zakopávání motoru do 2tis. otáček
Moderátoři: Lukino, Moderátoři
zakopávání motoru do 2tis. otáček
Prozkoumal jsem fórum, podrobnosti o krokovém motorku a dalších chytácích, ale nevím.
Při rozjezdu se motor do cca 2000 otáček zakuckává a nechce se rozběhnout. Po překročení této hranice se však rozběhne bez problémů. Při dlouhé jízdě se však zakucká i v 3500 ot. je to spíše jen takové škubnutí. Mám ještě jeden problém a to s prosvicováním dobíjení za jízdy. Někdy jen lehce problikne, někdy se však i na 2 vteřiny naplno rozsvítí kontrolka. Pak zhasne a třeba 20km nic. Nebo opačně, bliká a bliká.
Motor 2,0 litru 16 V automat rok výroby 96.
Při rozjezdu se motor do cca 2000 otáček zakuckává a nechce se rozběhnout. Po překročení této hranice se však rozběhne bez problémů. Při dlouhé jízdě se však zakucká i v 3500 ot. je to spíše jen takové škubnutí. Mám ještě jeden problém a to s prosvicováním dobíjení za jízdy. Někdy jen lehce problikne, někdy se však i na 2 vteřiny naplno rozsvítí kontrolka. Pak zhasne a třeba 20km nic. Nebo opačně, bliká a bliká.
Motor 2,0 litru 16 V automat rok výroby 96.
- Reklama
pekne a takrka modelove. Na to zakopavani bych rekl, ze jde s 90% pravdepodobnosti o svickove kabely, to je peklo kdyz odchazeji. To dobijeni muze byt skutecne regulator na altiku..i kdyz...to by asi odesel uplne. Spis to bude ukostreni motoru, blbej kontakt na baterii a tak dale, projdi zapalovaci, alternatorovy a bateriovy kabely a kontakty. Podotahovat klicem. Zemnici pasky kde nades zkontrolovat.
Edit: Jo a releova skrinka! Nevim kde ji sonata ma, ale patrne pod haupnou. Zkontrolovat relata a jejich kontakty a upevneni...v jednom Coltu se to taky chovalo podobne a tam se utrhlo spodni uchceni releovy skrinky i s kontaktama...takze kdyz jsi tam cpal rele, tak kontakty zajizdely dolu a nic to nedelalo. Pritom to vypadalo dobre.
Edit: Jo a releova skrinka! Nevim kde ji sonata ma, ale patrne pod haupnou. Zkontrolovat relata a jejich kontakty a upevneni...v jednom Coltu se to taky chovalo podobne a tam se utrhlo spodni uchceni releovy skrinky i s kontaktama...takze kdyz jsi tam cpal rele, tak kontakty zajizdely dolu a nic to nedelalo. Pritom to vypadalo dobre.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Takže jak a co jsem zjistil.... po totální kontrole všech konektorů a spojů jsem ponořil hlavu pod auto a zjistil jsem nemilé překvapení. Roztržené zadní pouzdro alternátoru, respektive hliníkový žebrovaný kryt. Po rychlé konzulatci se servisem mě konstatovali vznik problému. Zakousnuté ložisko a nebo cizí těleso (nejspíše kámen). Náhradní alternátor - sice hned, ale za 2 táci.
Zítra nové kabely ke svíčkám a uvidíme co se bude dít.
Zítra nové kabely ke svíčkám a uvidíme co se bude dít.
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Čau podle toho jak to popisuješ,máš špatnej snímač kliky.Měl jsem stejnej problém u 2.0 16v.Do 2000 to kolísalo a při jízde škubalo.Nekdy se stalo,že to při teplém motoru nastartovalo třeba na po 3.Možná to bude stačit rozpojit kontakt a stříknout tam kontaktol.Diagnostika ti tuto zavadu nezjistí není to napojený na okruh.Měl jsem štěstí na fakt super mechoša.On to zjistil.Ale na 100 procent to nemusí být ono.Ale na 90 jo.
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel bydlím ve Šlapanicích u Brna.Nejakýho schopnýho autoeletrikáře sežen.Tenhle mechoš dělá v Hyundai v Brně.A byl jedinej z několika kdo to poznal.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jsi bydlel u Brna,tak tady mám 3 pneu.Kleber205-60-15.2 mají 3,5mm a 1 5mm,ale z boku jsou trohu steřely pokud moc nejezdíš ješte by se dali použit,za kafe by byli tvoje.
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi