Zdravím,
po dlhom uvažovaní o rodinnom približovadle sme sa s priateľkou zhodli na tom, že sa zameriame na Accent MC z druhej ruky. V dohľadnej dobe by som mal absolvovať skúšobnú jazdu s vozom inzerovaným ako 1.4i, ročník 2008 s nájazdom necelých 84 000 km.
Chcem sa preto opýtať na čo dávať pozor, aké majú tieto autá slabosti a ako sa dajú odhaliť. Na tomto fóre som sa zatiaľ dočítal o poddimenzovaných tlmičoch na oboch nápravách, prípadne o závadných tyčkách stabilizátora (nemám istotu o ktorý diel ide). Napríklad na súčasnom aute (Fiat Punto 55S) bolo typickou chybou pre daný typ prasknutý radiátor kúrenia, s akými závadami "môžem rátať" pri Accente?
Ďakujem vopred za vaše odpovede.
Kúpa jazdeného Accentu MC
Moderátoři: Martun, Moderátoři
- Reklama
Re: Kúpa jazdeného Accentu MC
zdar,asi nejvic si pohlidej posilovac rizeni(elektricky),pokud odejde tak novej stoji majlant(kolem 30.000 Kč) a nikdo nejde do opravy a radeji to prodava,i kdyz uz tady mame borce ze slovenska ktery to repasuje za solidni penize,
k autu jako takovemu- samotnemu,mam sice crdi ,mne za celou dobu slouzi jak ma a jsem spokojeny,je pravda ze tlumice jsou slaba stranka auticka ale najde se i par dalsich veci jako predni silentbloky v ramenech predni napravy,stabilizacni tycky,dale pokud jsou vzadu kotouce tak oblozeni rucni brzdy kdy dochazi z nicehonic k odlepeni oblozeni,dale casta zavada loziska prednich naboju(odchazi na prave strane cca kolem 80.000km)
v 90.000km te cekaji rozvody
idealni bys mel pokud mas moznost to nechat napichnout na diagnostiku a podivat se zda tam nezustaly nejake zavady v pameti i kdyz bazary toto mazaji aby to neslo vycist, overil by sis zda neni stoceny tachos
k autu jako takovemu- samotnemu,mam sice crdi ,mne za celou dobu slouzi jak ma a jsem spokojeny,je pravda ze tlumice jsou slaba stranka auticka ale najde se i par dalsich veci jako predni silentbloky v ramenech predni napravy,stabilizacni tycky,dale pokud jsou vzadu kotouce tak oblozeni rucni brzdy kdy dochazi z nicehonic k odlepeni oblozeni,dale casta zavada loziska prednich naboju(odchazi na prave strane cca kolem 80.000km)
v 90.000km te cekaji rozvody
idealni bys mel pokud mas moznost to nechat napichnout na diagnostiku a podivat se zda tam nezustaly nejake zavady v pameti i kdyz bazary toto mazaji aby to neslo vycist, overil by sis zda neni stoceny tachos
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Jen k tomu co napsal Pavel dodám, že pokud Ti nevyjde koupě té 1,4i, tak se zkus podívat po Accentu s motorem 1,6 CVVT - je jich jak šafránu, ale stojí to za to. Mám 1,6 a mohu jen doporučit. Jinak já na Accentu měnil jen všechny tlumiče a pak spínač brzdových světel (u pedálu). Jo a 6 let starý Accent nebo i mladší ale s najetými 90 tis. km+ by měl mít vyměněné rozvody - pozor na to (týká se pouze benzinových motorů).
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
AMEN ......cert píše: zkus se podívat po Accentu s motorem 1,6 CVVT - je jich jak šafránu, ale stojí to za to. Mám 1,6 a mohu jen doporučit.
Ten motor je prostě skvělej !!! Lepší jsem v autě nikdy neměl
Ssangyong Korando 1.5 GDI 2024
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Fiat Tipo 1.4 T-Jet 2018 Red Amore - prodaný
Yamaha Midnight Star 1300 De luxe
New Accent 1.6i CVVT celadon blue - prodaný
Ďakujem za rady a za ochotu, ruka osudu nakoniec ale zasiahla tak, že výber padol na zachovalý Peugeot 206 SW. Síce je to voz trochu iného charakteru a od iného výrobcu, potešilo ma objavenie príjemnej komunity na fóre. Snáď tu zavítam pri ďalšej obmene "vozového parku".
T.
T.
TommD píše:Ďakujem za rady a za ochotu, ruka osudu nakoniec ale zasiahla tak, že výber padol na zachovalý Peugeot 206 SW. Síce je to voz trochu iného charakteru a od iného výrobcu, potešilo ma objavenie príjemnej komunity na fóre. Snáď tu zavítam pri ďalšej obmene "vozového parku".
T.
tak na peugeotku si pohlidej zadni napravu,pokud bude vyrachtana, nejlip nechat udelat repasi cele napravy,pokud bys chtel ,mam kontakt na firmu(Senov u Ostravy) ktera to dela poctive za solidni peniz,najdou se totiz i takove firmy kdy to i v dnesni dobe ojebavaji a problem se zadkem se brzo opakuje.
a potom si jeste pohlidej loziska v hornim ulozeni na predni naprave,taky casto odchazej.
jinak at ti slouzi
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40