výměna řemene a volnoběžky
Moderátor: Moderátoři
výměna řemene a volnoběžky
Dnes jsem se rozhodl k výměně drážkovaného řemene a řemenice altíku (volnoběžky). Motor totiž jako studený docela chrastil a napínací kladka dost vibrovala.
Sundaný řemen, stará kladka altíku.
Nová kladka, nový řemen.......a pro zajímavost ještě foto napínací kladky. Výsledkem je tichý motor na volnoběh a klidná napínací kladka.
Plast nebyl problém.
Odkrytováno, směr, kde je umístěn altík.Sundaný řemen, stará kladka altíku.
Nová kladka, nový řemen.......a pro zajímavost ještě foto napínací kladky. Výsledkem je tichý motor na volnoběh a klidná napínací kladka.
Hyundai IX55 3,0 crdi 6V AWD - prodáno
Hyundai i30 blue 1,6 mywifecar
Hyundai Santa Fe III, 2,2 Crdi, black
- Reklama
Re: výměna řemene a volnoběžky
Ahoj, jak jsi povolil volnoběžku? Děkuji
Nebylo to úplně jednoduché, použil jsem spec. klíč na volnoběžky
Jinak je z této sady.
Taky tam bylo málo místa, tak jsem k tomu použil dva ploché klíče.Jinak je z této sady.
- Richard555
Já když měnil volnoběžku na Santovi , tak jsem alternátor vyndal a povoloval pomocí speciálního klíče na volnoběžky pneumatickým rázovým utahovákem, je to v podstatě hned venku......
Jinak pokud se vám začne z motoru na volnoběh ozývat takový jakoby chrochtání, sudejte ten dekl za pravým kolem a mrkněte na napínací kladku, pokud vibruje hodně +- 1cm je to jasná volnoběžka alternátoru
Jinak pokud se vám začne z motoru na volnoběh ozývat takový jakoby chrochtání, sudejte ten dekl za pravým kolem a mrkněte na napínací kladku, pokud vibruje hodně +- 1cm je to jasná volnoběžka alternátoru
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Přesně tak, tak to bylo i u mne, taky jsem mudroval, že vyndám altík, ale to by pro mě znamenalo odstrojit půl motoru , a výsledek nejistý, protože vymotat ho ven by bylo jako vyndávat ježka z klece . Tak nezbylo, než krátkou cestou - použít co nejkratší nástroj, na něj ještě vně auta nasadit dva očkové klíče, jeden dokonce obráceně, lehnout si k tomu a zabrat proti sobě. Povolení bylo náhlé, neobešlo se to bez poranění ruky. To vše proto, že blízko alternátoru vede rám šasi.
Ahoj,
Plánujem výmenu aj ja a chcel by som sa opýtať , že cca koľko Ťa vyšiel materiál?
V oficial Hyundai mam ešte informáciu, že sa má meniť
1, remeň
2, vodiaca a napínacia kladla
3, šponovák.....300 euro ???
4, Volnobežka alterátora - 290 euro,
Ďakujem za názor.
Mal som záujem menit veci okrem šponováku , teda tie ceny ma dosť zaskočili
JETY
Plánujem výmenu aj ja a chcel by som sa opýtať , že cca koľko Ťa vyšiel materiál?
V oficial Hyundai mam ešte informáciu, že sa má meniť
1, remeň
2, vodiaca a napínacia kladla
3, šponovák.....300 euro ???
4, Volnobežka alterátora - 290 euro,
Ďakujem za názor.
Mal som záujem menit veci okrem šponováku , teda tie ceny ma dosť zaskočili
JETY
- Richard555
řemen cca 300,-
předstihová spojka - volnoběžka 800,-
Napínák nevím, tipuju tak 2-3 tis.
a nějaké kladky vodící tak 1000,- ev. vyměnit v nich ložiska to je určitě za méně - cena v Kč s DPH
předstihová spojka - volnoběžka 800,-
Napínák nevím, tipuju tak 2-3 tis.
a nějaké kladky vodící tak 1000,- ev. vyměnit v nich ložiska to je určitě za méně - cena v Kč s DPH
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Ďakujem Ti za nejake ceny...
V Hyundai mam ponuku na 32 000 ceskych korun....tak to pojdem radsej inam...☺
V Hyundai mam ponuku na 32 000 ceskych korun....tak to pojdem radsej inam...☺
este najst servis kde by ix55 nevideli prvy krat, v hnujdaji pytaju za kazdu vacsiu opravu ako vymena ziarovky 500 - 1000E
Tak to suhlasim....Mas nejaky tip v okoli BA?
Zial nemam chodim do autopola a eura len tak lietaju ale tak na vymenu oleja chodim do maximu s vlastnym olejom
AUTOPOLA aj ja som zakaznik a spokojnost, menil som tak HARDY spojku + oprava el.zatvrania kufra + zhavice...ale za remen a prislusenstvo chcu okolo 1 100 euro, co je teda dost podla mna ...
Ahojte, tak vymenil som pri cca 292 000 km remeň, voľnobežku, napínaciu + vodiacu kladku a šponovák....výsledok je veľmi dobrý...tichý chod motora.
Kde, kolko to stalo a ako dlho im to trvalo
Stalo to 300 euro, v RP Service v Bratislave( spokojnost), cca pol dna, rano som priviezol auto a po praci som si ho vyzdvihol...