Zadní pravé kolo blokuje
Moderátor: Moderátoři
Zadní pravé kolo blokuje
Dobrý den, před STK jsem si nechala v servisu udělat kompletní kontrolu, abych měla jistotu, že Matrix r.v.2002 projde. Brzdy byly v pořádku, na upozornění, že občas vibruje za studena brzda a pak se na nějakou dobu rozsvítí kontrolky ABS a TCS (pár minut nebo i pár dní), mi bylo řečeno, že vibrace je v pořádku. Na STK jsem málem neprošla. Rozsvítily se kontrolky a bylo mi řečeno, že blokuje pravé zadní kolo. Při pátém pokusu se to podařilo technikovi odblokovat. Jenže z pohledu laika se domnívám, že právě proto mi neustále vibruje brzda a rozsvěcují se kontrolky. Při odbočení doleva se mi totiž občas dostává právě zadní část vozu do smyku. Jak servisu specifikovat tuto závadu, aby byla odstraněna ?
- Reklama
Re: Zadní pravé kolo blokuje
jednoduse,blokuje zadni prave kolo stim ze se soucasne rozsviti kontrolka abs plus kontrolka TCS ktera je zavisla na ABS, je treba to rozdelat, zkontrolovat cely mechanismus brzdy a take zkontrolovat krouzek ABS jestli neni praskly ci zaneseny,cimz cidlo abs tim nefunguje a dochazi k blokaci kola,taky muze byt vadne samotne cidlo ABS ,je to treba promerit,pokud to davas do servisu tak by snad meli vedet ocogo
a jeste k tem vibracim urcite v poradku nejsou,neco bude krive(buben, kotouc) podle toho co tam mas, je to potreba cele rozdelat,vycistit a promazat
a jeste k tem vibracim urcite v poradku nejsou,neco bude krive(buben, kotouc) podle toho co tam mas, je to potreba cele rozdelat,vycistit a promazat
Hyu ACCENT MCT 1.5CRDi VGT rok: 10/2008 barva: 2X INDIGO BLUEMICA oil: TOTALQUARTZ9000 5W/40
Re: Zadní pravé kolo blokuje
Děkuji za přesnou specifikaci pravděpodobné závady, snad když to v servisu upřesním co po nich chci, bude problém odstraněn