Interiérové LED osvětlení.
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Interiérové LED osvětlení.
Nakoupil jsem LED na výměnu osvětlení interiéru, co se tady probíralo. Mám ale problém s krytkami osvětlení RZ na kombíku, drží jako čert, velmi jsem byl překvapen, že v manuálu jsou v návodu fotky modelu 2.gen. a tudíž nevím, kde jsou packy a kde jakým směrem páčit. Vypadá to, že je tam ještě nějaká oboustranná lepenka, krytky mi jdou trochu odchlípnut, ale nechtějí vyskočit, i když jsem použil větší síly.
Pokud už někdo měnil na kombi a má radu, budu vděčný za info jakým směrem se má páčit.
Pokud už někdo měnil na kombi a má radu, budu vděčný za info jakým směrem se má páčit.
Hyundai i30 kombi 3.gen 1,0 T-GDI Trikolor+Komfort Ara Blue (09/2017) Arouš
- Reklama
Re: Interiérové LED osvětlení.
ahoj,
jak si se dostal k žárovkám interiérového osvětlení?
Mě se to nějak nedaří, nechci něco ulomit.
Díky
jak si se dostal k žárovkám interiérového osvětlení?
Mě se to nějak nedaří, nechci něco ulomit.
Díky
Hyundai i30 III kombi 1.4 T-GDI
Z lampy nad zadnímy sedadly se úzkým dloubátkem vycvakne pouze plexisklo a to z delší strany u vypínače , protože tam jsou kratší packy. Když se koukneš na sklíčko, tak místa paciček jsou vidět, když se pořádně koukneš na sklíčko.
Je tam 28mm sufitka , ale já nevědomky objednal 31mm a vešla se jen tak tak.
Ty přední u držáku brýlí se vycvakávají tak, že dloubátkem, ideálně plastovým (šroubovákem bys udělal vryp), protože jdou dost ztuha, dloubeš z vnitřní strany co nejvíc u kraje až poté, co sklíčko držíš zmáčklé. Je to na principu takové kolébky, vnější strana zamáčnout a vnitřní strana vydloubnout. Je to uchycené ve 2 západkach tvaru válečku po obou protilehlých stranách viz.foto, kde nemačkáš ani nedloubáš,je to skoro v rohu s dloubací vnitřní stranou.
Je tam W5W , která se jen vytahuje (neotáčí se na bajonet).
V zavazadlovém prostoru musíš vydloubnout celou svítilnu z koberečku z horní kratší strany, tam jsou zase kratší packy než dole.
Je tam zase 28mm sufitka.
Je tam 28mm sufitka , ale já nevědomky objednal 31mm a vešla se jen tak tak.
Ty přední u držáku brýlí se vycvakávají tak, že dloubátkem, ideálně plastovým (šroubovákem bys udělal vryp), protože jdou dost ztuha, dloubeš z vnitřní strany co nejvíc u kraje až poté, co sklíčko držíš zmáčklé. Je to na principu takové kolébky, vnější strana zamáčnout a vnitřní strana vydloubnout. Je to uchycené ve 2 západkach tvaru válečku po obou protilehlých stranách viz.foto, kde nemačkáš ani nedloubáš,je to skoro v rohu s dloubací vnitřní stranou.
Je tam W5W , která se jen vytahuje (neotáčí se na bajonet).
V zavazadlovém prostoru musíš vydloubnout celou svítilnu z koberečku z horní kratší strany, tam jsou zase kratší packy než dole.
Je tam zase 28mm sufitka.
- Přílohy
-
- IMG_20170925_161130.jpg (133.41 KiB) Zobrazeno 8098 x
-
- IMG_20170925_161209.jpg (87.63 KiB) Zobrazeno 8098 x
-
- IMG_20170923_151116 (3).jpg (143.37 KiB) Zobrazeno 8103 x
Naposledy upravil(a) hafush dne 25 zář 2017, 20:50, celkem upraveno 1 x.
Každopádně osvětlení RZ jsem u kombíka nevypáčil.
V manuálu mají chybný obrázek a drží jak blázen.
V manuálu mají chybný obrázek a drží jak blázen.
Jak se srovná elektronika vozu s ledkovým osvětlením? V interiéru je stmívač, funguje? A zkoušel někdo vyměnit světla nad SPZtkou, zpětné blinky, či zpátečku. To jsou věci co už výrobce mohl dát do led automaticky...
- Mr. HYUNDAI
Stmívač v interiéru v pohodě, osvětlení RZ na hatchbacku v pohodě. Do blinkrů s zpátečky jsem nešel a nepůjdu, tam už by to potencionálně mohl být problém při pojistné události, přeci jen jsou zadní lampy homologované v blinkru a zpátečce se žárovkou...
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Tak u kombíka je osvětlení RZ neřešitelný oříšek.
Ani z plastovými speciálními dloubátky to prostě nejde ven. Drží to, až se ohýbá plech. Tak jsem to odpískal.
Ani z plastovými speciálními dloubátky to prostě nejde ven. Drží to, až se ohýbá plech. Tak jsem to odpískal.
- Mr. HYUNDAI
No, ono na hatchbacku to byl taky hardcore, jedno světýlko půl hodiny .
nevím jak je to u i30,ale tucsona jsou šroubky a když jsem to dělal u ženy ta ma ix20 tak tam jsem musel sundat zevnit oplastování a pak v pohodě žárovky vyměnil..třeba se to taky dělá zevnitř víka kufru
Hyundai Tucson 1.7 crdi polar white 2015
- Mr. HYUNDAI
Nová i30 hatchback má značku i její osvětlení v nárazníku. A ono to vyndat jde a má jít, ale jde to blbě.
LED v Špz u kombíku ide fakt ťažko, no dá sa to vypáčiť.
mne sa to podarilo.
veľký plochý skrutkovač podložený kúskom plastu a páčené zboku.
smerovky mám vymenené za chrómové.
(chrómová banka a svieti na oranžovo)
mne sa to podarilo.
veľký plochý skrutkovač podložený kúskom plastu a páčené zboku.
smerovky mám vymenené za chrómové.
(chrómová banka a svieti na oranžovo)
- Přílohy
-
- ako_na_to.jpg (37.61 KiB) Zobrazeno 7447 x
-
- led_02.jpg (60.22 KiB) Zobrazeno 7447 x
-
- led_01.jpg (77 KiB) Zobrazeno 7447 x
07/2017- Hyundai i30 Combi 1,4TGDi 103kw,Style,WhiteSand
09/2013-07/2017 Hyundai i30 Combi 1,6MPi 88kw,ComfortPack,PhantomBlack
03/2012-09/2013 Ford Focus Combi 1.6 TDci 80kw,Trend,DarkSilver
01/2007-03/2012 Renault Clio 1.2 50kw,RT,Black
09/2013-07/2017 Hyundai i30 Combi 1,6MPi 88kw,ComfortPack,PhantomBlack
03/2012-09/2013 Ford Focus Combi 1.6 TDci 80kw,Trend,DarkSilver
01/2007-03/2012 Renault Clio 1.2 50kw,RT,Black
Ahojte. Dnes uspesne vymenene vsetky interierove ledky konkretne: 2xT10 vodic,spolujazdec+1xT10 kastlik pred spolujazdcom+1xsulfidka vzadu na citanie+2xsulfidka v kufry+2xT10 špzka. Jediny problem som mal s osvetlenim špz bo okrem toho ze to islo fakt hovadsky tazko som zistil ze sa mi tam ledky nevojdu bo boli moc vysoke a nezavrel som krytky...jednoducho ledky zavadzali...vyriesene kupou inych,mensich led ziaroviek... Vymena naozaj stala za tu namahu...vyzera to super a netreba sa toho bat.
Zdravim, tak po precitani celeho tohto tematu, este otazka kedze uz mam prehlad ake typy led zhanat, naozaj sa tam vojde 31mm sulfid ? Ci ozaj pozerať 28mm ktorych je aj na ali dost malo k vyberu, v starej verzii boli vsade 31ky a pokoj.
Hyundai i30 kombi 1,4 TGDI, style 2018
Hyundai i30 kombi, vybava Style 1.6 GDI 99Kw, matt steal blue, predané
Ford Fiesta, 1.3 44kw, predané
Hyundai i30 kombi, vybava Style 1.6 GDI 99Kw, matt steal blue, predané
Ford Fiesta, 1.3 44kw, predané
Ahoj. 31 mm sulfidky sa tam v pohode vojdu... Tiez som zhanal 28cky ale tych je naozaj malo tak som kupil 31tky a naozaj nie je problem ich tam dostat...takze kludne do toho