JAKY OLEJ DO SCOUPE a PROBLEM S PALUBKOU
Moderátoři: Tringi, Piskotkiller, Moderátoři
JAKY OLEJ DO SCOUPE a PROBLEM S PALUBKOU
Zdravím, nedávno jsem koupil Scoupe 2.generace 1.5 12V 65kW rok 1993.Za měsíc jsem dolil cca 2-3 litry oleje do motoru což je nenormální spotřeba.Nikde olej neteče ani z víka ani z pod hlavy ani z vany.Při prudké akceleraci jde z výfuku modrý dým ale svíčky jsou OK.Jaký olej se dáva do Scoupe 1.5 12V?mám tam polosyntetiku Valvoline 10W40.
Druhý problém mám s palubni deskou, nesvítí mi budíky ale vše ukazuje,žárovky jsou nové,pojistky ok,do palubky proud jde.Nevíte v čem je problem?
Druhý problém mám s palubni deskou, nesvítí mi budíky ale vše ukazuje,žárovky jsou nové,pojistky ok,do palubky proud jde.Nevíte v čem je problem?
- Reklama
- Kleskojot
- **
- Kontaktovat uživatele:
cus no pokud ti to zere tolik oleje a neni znatelny unik pod jakym koliF tesnenim tak to je problem mel by jsi kontaktovat predchoziho majitele a asi ho pekne vyrvat protoze prevdepodobne uz budou pric pistni krouzky krouzky resp. stiraci nechal bych si nekde v servise zmerit kompesy ve valcich. zalezi taky kolik ma nalitano ale vypadato ze predchozi majitel to pekne honil uz za studenyho motoru. tolik mi nezrala ani skoda120. a to jsem tam lil vyjetej olej coz u tebe nedoporucuju. a s pristrojovkou mam podobny problem vsechno funguje jen podsviceni ne a zaboha nemuzu prijit na to cim toje
HYUNDAI coupe 2.0 r.97 zlutasek lepsi nez 120ka))) seru kref
HYUNDAI Lantra 1.6 r.95 opet lepsi nez 120cka)))
HYUNDAI Lantra 1.6 r.95 opet lepsi nez 120cka)))
nechci teda strasit ale to uz je motor v haji, resp je zralej na GO kolik to ma nalitano?? teda, alespon podle tacho, ikdyz predpokladam nejakejch 140tis jako na kazdym aute
kdyby byli v haji gufera tak si to vezme ty tri litry na vymenu, tj 15tis km a zakouri to jen po studenym startu, a ne za mesic kdy najedes cca 2tis km, to uz je spotreba jako krava, takze to vidim na pistni krouzky a rozebirani motoru... asi bych se s tim nedelal a vratil to predchozimu majiteli a podival se po jinem scoupe nebo zadal dodatecnou slevu! kolik te stalo?
kdyby byli v haji gufera tak si to vezme ty tri litry na vymenu, tj 15tis km a zakouri to jen po studenym startu, a ne za mesic kdy najedes cca 2tis km, to uz je spotreba jako krava, takze to vidim na pistni krouzky a rozebirani motoru... asi bych se s tim nedelal a vratil to predchozimu majiteli a podival se po jinem scoupe nebo zadal dodatecnou slevu! kolik te stalo?
Ahoj lidi
Jo všichni máte pravdu mám S-ko a tohle jsem taky řešil byli to kroužky a byli to i gufera na ventilech a u mě to bylo i turbo takže u mě přišlo na výměnu všechno a to myslím i dost věcí navíc . protože tam přijde velké turbo měnil jsem i písty s čepy a ložiska taklhle to vypadalo po složení před montáží turba
S Coupe GT-TURBO - prodáno , TURBO VLÁDNE SVĚTU
Mitsubishi Eclipse GSX 260hp - nová hračka
Fotka
jaký olej??
jo určitě 10W-40 ... to je předepsaný a to bych tam lil... já mám sice plnou sintetiku a to 5W-40 od MOBILU ale to jen kvůli tomu že se k tomu motoru chovám trochu jinak jezdím ostřeji a při velkém zatížení líp maže a to já potřebuju..
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Tak si tady pěkně podebatujte o olejích Jirko klidně tam nech 15w40 to nemá vůbec na nic vliv.Jestli to má turbo je to 16v a podobný věci,ale olej by měl mít označení podle mně nim SH.Jestli to tak není tak mně prosím Borku opravblack_sheep píše:15W40? to uz asi zral moc 10W40tky... nevim jak turbo ale N/A ma predepsanou 10W40!
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
- Tommas33
- **
- Kontaktovat uživatele:
Tak si tady pěkně podebatujte o olejích Jirko klidně tam nech 15w40 to nemá vůbec na nic vliv.Jestli to má turbo je to 16v a podobný věci,ale olej by měl mít označení podle mně nim SH.Jestli to tak není tak mně prosím Borku opravblack_sheep píše:15W40? to uz asi zral moc 10W40tky... nevim jak turbo ale N/A ma predepsanou 10W40!
Accent 1.3 12v 97:Láska se kterou jsem se těžce loučil.Sonata 2.0 16v už taky minulost...nyní Škoda felicia combi 1.9 d provoz na eko naftu 1.30kc km...Citroen xantia 2.0HDi
je to 12v. Ale, ac zastance vyvraceni mytu o olejich, zde musim nesouhlasit. Rozdil mezi 15w a 5w je velky. 5w lepe maze pri studenych startech, ma vyssi viskozitu. Pro vysokootackovy stroje (coz turbo bezpochyby je) je treba lit viskoznejsi olej. Ostatne, co mate turbari v navodech? To ze splnuje normu, jeste neznamena, ze to tomu motoru voni pod fousy. Vino stolni hradni svice taky splnuje normu a je to humr nejvetsi a vino jakostni taky a jaka je to dobrota. Ja bych sel do 5-10w40. Znacka je uplne jedno. Nebyt tam to turbo, ktery toci sileny otacky, bylo by to uplne jedno.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Reakce
Jo tenhle člověk konečně ríka co říkám já seš dobrej Chlaperyba píše:je to 12v. Ale, ac zastance vyvraceni mytu o olejich, zde musim nesouhlasit. Rozdil mezi 15w a 5w je velky. 5w lepe maze pri studenych startech, ma vyssi viskozitu. Pro vysokootackovy stroje (coz turbo bezpochyby je) je treba lit viskoznejsi olej. Ostatne, co mate turbari v navodech? To ze splnuje normu, jeste neznamena, ze to tomu motoru voni pod fousy. Vino stolni hradni svice taky splnuje normu a je to humr nejvetsi a vino jakostni taky a jaka je to dobrota. Ja bych sel do 5-10w40. Znacka je uplne jedno. Nebyt tam to turbo, ktery toci sileny otacky, bylo by to uplne jedno.