jak uvolnit korunovou matici na poloose přední nápravy
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
jak uvolnit korunovou matici na poloose přední nápravy
Pokusil jsem se uvolnit korunovou matici na přední poloose, ale ani po vynaložení velkého úsilí se mi to nepodařilo.Potřebuji zjistit,zda není na pravé poloose pravý závit a na levé poloose levý závit jak to u starších vozidel bývalo.Díky za radu.Závlačku jsem samozřejmě odstranil.
- Reklama
- Richard555
Re: jak uvolnit korunovou matici na poloose přední nápravy
No asi takhle: závit je normální tedy utahuje se po směru hod. ruček a obráceně povoluje. Tahle matka se skoro vždy blbě povoluje, je třeba nechat auto na zemi , zabrzdit ručkou třeba i podložit kola..... pak nasadit na matku tuším 32 golu , trhák a klidně 2m dlouhou trubku, takhle to povolíš ještě lepší je gola 3/4 tu běžnou 1/2 golu můžeš zohýbat
Stejně tak se musí i na "krev" utahovat - stažením se vymezí vůle v ložisku kola
Stejně tak se musí i na "krev" utahovat - stažením se vymezí vůle v ložisku kola
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Re: jak uvolnit korunovou matici na poloose přední nápravy
Díky za radu. Závit je normální pravý. Potřeboval jsem matici povolit, protože jsem potřeboval vyměnit jeden ze šroubů který drží kolo. Není to po prve. Když mi v servisu utahují šrouby , pokaždé mi jeden nebo dva nasadí přes závit, nebo použijí při utahování příliš velký moment. Stalo se mi to při prohlídce STK, kde se musí demontovat "poklice z kol".