Letos jsem jel poprvé s novým Tucsonem v zimě po cestách posypaných v rámci zimní údržby škvárou (drobným kamenivem) a ten zvuk od kamínků dopadajících na podběhy je hodně hlasitý a nepříjemný. Začal jsem proto uvažovat o provedení dodatečné izolaci podběhů.
Návody jsem našel zde:
http://www.tucsonforum.ru/forum/showthread.php?t=131
a zde:
https://www.carmedia.cz/clanky-testy-a- ... ta-postup/
Před realizaci se chci zeptat zda má někdo s touto úpravou zkušenost.
Dodatečná zvuková izolace podběhů
Moderátor: Moderátoři
Dodatečná zvuková izolace podběhů
Hyundai Tucson 2.0 CRDi 100kW,4x4, Best of Czech GO, bílá polar
Renault Kadjar 2016 1,2 Tce, barva cosmic blue, Intense,Pack City,Pack Winter - prodán
Renaut Koleos 2009 2.0 DCI 127 kW, Privilegee - prodán
Renault Kadjar 2016 1,2 Tce, barva cosmic blue, Intense,Pack City,Pack Winter - prodán
- Reklama
Re: Dodatečná zvuková izolace podběhů
Divné,že v Ázii odhluční podbehy a v Europe,dokonca ani na SUV nie.
Len na okraj.Ako si bol spokojný s Kadjarom? V roku 2016 som o ňom dosť silno uvažoval.
Len na okraj.Ako si bol spokojný s Kadjarom? V roku 2016 som o ňom dosť silno uvažoval.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Kadjar byl celkem Ok, ale mimo motoru 1.2TCE, ten se jim hrubě nepovedl. Kromě běžných problémů přímo vstříkujicích motorů (ředění oleje) se tam projevuje cukání motoru při akceleraci v oblasti 2000-3000 otáček, které je zřejmě neřešitelné. Servisy to řešily v první řadě doporučením použití 100 oktanového benzinu a domluvou majiteli, pak přeprogramováním ŘJ vstřikování a pak jsem už nečekal a prodal ho. Problém s těmito motory se projevuje jak u Kadjarů,tak i Meganů se stejným motorem i u motorů 1.2 Digit T u Nissanů.
Zřejmě se soudruhům něco nepovedlo.
A kromě toho mi nakonec Kadjar připadal moc francouzsky subtilní, byl jsem zvykly na Koleose
A kromě toho mi nakonec Kadjar připadal moc francouzsky subtilní, byl jsem zvykly na Koleose
Já jsem lepil koberec, ale ne z vnitřní strany, nýbrž z vnější a všechno kamení teď nedopada přímo na plast a tim padem je klid.
na jednej naprave predsa "koberec" je. len teraz neviem na krorej
Tucson 1.7 DCT
Máš pravdu, na zadní nápravě je skutečně vložka blatníku z takového "Jekoru", v předu je plast. Přesto se mi jeví ,že hluk od kamínku jde hlavně ze zadu. Ale chci izolovat všechny podběhy.
Jak jsem pochopil ten návod, tak se tlumicí materiály u plastového podběhu lepí na něj a pak se to celé vloží do blatníku a u kobercového podběhu se tlumící materiál lepí na plechy blatníku a pak zakryje kobercovým podběhem.
Jak jsem pochopil ten návod, tak se tlumicí materiály u plastového podběhu lepí na něj a pak se to celé vloží do blatníku a u kobercového podběhu se tlumící materiál lepí na plechy blatníku a pak zakryje kobercovým podběhem.
Fúú a to som počul,že 1,2 TCE je vydarený motor.09freds píše:Kadjar byl celkem Ok, ale mimo motoru 1.2TCE, ten se jim hrubě nepovedl. Kromě běžných problémů přímo vstříkujicích motorů (ředění oleje) se tam projevuje cukání motoru při akceleraci v oblasti 2000-3000 otáček, které je zřejmě neřešitelné. Servisy to řešily v první řadě doporučením použití 100 oktanového benzinu a domluvou majiteli, pak přeprogramováním ŘJ vstřikování a pak jsem už nečekal a prodal ho. Problém s těmito motory se projevuje jak u Kadjarů,tak i Meganů se stejným motorem i u motorů 1.2 Digit T u Nissanů.
Ešte ,že som ostal pri a atmosfére.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8