Tempomat
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Tempomat
Zdravím pánové. Jsem novým majitelem i30sw 2018 obsah 1litr-88kw. Mám dotaz na tempomat. Předem se omlouvám,pokud jsem zadal nesprávné vlákno. Nepřišel jsem nato,jak nastavit tempomat. Nemá jenom udržování rychlosti? Tím myslím,že nastavím rychlost na 90km/h ,ale stejně musím mýt nohu na plynu. Děkuji za info. Admin ať to popřípadě dá do správného vlákna. Děkuji
Jo a jinak autíčko super,měl jsem obavy z toho 3válce,ale jede to
Jo a jinak autíčko super,měl jsem obavy z toho 3válce,ale jede to
- Reklama
Re: Tempomat
Pokud máš zapnuty tempomat, , tak samozřejmě nohu na pedálu mít nemusis. Zapíná se na pravé straně volantu tlačítkem vpravo a pak kolibkou dolů. Kolibkou pak můžeš při aktivním tempomatu přidávat nebo ubírat nastavenou rychlost. Funguje to naprosto bezproblémově.
Naposledy upravil(a) Schnack dne 15 kvě 2019, 20:02, celkem upraveno 1 x.
i30 Kombi PDe, 1.4 T-GDI 140, Style go!, Champion blue (2018)
- kolemjdoucí
- *
Koukni do manuálu. Myslím, že je to tam dobře popsané. Píše se tam o tom, že kolébku je potřeba stlačit dolů a myslím (nejsem si už jist), že je potřeba po nastartování zmáčknout brzdový pedál.
Hyundai i30 combi 1,0 T-GDI
............................................
Fabia 1,2 HTP
Felicia 1,9 D
Škoda 120 L
............................................
Fabia 1,2 HTP
Felicia 1,9 D
Škoda 120 L
Ok,děkuji vyzkouším,akorát když na volantu zapnu,tak se nerozsviti žádná kontrolka jenom na palubnim pc.
Žádná kontrolka se nerozsvítí, ale na středovým display mezi budíkama se ti po stisku tlačítka v horní části objeví nápis CRUISE (při jeho druhým stisku LIMIT) a po aktivaci tempomatu kolíbkou dolů myslím SET (kdyžtak se odpoledne podívám jak je to přesně). Cruise je tempomat = udržuje stálou rychlost a LIMIT je to, že ti nedovolí překročit nastavenou rychlost. Jinak když máš už tempomat aktivovaný, tak změnu nastavené rychlosti uděláš tak, že auto rozjedeš na požadovanoou rychlost a dáš jen kolíbkou znovu SET a ono se to přestaví. Bohužel se nikde nezobrazuje, jaká rychlost je nastavená. Při stisku spojky nebo brzdy tempomat přestane fungovat a je to tak samozřejmě dobře.
Tak nastavenou rychlost si asi musíš pamatovat. Pomůže v tom přepnutí palubního počítače na zobrazení digitálního rychloměru. Tam je vidět rychlost přesně a můžeš si ji ještě pomocí tlačítek doladit. Používám to na dálnici pro nastavení něco lehce přes 130km/h
Hyundai i30 kombi 1.4 T-GDI STYLE NAVI GO Polar White model 2019
Já jsem jen lehce narážel na to, že třeba Focus III., kterýho jsem měl před při změně rychlosti na chvíli tu nastavenou rychlost ukázal. Jinak na funkci "rostlináře" to samozřejmě nemá žádný vliv a na tacháku přeci vidím kolik jedu
Aj mne by viac vyhovovalo keby namiesto SET ukazovalo nastavenú rýchlosť. Rovnako ako v režime LIMIT. Nechápem logiku prečo to tak nespravili.
mam pristrojovku supervision + adaptivny tempomat a nastavenu rychlost na tempomat mi ukazuje
neviem na ktoru vec je to viazane, ci len supervision, alebo aj na ten adaptivny...
neviem na ktoru vec je to viazane, ci len supervision, alebo aj na ten adaptivny...
toyota highlander 2.5 hybrid executive
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
seat tarraco 1.4 ehybrid xcellence - na predaj
hyundai i30 {pd} 1.4t-gdi + dct now! + premium paket - predane
hyundai i30 {gd} 1.6gdi style {cz} - predane
hyundai accent {mc} 1.4 16v elegance - predane
tak vyzkoušeno a funguje,děkuji
Mám supervison a obyčajný tempomat a neukazuje.JoKo píše:mam pristrojovku supervision + adaptivny tempomat a nastavenu rychlost na tempomat mi ukazuje
Je teda viazaný na adaptívny