Dobrý den, jsem čerstvým majitele ix 20, chtěl bych se vás zeptat jak je to s ukazatelem zařazené rychlosti.
Při jízdě mě akorát informuje zařadit směrem nahoru , ale zpátky na nižší stupeň již ne. A při jízdě též stupeň nezobrazuje.
Mám v práci VW CADDY a tam ukazuje neustále zařazenou rychlost a šipky informují zda řadit nahoru nebo dolu.
Lacik
ukazatel zařazeného převodového stupně
Moderátoři: frawd, Moderátoři
- Reklama
Re: ukazatel zařazeného převodového stupně
Je to takový škodič, který je nejlepší ignorovat. Radí řadit bez uvažování zátěže a pokud se jím bude člověk řídit, bude často podtáčet motor. Řadit dolu radí až v okamžiku, když se motor již podtáčí opravdu hodně a je jedině dobře, když se s tou radou nepotkáš. Nejlepší totálně ignorovat a řadit podle sluchu a pocitu, jak se motor chová a reaguje. Aktuálně zařazenou rychlost neukazuje.
ix20 2019- 1.6/92kW Trikolor Club White Sand
i20 2014-2019 1.2/64kW Family Start Baby Elephant
i20 2014-2019 1.2/64kW Family Start Baby Elephant
Jak píše kolega: ignorovat. Pokud se tím budeš řídit, budeš mít podle PP nízké emise, ale jinak nic. Není to nastavené podle potřeb motoru, ale aby zelení zajásali. Řadit podle sluchu. Zařazenou rychlost neukazuje. Zjistíš jedině pohmatem na řadící páku a pohledem na tachometr.
HYUNDAI ix20 TRIKOLOR 1,4 CVVT
ŠKODA Felicia 1,3 LXI 50 kW
Trabant 601
ŠKODA Felicia 1,3 LXI 50 kW
Trabant 601
Moc děkuji za rady
Za 110 tkm se mi jen jen jednou zobrazil nižší převodový stupeň, jinak to je krásně poznat dle chodu motoru, který je velmi pružný....pod 1500 ot/min vždy podřadit.