1. Ano. Kdy taky jindy. jestli chceš mít auto ještě na benzín a levněji, tak kup teď. Jestli ti nezáleží na penězích a jsi zastáncem elektromobility, tak kdykoliv později.
2. S metalickou barvou jsou vždycky větší problémy jak s obyčejnou - je dražší jak při koupi, tak při opravách. Že by byla barva s třpytkama (metalická) odolnější jsem v životě neslyšel.
3. Vyjednávat slevu má vždycky cenu, tedy pokud ti záleží na penězích. Chce to ale navštívit a obvolat více prodejců v kraji. Mě se podařila větší sleva pro i30 (13 000 v roce 2021) až u čtvrtého nebo pátého prodejce. A taky jsem volil podle přístupu a ochotě k zákazníkovi. Když mi někdo nepříjemně nepříjemně vrčel do telefonu hned na začátku, že nejsme na trhu, tak jsem si ho hned vyškrtl.
4. Nevím, já jsem ze severu Moravy, ale viz bod 3.
5. Netuším proč ti tažné zarezlo - asi špatný systém nebo ses o to průběžně nestaral. Já jsem měl u první feldy taky bajonet, ale dost blbý, takže taky mohl zareznout, protože to bylo úplně otevřené a voda a všechno svinstvo se do toho mohlo dostat. Teď mám vertikální bajonet se spodní krytkou, když není nasazená koule a úplně v pohodě. Netuším jak by tam mohlo něco zareznout. A pokud někdo tvrdí, že vertikální bajonet se nehodí na nosiče kol, tak mu nevěř, je to ta největší blbost, co jsem o tažném slyšel. Já mám vertikal od SVC a přímo v typovém listě je vyznačeno, že se hodí na nosiče kol. Pokud chceš jezdit bez tažného, tak si pořiď vertikální bajonet (ale kvalitní SVC, Vestfalia apod.). Pokud ti nevadí, že ti bude ze zadku pořád něco trčet a budeš si jistý, že to neovlivní zadní senzory, tak jdi klidně do pevné koule. Mě osobně by to tam ale vadilo, protože při parkování ve městě couvám kolikrát na knap značku na značku, takže bych měl obavy, že to někomu promáčknu.
6. Přes internet kupuju kde co, ale auto ne. I když je pravda, že tohle auto jsem loni kupoval po telefonu a všechno vyřizoval (včetně úvěru a registrace) po telefonu a mailem a salon jsem navštívil až při přebírání auta. Bylo to ale tím, že jsem měl v tohodle prodejce důvěru a že jsem si auto vyzkoušel a prohlédl u jiného prodejce.
7. Sedmou otázku jsem vůbec nepochopil. Je stejná jak otázka 3 ne? A větu: "Co jsem zde četl tak někteří prodejci ji nepřijmou." jsem už vůbec nepochopil. Co to znamená, že prodejce nepřijme slevu - nechápu?