Samovolný reset palubního počítače
Moderátor: Moderátoři
Samovolný reset palubního počítače
Zdravím,
tak tu mám určitou záhadu - čas od času (aktuálně asi 4x) se mi resetoval palubní počítač - část Od doplnění paliva.
Stalo se to jak s plnou (tedy dva - tři dny od tankování) ale i skoro prázdnou nádrží.
Zbytek nastavení auta, co jsem koukal (třeba rozsvícení světel, kontrola zadních sedadel a nebo i celý infotainment) zůstaly nataveny beze změny.
Byl jsem v teď na výměně oleje + přezutí a bohužel servis nedokázal říct, proč se situace děje, sw update neni a o dva dny později se situace znova opakovala.
Díky za jakoukoliv informaci, na co se zaměřit.
tak tu mám určitou záhadu - čas od času (aktuálně asi 4x) se mi resetoval palubní počítač - část Od doplnění paliva.
Stalo se to jak s plnou (tedy dva - tři dny od tankování) ale i skoro prázdnou nádrží.
Zbytek nastavení auta, co jsem koukal (třeba rozsvícení světel, kontrola zadních sedadel a nebo i celý infotainment) zůstaly nataveny beze změny.
Byl jsem v teď na výměně oleje + přezutí a bohužel servis nedokázal říct, proč se situace děje, sw update neni a o dva dny později se situace znova opakovala.
Díky za jakoukoliv informaci, na co se zaměřit.
Tucson SMART A/T 4x4 HEV 2022 169Kw Amazon Gray (6l) - hvězdná loď
Volvo s60 A/T AWD 2002 147Kw Sand Gold (12,2l LPG) - prodáno do dobrých (doufám) pacek
Renault Safrane 1993 101Kw Silver - odpočívající na šrotišti, vzpomínky na první auto zůstávají
Volvo s60 A/T AWD 2002 147Kw Sand Gold (12,2l LPG) - prodáno do dobrých (doufám) pacek
Renault Safrane 1993 101Kw Silver - odpočívající na šrotišti, vzpomínky na první auto zůstávají
- Reklama
Re: Samovolný reset palubního počítače
Mně se to stalo zatím 2x.
Jednou auto 14 dní stálo v garáži a po druhé v zimě na horách. Kdy jsem se snažil dojet s vybitou baterií, abych jí měl prázdnou na cestu dolů.
Resetovala se pouze vzdálenost od natankování.
Jednou auto 14 dní stálo v garáži a po druhé v zimě na horách. Kdy jsem se snažil dojet s vybitou baterií, abych jí měl prázdnou na cestu dolů.
Resetovala se pouze vzdálenost od natankování.
Hyundai Tucson NX4 Style HEV 169kW 4x4
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Toyota Corrola Hatchback 1.8 Hybrid Selection 90kW
Me se to zresetuje "od tankovani" a vraci na prvni obrazovku, kde vidim svoje auto a bocni pruhy > tzn nepamatuje si to na co jsem se dival pred vypnutim auta....
Jako neni to asi velky prusvih, ale i tak se mi to nelibi, ze si auto dela neco, co neocekavam....
Jako neni to asi velky prusvih, ale i tak se mi to nelibi, ze si auto dela neco, co neocekavam....
tipnul bych si na vybitý 12V akumulátor. U mně když aku odpojím tak se resetne stav km a vymažou se stanice rádia
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
ex : Nissan Primera 2.0i
To zni dost desive, ze by se u 3 ctvrte roku staryho auta vyskytoval problem s vybitym akumulatorem.... Navic minimalne 2x mesicne jedu 100+km trasu, tak ze mne prosim nedes... ale pokud ano, tak by meli dodat vetsi ci to nejak resit...
Nepíše sa náhodou niekde v návode, že trakčná batéria udržuje 12V akumulátor nabitý? Tým pádom by som vylúčil vybitie 12 V akumulátoru.
4. (HYUNDAI 1.) Santa Fe 2022 1,6 T-GDi HEV
Tak som ešte prešiel zahraničné fórum a je to bohužial bežný probém bez zjavnej príčiny a riešenia: https://www.tucson-forum.com/threads/%E ... issue.195/
Môžeš skúsiť to čo popisujú v https://www.tucson-forum.com/threads/%E ... post-16582
Podľa toho by tam tie data stále mali byť a tým pádom by som povedal, že je to fakt len softwarový problém (aj keď nepríjemný).
Môžeš skúsiť to čo popisujú v https://www.tucson-forum.com/threads/%E ... post-16582
Podľa toho by tam tie data stále mali byť a tým pádom by som povedal, že je to fakt len softwarový problém (aj keď nepríjemný).
4. (HYUNDAI 1.) Santa Fe 2022 1,6 T-GDi HEV
Jen hadam, ale: Pokud bys treba nechaval pres tyden otevrene auto v garazi (zvednute pate dvere atd), tak by se to mohlo vybit snadno. Nebo jedtli se porad dokola ptas na status pres bluelink pres nejakou dalsi integraci. A je mozne, ze v aute je nejaka ochrana, co pri podpeti baterie odpoji infotainment system.
I pokud to u Tusconu dela, tak musi byt zapnute zapalovani. Bez nej se trakcni baterie kompletne odpoji.
i30 2021 1.5 T-GDI MHEV Style, DCT
Právě toto jsem někde četl, že Jason (z TopGearu) nechal elektrický auto dýl v garáži a pak se do něj nemohl dostal, byla vybitá 12V baterie. Tak nabil tu trakční a stejně se do auta nedostal. Musel něco rozmontovat aby se vůbec dovnitř dostal.
i30 kombi 2020- Style 1.4 t-gdi navi Olivine Grey
zopper píše: ↑29 dub 2023, 07:21 Jen hadam, ale: Pokud bys treba nechaval pres tyden otevrene auto v garazi (zvednute pate dvere atd), tak by se to mohlo vybit snadno. Nebo jedtli se porad dokola ptas na status pres bluelink pres nejakou dalsi integraci. A je mozne, ze v aute je nejaka ochrana, co pri podpeti baterie odpoji infotainment system.
Jako jo, dávalo by to smysl, pokud by tam byla zjevná spotřeba.
-> Jelikož parkuji normálně venku, tak je auto vždy zamčené a zavřené
-> BlueLink nemám (nebo alespoň o tom nevím, že bych měl, když mám základní infotaiment - ne ten s Navi)
-> Díky za odkaz, teď se zaměřím na clima jednotku, zda se náhodou neresetuje i ta - mám pocit, že jo, ale tu jsem zatím neřešil
Dneska mi to udělalo zrovna 2x - při prvním startu jsem zjistil, že je to zresetovaný, jedu hodinu (cca 60km?), 20 min pauza a znova vynulovaný. To musím být něco jiného, než akumulátor, protože start je vždy naprosto bez problému a tedy čekal bych, že na nové baterce auto bude stát klidně měsíc a pak nastartuje bez potíží.