Zdravim Sanťákov. Pri 1.vymene oleja v automatu 90tis servis zistil priesak oleja na spodu vane. Tak odporucil vybiť tesnenie. Vsetko bolo OK az kym som nemenil o 3mes. motor.olej a priesak tam bol opat. Tak mi odporučili vymenit aj vanu automatu(ktora je plastová) ze tam asi budu prasklinky cez ktore to moze unikať. Dala sa objednat len orig.vana z Hyundai. Opat sa vsetko vymenilo majster servisu mi garantoval ze uz to bude 100% a ani nie po 1tyz. vozenia som sa len tak pre srandu pozrel a priesak je tam opat.
Vie niekto povedat co to moze spôsobovať?
Su 3 male kvapky oleja ktore ked utriem sa po 50km objavia znova.(toto jedine som si odsledoval) neviem ako často kvapnu a aky to ma dospat na množstvo oleja v autom.a dokedy mozem takto jazdit.
Ak mate skúsenosť poradne prosim.
Dnes idem volat do servisu co mi povedia oni.
SantaFe lll 2016 netesnosť automatu
Moderátoři: miooo, Moderátoři
SantaFe lll 2016 netesnosť automatu
SantaFe 2.2CRDi AWD 147kw 1/2016 automat Luxury
- Reklama
Re: SantaFe lll 2016 netesnosť automatu
a čo ti povedali ?
plastova je je predni cast kde je kontrolni sroub , bud byl blbe dotazen nebo rosi pres gumicku pod tim sroubem . gumka vyjde na 200 tusim. vypustak je kovovy s magnetickou spickou a hlinikovym krouzkem .
taky zalezi kde presne ty kapky otiras. rosit muze i hadice u chladice oleje prevodovky. je toho vic . idealne sundat dekl pod motorem a hezky si na to posvitit.
plastova je je predni cast kde je kontrolni sroub , bud byl blbe dotazen nebo rosi pres gumicku pod tim sroubem . gumka vyjde na 200 tusim. vypustak je kovovy s magnetickou spickou a hlinikovym krouzkem .
taky zalezi kde presne ty kapky otiras. rosit muze i hadice u chladice oleje prevodovky. je toho vic . idealne sundat dekl pod motorem a hezky si na to posvitit.
ix35 2,0 crdi 100Kw 2014 4x4 automat ve stajlu :-) -Prodáno
Grand Santa Fe 147Kw 10/2016 4x4 automat v Executive výbavě a paketem Technology - Prodáno
Santa Fe IV 2023 1,6T-GDI HEV 230 HP 4x4 Luxury
Grand Santa Fe 147Kw 10/2016 4x4 automat v Executive výbavě a paketem Technology - Prodáno
Ked som tam prisiel tak to miesto bolo iba relativne vlhke od oleja,kvapky tam ako na potvoru zrovna neboli. Tak len skonstatovali,ze jazdit mozem,ze to nieje nic zavazne a do buducej vymeny je to ok a potom sa moze daj aj silikon pod vanu.
A mozem si ja ako laik skontrolovat mnozstvo kapaliny? Je tam nejaka mierka alebo ako sa to da odmerat?
A mozem si ja ako laik skontrolovat mnozstvo kapaliny? Je tam nejaka mierka alebo ako sa to da odmerat?
SantaFe 2.2CRDi AWD 147kw 1/2016 automat Luxury
zahrejes jizdou olej, sundas dekl pod motorem, auto nechas stat na rovine, nastartujes das N a zespod sahnes na predni plastovy kryt prevodovky . tam najdes kontrolni zatku na ctyrhran. vejde se tam tusim stredni gola bez nastvce. zatka se povoli o cca 90 stupnu a vynda. pokud nic nepotece. oleje je malo, pokud silny proud tak oleje je moc. spravna hladina je kdyz to čůrká.
ix35 2,0 crdi 100Kw 2014 4x4 automat ve stajlu :-) -Prodáno