Kontrolka mazania
Moderátor: Moderátoři
Kontrolka mazania
Ahojte chcel by som radu mám Hyundai tuscon 2017 136kw 2.0 CRDi AT najazdených 97000km a začal sa diať taký problém že po prejdený približne 150km sa rozsvieti kontrolka mazania pri vyšších otáčkach cca nad 2500 napr. Na diaľnici pri obiehani avšak ak po vyradim do neutralu tak zhasne. Uvedené sa deje aj ak mám neutrál a skúsim zvýšiť otáčky okolo 3000 bez toho aby auto bolo v pohybe. Mal ste už niekde s niečím obdobným skúsenosť? Olej vždy pravidelne na čas meneny. Ináč všimol som si okolo trysiek trocha nečistoty ako keby ich podfukovalo, prikladám foto. Za odpoveď vopred ďakujem.
- Přílohy
-
- IMG_20240731_213954.jpg (112.75 KiB) Zobrazeno 389 x
-
- Messenger_creation_2b797fc1-ea97-4d4f-af2b-b79882e4f95a.jpeg (129.81 KiB) Zobrazeno 390 x
- Reklama
Re: Kontrolka mazania
Auto odstaviť a nechať skontrolovať... ak vylúčim čidlo, tak môže začať zlyhávať pohon olejového čerpadla, môžeš mať zanesené sitko na nasávaní oleja do čerpadla.. prípadne nejaký uník tlaku z okruhu mazania... samé chuťovky = zadretému motoru...
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Ďakujem za odpoveď v pondelok ide auto do servisu len som chcel aj vedieť či už sa niekto s niečím podobným stretol ?
V predchozich radach to mozna nezaznelo dostatecne durazne... s autem uz rozhodne NEJEZDIT! Bylo by skoda motor pri/zadrit pokud je tlak oleje skutecne nizky.