Ahoj všem, ráda bych znala Váš názor a zkušenosti na mou současnou situaci, protože se mi to celé nepozdava. Vlastním i10, v provozu od 6/2019, auto bylo v době zjištění závady dva měsíce po konci záruky, nájezd je pouhých 30 tis. km. Pravidelně bylo auto servisované v autorizovaném servisu. Tři týdny auto stálo u garáže kousek od lesa, byli jsme dlouho pryč, po návratu druhý den přestalo jet. Auto chciplo uprostřed křižovatky za jízdy, jako blesk z čistého nebe, nestartovalo, jen točilo. Nechala jsem jej odvézt do autoriz. servisu. Nejdříve mi tvrdili, že byla vyzkratovana civka a svíčka a auto bude opraveno takřka během tří dnů, v té době řídící jednotka na diagnostice fungovala, když jsem si pro auto měla přijít, bylo mi řečeno, že výše uvedené vyměnili a nepomohlo to, takže budou hledat dál. Po týdnu nulové komunikace jsem se rozhodla servis navštívit, kdy mi bylo řečeno, že bude zřejmě závada v řídící jednotce neboť nekomunikuje. Následovalo další mlčení. Po dalším takřka týdnu se ozvali, že vylučovací metodou, kdy kontrolovali všechny kabely, došli k závěru, že se jedná o řídící jednotku, takze jí samozřejmě vymění za originál a půjde uplatnit tzv. Good Will, kde je veliká šance uspět v tomto případě. Takto se mnou komunikovali dvakrát a bylo dohodnuto, že v případě možnosti GW auto opravím u tohoto servisu. O pár dní později telefonát, že auto je opraveno, oprava se vsplhala nad stanovenou částku a výměna jednotky zabrala a Good Will nepůjde uplatnit, protože jsem nebyla na výstupní servisní prohlídce(ověřovala jsem u jiného autoriz. servisu a tam mi řekli, že lze uplatnit i tak, protože autu končí záruka i tak a případně by Good Willem vůbec neoperovali a neslibovali ho). Auto jsem odmítla převzít protože mi servis nebyl schopen ani říci, jak je mozne, že jednotka byla vypalena a co tedy zpusobilo zkrat, kuny v tom prý neordinovaly. Ale jiné informace nemají... Argumentují, že cívka vypálila řídící jednotku...
Ráda bych se zeptala na Váš názor, zda je toto skutečně možné nebo ze mě jen dělají hloupou? Případně prosím o informaci, zda někdo mate zkušenosti s výstupní garanční prohlídkou v době, kdy už je auto vlastně na konci záruky? Jsem z toho vcelku zoufalá, protože mi celé počínání tohoto servisu připadá více než nevěrohodné a o arogantním přístupu raději nemluvím... Díky:)
i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: i10 zkrat cívky, svíčky a vypálená řídící jednotka
Se znicenou RJ je to samozrejme podivne a byl bych ted velmi opatrny v tom co reknes a hlavne co reknou oni. Rozhodne doporucuji jakykoli dalsi kontakt dopredu promyslet a byt pripraven na mozne varianty odpovedi a uz mit nachystano co dal. Dostavil bych se osobne, nejlip s automechanikem a vse nahraval na zaznamnik zvuku v telefonu. A zaroven si to pred nimi pekne zapisoval bod po bodu. Pokud nejake dukazy jsou, tak jsou v jejich rukach a mas mozna posledni sanci si je zajistit. Samozrejme idealni by bylo kdyby jsi mela vyjadreni na zakazkovem listu, ze diagnostikou byl zjisten takovy stav a oprava se proto tyka svicek a civky a cena je odhadem tolik. JInak bude fajn si ten pribeh jak jsi ho popsala s nimi cely projit a snazit se nechat mluvit co nejvic jejich technika. Jestli to zvojtili tak se do toho sami zamotaji .. je samozrejme mozne ze pri nejake manipulaci ke zkratu a vypaleni doslo, ale to se jim primo priznat nechce. A auto ze servisu nemuze byt v horsim stavu nez tam prislo. Zvlast to tedy vest ve smeru co kontrolovali, proc a kdy co jeste fungovalo - jestli tedy prvne rekli ze je problem na civce a svickach, tak urcite probehla diagnostika, a to by si vadne RJ urcite vsimli. Nezminila jsi o kolik tu castku prekrocili - nevim jestli je to dano presne ale nejake drobne navyseni 10% se da asi jeste akceptovat, pokud to bylo vice tak to bez domluvy nejde. Taky je asi podstatne co je sepsano na pocatku, a po te co jste probirali moznost GW. At se stalo cokoli a pravda ke kdekoli vse ted bude spis otazka co je kde napsano a co lze dokazat, ptze oba budete hajit sve pokud se neshodnete tak skoncite u pravniku a soudnich znalcu a tam uz bude rozhodovat predevsim co jste si pisemne sjednali. V cernych ovcich takovych dilu bylo nekolik a mozna nakonec v tom poradu take skoncis. Urcite si je online na webu ceske televize proklikej. To nemyslim ve zlem, nakonec pokud veskera jednani selzou tak i argument ze to skonci v TV muze pomoci.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Dobré dopoledne, na nové ceně jsme se dohodli pod podmínkou možnosti uplatnění GW, i tuto ceně následně překročili, sice to nebylo již tolik markantní, ale přeci i tak cenu navýšili. Spíše mě trápí a je mi záhadou, že mi technik není schopen říct mechanismus závady, neukážou mi rozbité díly a ze strany servisu neprobíhala žádná komunikace. Prakticky to totiž působí úplně celé pofiderně v tom smyslu, že někdo udělal chybu a svedlo se to na to, že už to bylo. Jsem připravená celou věc oznámit na zástupce Hyundai Česká republika a případně, když se nedohodneme i na ČOI....
mozecek píše: ↑10 zář 2024, 01:49 Se znicenou RJ je to samozrejme podivne a byl bych ted velmi opatrny v tom co reknes a hlavne co reknou oni. Rozhodne doporucuji jakykoli dalsi kontakt dopredu promyslet a byt pripraven na mozne varianty odpovedi a uz mit nachystano co dal. Dostavil bych se osobne, nejlip s automechanikem a vse nahraval na zaznamnik zvuku v telefonu. A zaroven si to pred nimi pekne zapisoval bod po bodu. Pokud nejake dukazy jsou, tak jsou v jejich rukach a mas mozna posledni sanci si je zajistit. Samozrejme idealni by bylo kdyby jsi mela vyjadreni na zakazkovem listu, ze diagnostikou byl zjisten takovy stav a oprava se proto tyka svicek a civky a cena je odhadem tolik. JInak bude fajn si ten pribeh jak jsi ho popsala s nimi cely projit a snazit se nechat mluvit co nejvic jejich technika. Jestli to zvojtili tak se do toho sami zamotaji .. je samozrejme mozne ze pri nejake manipulaci ke zkratu a vypaleni doslo, ale to se jim primo priznat nechce. A auto ze servisu nemuze byt v horsim stavu nez tam prislo. Zvlast to tedy vest ve smeru co kontrolovali, proc a kdy co jeste fungovalo - jestli tedy prvne rekli ze je problem na civce a svickach, tak urcite probehla diagnostika, a to by si vadne RJ urcite vsimli. Nezminila jsi o kolik tu castku prekrocili - nevim jestli je to dano presne ale nejake drobne navyseni 10% se da asi jeste akceptovat, pokud to bylo vice tak to bez domluvy nejde. Taky je asi podstatne co je sepsano na pocatku, a po te co jste probirali moznost GW. At se stalo cokoli a pravda ke kdekoli vse ted bude spis otazka co je kde napsano a co lze dokazat, ptze oba budete hajit sve pokud se neshodnete tak skoncite u pravniku a soudnich znalcu a tam uz bude rozhodovat predevsim co jste si pisemne sjednali. V cernych ovcich takovych dilu bylo nekolik a mozna nakonec v tom poradu take skoncis. Urcite si je online na webu ceske televize proklikej. To nemyslim ve zlem, nakonec pokud veskera jednani selzou tak i argument ze to skonci v TV muze pomoci.
Zkusit muzes vse, ale jak rikam prvne posbirat co nejvic podkladu at mas na cem stavet a cim pacit. A to drive nez se zaznamy nejak zahadne opravi, papiry a dily ztrati, atd. Nasledne brecet u hyundai mi prijde ponekud zbytecne, kdyz uz si nechali schvalit tu RJ coz jim asi zamitli. Navic jestli si zavola dealer s vyrobcem tak u toho nikdy nebudes a nebude ani nikdo jiny. U COI podas podnet a nikdo nerika ze ti s tim pomohou a pokud to budou resit tak zase na pozadi se servisem. To uz je mnohem efektivnejsi zminit ze si to nenechas libit, ze to pujde k soudnimu znalci a do cernych ovci, tak jestli potrebuji udelat reklamu a maji naladu na soudni tahanice ze s tim nemas vubec zadny problem. Mechanismus zavady technik rikat nemusi - mozna ani presne nevi co se mohlo stat. Bylo by to samozrejme lepsi zjistit i pro nej - ptze ted neco vymeni a ty se za tyden vratis se stejnou zavadou kdyz odstranili jen nasledek a ne pricinu. Jenze auta jsou dnes slozity a tak neni jiste ze se na to prijde, zvlast kdyz je ted KO ridici jednotka kde by se daly vycist chyby. A to je presne to misto jak jsi i sama uvedla ze v dobe zapoceti servisu asi sla a behem oprav nejak odesla. To se sice mohlo stat i pri nejlepsi peci, ale prakticky je to vzdy problem servisu. Podstatne je rict ze mas velmi dobreho pravnika v rodine (nejdete si nejakeho v telefonnim seznamu at reknete rovnou jmeno coz vzbudi vetsi verohodnost). Pravnik jako takovej je draha legrace s cenovkou od 2-3tis/hod a to je jasne i protistrane.. tedy by mohli vsadit na to ze takove vydaje nebudes chtit vydat, ale kdyz ho "mas" v rodine tak vydaje razem nejsou problem a tedy mohou ocekat urputny boj a jestli budes mit dobre podklady a dobreho pravnika bude jim jasne ze maji problem. Samozrejme by u toho mel byt nejaky vedouci prodejny - technikovi bude u zadele jestli prijde telka nebo dostanou predzalobni vyzvu. Zrovna ted bylo cosi podobneho s toyotou, kterou znackovy servis opravoval nekolik mesicu a nakonec se dohoda podarila s toyotou jako takovou, jenze opet se veci hnuly az u toho byla kamera.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
O cca jake sume je rec?