Cukání při parkování ve velkém kopci

Startování, spojka, převodovka, provozní kapaliny.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
Petr2

Cukání při parkování ve velkém kopci

Příspěvek od Petr2 »

Zdravím všechny, pořídil jsem si roční i30 1,5 tgdi 117kw s automatickou DCT převodovkou (najeto 11 000km) a měl bych na Vás otázku.
Bydlíme v poměrně velkém kopci a při parkování občas auto cuká, respektive není to úplně cukání ale přirovnal bych to jak když u auta s manuálem se blíží chcípnutí. Zatím tedy automat nikdy nechcípnul a vždy zaparkuju, ale je to takové jak kdyby cukavé. Předchozí automat jsem mel 3.0 od Audi v naftě a tam jsem jen pustil plyn a auto korigoval brzdou. Tady když pustím plyn tak auto jede hrozne pomalu (jen při parkování v kopci, jinak ok) a někdy je to jak kdyby mělo chcípnout a když přidám plyn tak naopak popojedu až moc. Je to u těchto převodovek normální, nikdy jsem DCT neměl a chápu že se to může lišit. Naopak při normální jízdě řadí krásně plynule a rychle, to jsem naprosto nadšený oproti naftovému 3.0.
Děkuji všem!
Reklama

Deuso
*

Re: Cukání při parkování ve velkém kopci

Příspěvek od Deuso »

Zdravím,

stává se mi něco podobného, když vycouvávám z parkování do kopečka, tak někdy auto zacuká, dělá to nepravidelně.

Jen se tak zeptám, nestává se vám i to, že když někdy couvete a sešlápnete plyn a pustíte ho, že v převodovce cukne a ozve se takové lupnutí, jak když něco zakmitá? Nevím zda je to normální u DCT převodovky.
milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Kolego proc citujes predchazejici prispevek, na ktery reagujes? Je prece jasny ze odpovidas autorovi tematu.
Petr2

Příspěvek od Petr2 »

Upřímně žádného lupnutí jsem si nevšiml. Je nicméně potřeba se s převodovkou co se týká parkování dost zžít. Teď jsem si zvykl a už je to dle mého v pohodě.

Spíš pokaždé co takhle parkuji v kopci tak se mi kouří z výfuku a to i když mám dostatečně vše zahřáté. Ale zřejmě to žádná chyba nebude, jen mi to přijde zvláštní, jelikož je vše zahřáté a při jízdě nic nekouří.

Zřejmě je každý automat trošku jiný a tomuhle kopce úplně nechutnají. Naopak při jízdě mi přijde řazení rychlé a správné.
Kamil777
*

Příspěvek od Kamil777 »

Trochu mimo téma, ale mi přijde, že DCT nechutná celkově pomalé popojíždění (hlavně při parkování) a úplně nejvíc na kostkách nebo dlažbě. Auto mi občas poskakuje jak kozlík :roll: :) Ale co jsem tak různě vyčetl, asi to je vlastnost, protože tam trpajzlík co sází rychlosti neustále balancuje na úrovni dvojky a trojky a občas mám pocit, že to chcípne to auto.
Petr2

Příspěvek od Petr2 »

Kamil777 píše: 11 lis 2024, 14:24 Trochu mimo téma, ale mi přijde, že DCT nechutná celkově pomalé popojíždění (hlavně při parkování) a úplně nejvíc na kostkách nebo dlažbě. Auto mi občas poskakuje jak kozlík :roll: :) Ale co jsem tak různě vyčetl, asi to je vlastnost, protože tam trpajzlík co sází rychlosti neustále balancuje na úrovni dvojky a trojky a občas mám pocit, že to chcípne to auto.
Jo, tak jsem rád, že nejsem jediný komu to tak přijde. Hold každá převodovka má svoje neduhy, při jízdě mi přijde zase řazení plynulé a poměrně rychlé ve srovnání s jinými auty.

Taky Vám to při couvání (popojížení) a např. parkování kouří z výfuku (v kopci)? I přesto, že je motor a vše zahřáté? Zřejmě normální vlastnost co?
Kamil777
*

Příspěvek od Kamil777 »

Toho jsem si popravdě nevšiml, ale je pravda, že parkování v kopci se mě zatím netýkalo :D Couvání do lehkého kopce už parkrát ano, ale tam se spíše zpátečcce samotné nechce a musí se přidávat plyn a pak to zase poskakuje. Každopádně velký dým z výfuku by asi (pokud by to byl problém) neznačil, že je něco špatně s převodovkou ne? Ale nevím, odborník rozhodně nejsem :)
Deuso
*

Příspěvek od Deuso »

Já jsem zvědav zda na 60000 km bude znát výměna oleje v převodovce.

A ještě se Vás zeptám: v réžimu eco a normal, když úplně nezastavíte na 0, rozjíždí se vám to pořád 2. stupeň?
Petr2

Příspěvek od Petr2 »

Mam aktuálně najeto 11k km, tudíž by olej měl být stále v ok stavu. :D

No upřímně to zas tak nesleduju, ale je fakt ze 1 auto používá fakt jen na rozjeti a dvojku tam nechá i treba při rychlosti 5-6km/h a občas v kopci trosku cukne a zaváhá, jestli myslíte toto.
Deuso
*

Příspěvek od Deuso »

NECITUJ PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK !!!!

No trochu mi vždy vadí, jak se to na ECO a NORMAL pořád rozjíždí na 2. stupeň pokud nezastavím úplně. Si říkám chudák spojka a zda to třeba nemám špatně nastavené.

Na SPORT je to už ok, to tam hází 1. stupeň jako kdybych řadil já v manualu.
Petr2

Příspěvek od Petr2 »

Zřejmě to takto bude nastavené, mám to stejně :)
Odpovědět

Zpět na „i30 2016- Motor a převodovka“