i30 výměna rozvodů

Co se jinam nevešlo - výfuk, kola, údržba, akumulátor, příslušenství, manuály/schémata atd.

Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři

Odpovědět
One

i30 výměna rozvodů

Příspěvek od One »

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, uvažuji o koupi Hyundai i30 1.6 MPi r. 2015 (nájezd 71 tisic km) a řesili jsme kromě jiného i výměnu rozvodů v autě, která byla naceněna na 50.000,- při použití originálních dílů pro Hyundai.

Je tato cena ok?
Reklama

dibarbora

Re: i30 výměna rozvodů

Příspěvek od dibarbora »

Čo ťa vedie pri motore, ktorý má len 71tkm riešiť výmenu rozvodovej reťaze?
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
One

Příspěvek od One »

Mě právě ne, ale člověk, který nám pomáhá s výběrem auta - že by je preventivně vyměnil, vzhledem ke stáří auta. Já chápu, že je asi nutné vyměnit filtry, oleje atd. U těch rozvodů si jistý nejsem, hlavně se nikde nemůžu dohledat té ceny.
dibarbora

Příspěvek od dibarbora »

Človeka čo Ti pomáha s výberom auta treba poslať robiť niečo čomu sa rozumie viac ako autám... lebo Ti po kúpe poradí rovnom vymeniť motor.

Rozvodová reťaz a príslušenstvo sa preventívne nevymieňa.. pokaľ na to nie je dôvod.. :!:

Dôvody môžu byť napríklad.. zvýšená hlučnosť, prípadne motor rozobratý z iných dôvodov a pri inšpekcii sa príde na to, že reťaz/napináky už vykazujú hraničné opotrebenie..
Hyundai Tucson NX4 Shine+, 1,6TGDi, 110,1kW, 2WD MT6 bez náznaku hybridu
ex.Hyundai i30 kombi PDe Family 1.4 T-GDI 6st.
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

od kedy sa meni preventivne rozvodova retaz kvoli veku? to akoze vekom zkoroduje alebo preco menit ocelovu retaz ktora ma nejaky vek? vysvetlil niekto panovi konzultantovi, ze retqz nie je remen a nedegraduje vekom.

no a vymena rozvodov za 50k je zlodejina. Ked uz teda riesime hypoteticku rovinu :-)
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
One

Příspěvek od One »

To auto je brane s tím, že se budou měnit brzdy, přezouvat pneu na zimni plus výměna olejů a filtrů...cca 20k i s prací a s tím jsem asi ok. Jen ty rozvody za 50 k mi vrtají hlavou.
Prý je to dané tím, že použíje jen originál díly a ty jsou dražší (nevím, jestli v tom hraje roli i výměna pumpy).

Mám 20 let starého Forda Focuse kde výměna rozvodů stála asi 30 tisíc, ale tam jsou dvoje rozvody.

Máte prosím cca představu, než si to zítra začnu zjišťovat, kolik výměna rozvodů s pumpou může cca vycházet?

A děkuji za názory.
msifa
**

Příspěvek od msifa »

Já pořád nechápu, proč chcete za každou cenu měnit rozvody u motoru, u kterého nic takového výrobce nepředepisuje. Ano, pokud by takové auto mělo nájezd třeba 250 tis. km a člověk neznal historii, tak možná by se dalo o výměně uvažovat.
Ale u auta s nájezdem 70 tis. km? Já mám na tomto motoru najeto lehce pod 100 tis. km a ani náznak nějakého opotřebení rozvodů (a to se přiznám, že se k tomu autu nechovám úplně ukázkově....).
Hyundai i30WG, 1,6 MPI, Trikolor + komfort, satin amber
Renault Grand Modus 1,2 TCE
Škoda Octavia IV 2.0 TDI DSG (pracovní stroj)
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB
One

Příspěvek od One »

To ja nechci, ale "doporucuje" mi to ten, ktery mi pomaha auto kupovat a delal by mi na nem servis.
Ja bych taky nic nemenil, no hlavne 50 k se mi zda moc.
Mr. HYUNDAI

Příspěvek od Mr. HYUNDAI »

Tohle nepochopím. Dotyčný zjevně tenhle motor nevidèl ani z rychlíku, ale protože Ti to doporučil, tak to chceš udělat...
Já bych takovému "odborníkovi" nesvěřil ani koloběžku!
Začni tím, že si najdeš kvalifikovaného mechanika...
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
Hugo11
**

Příspěvek od Hugo11 »

Chapu, ze je to dnes tezke, komu verit a nekoho radu clovek nakonec prijmout musi, protoze vsichni se v autech vyznat holt nemuzou...
Kazdopadne, jestli je auto za normalni trzni cenu a hned do nej na dobrou radu nasypu dalsich 70k, to mi nezni jako dobry nakup :-) To si clovek muze rovnou koupit lepsi stroj.
A nechci ted polemizovat, jestli na tom konkretnim kusu je nebo neni treba rozvodovou sadu vymenit - auto jsem nevidel, takze jsou to jen dohady i kdyz je fakt, ze preventivne se to normalne nedela.
Boryš

Příspěvek od Boryš »

One píše: 11 pro 2024, 21:12 To ja nechci, ale "doporucuje" mi to ten, ktery mi pomaha auto kupovat a delal by mi na nem servis.
Ja bych taky nic nemenil, no hlavne 50 k se mi zda moc.
A to je důležité sdělení - "doporucuje" mi to ten, ktery mi pomaha auto kupovat a delal by mi na nem servis...
Asi chce jet někam do Karibiku. 50 000 za rozvody na obyčejném čtyřválci motoru je fakt fest úlet. Není to žádný v osmiválec. Sada rozvodů co jsem našel je za 2,5 až 5,5 tisíce...
U Marey, kde byl řemen, byla předepsána výměna za 120 000 km nebo 6 let (opotřebení nebo časová degradace). Tam to bylo důležité. Ti co se na to vykašlali měli často problém - potkaly se jim ventily. Stalo se to např. jednomu příbuznému.
Jak tu již zaznělo, nekupovat auto u kterého je dle odborníka nutná výměna řetězových rozvodů po 70 000 km. Nebo vyměnit odborníka.
Co jsem proletěl plán údržby pro Hyundai (mám 1,6 CVVT) tak jsem nenašel nic k rozvodům...
Georges
**

Příspěvek od Georges »

Můj 70letý kamarád má úplně to stejné auto, i stejný rok výroby .Najeto má 195 000 km. Každopádně ani mě ani jemu nepřipadá nutnost měnit rozvody. Nic nechrastí, neklepe, nevibruje. Toho "odborníka" na koupi auta už nikdy k žádné koupi neber !
msifa
**

Příspěvek od msifa »

K té ceně:
Materiál (značkové díly) kolem 5 tis. Práce v lepším servisu tak do 20 tis., garážista by to měl zvládnout levněji (možná za polovinu).
Hyundai i30WG, 1,6 MPI, Trikolor + komfort, satin amber
Renault Grand Modus 1,2 TCE
Škoda Octavia IV 2.0 TDI DSG (pracovní stroj)
ex-auta
Renault Espace 2.0 16V
Toyota Corolla 1,4 XLI
Citroen BX 1,4 TGE
Fiat Ritmo 2.0 - Abarth
Škoda 1100 MB
Odpovědět

Zpět na „i30 Ostatní“