Pípanie pri cúvaní

Hyundai Tuscon 3. generace 2020 - (NX4)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Kadlo

Pípanie pri cúvaní

Příspěvek od Kadlo »

Ahoj, chcem sa spýtať. Kúpil som Tucsona 12/2023 premium. Pri zaradení R-ka, auto začne pípať ako keby mám nákladné auto. Dá sa to nejako vypnúť, pripadne nastaviť hlasitosť? Nie že by mi to vadilo ale je to pocut na celej ulici keď idem cúvať. Ďakujem za odpoved.
Reklama

mozecek

Re: Pípanie pri cúvaní

Příspěvek od mozecek »

Troufnu si rict ze zadne osobni auto z vyroby pri couvani nepipa jako nakladak .. a spis si to tam nekdo dokutil dodatecne. Nejsnazsi je verze zarovky zpatecky co mimo sviceni takto i pipa. Tedy pokud mas vzadu zarovky popr. LED nahrady resp nemas celoLEDkovy svetla, tak bych tu zarovku zpatecky vytahnul a hned budes vedet jestli problem vyresi jina obycejna zarovka/LED 8) pripadne bych hledal neco pripojeneho prave na kabel zpatecky a logicky nekde u zadni lampy.
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Mexican
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mexican »

uz sa to tu riesilo - vypnut to nejde
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
mozecek

Příspěvek od mozecek »

tak mi to nedalo a fakt ze to nejaky chuj vymyslel i do osobaku :D tak jestli to je tahle krabicka tak to nekdo odpojil / pripadne prelepil paskou at to neni tak hlucne
https://www.youtube.com/watch?v=2lnlye8clok
https://thingster.app/things/cwfHZebW72m2MVqiUp3MH
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
Odjinud

Příspěvek od Odjinud »

Presne to jsem si na š130 v ramci "benzínkovýho tuningu". Pipaci zarovku. Idealni zpusob, jak byt za debila :mrgreen: takze vydrzelo to tam asi tyden :mrgreen:
mozecek píše: 14 pro 2024, 10:31 Troufnu si rict ze zadne osobni auto z vyroby pri couvani nepipa jako nakladak .. a spis si to tam nekdo dokutil dodatecne. Nejsnazsi je verze zarovky zpatecky co mimo sviceni takto i pipa. Tedy pokud mas vzadu zarovky popr. LED nahrady resp nemas celoLEDkovy svetla, tak bych tu zarovku zpatecky vytahnul a hned budes vedet jestli problem vyresi jina obycejna zarovka/LED 8) pripadne bych hledal neco pripojeneho prave na kabel zpatecky a logicky nekde u zadni lampy.
červená i30 III/FL combi, 1,5 DPi / 81 kW, comfort
--- ex: ---
červený ford focus mk.I, 1,6i / 74 kW
červená škoda felicia Lxi, 1,3 MPI / 50 kW
červená škoda 130 GL, 1,3 / 43 kW
Pedro76
**

Příspěvek od Pedro76 »

mozecek píše: 14 pro 2024, 12:08 tak mi to nedalo a fakt ze to nejaky chuj vymyslel i do osobaku :D tak jestli to je tahle krabicka tak to nekdo odpojil / pripadne prelepil paskou at to neni tak hlucne
https://www.youtube.com/watch?v=2lnlye8clok
https://thingster.app/things/cwfHZebW72m2MVqiUp3MH
No obě ty videa ukazují jak "ztišit až vypnout VESS (Virtual Engine Sound system)"... což je to co jsem řešil v jiném vlákně, když jsem si převzal nového Hybrida.... je to (minimálně v EU) nedávná povinnost do všech nových elektrifikovaných aut, kdy při jízdě na baterku musí auto vydávat zvuk aby bylo slyšet pro okolí.... i konkurence má (bo musí), že auta prostě tak nějak bzučí, zpívají, cokoliv...ale určitě nepípají jak náklaďák v tomto řešení.... to bude spíš nějaká opičárna ala zmiňovaná tuningová žárovka z Alíku :-)
Hyundai Tucson FL 2024 NX4 1,6 T-GDI HEV 20-Years Luxury Cypress Green Pearl
Hyundai Tucson 2021 NX4 1,6 T-GDI MHEV IMT 132kW/180k Style Premium Sunset Red (prodáno)
Hyundai i30 1,6 T-GDI Hatchback Go Czech Red 2016 (prodáno)
Odpovědět

Zpět na „Tucson III“