spojka .. ovládání hydraulikou / spojkový pedál
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
spojka .. ovládání hydraulikou / spojkový pedál
zdravím /-/áčkaři, mám dotaz na majitele J2jek ohledně spojky a to ,jakou silou musíte šlápnout na pedál? na to že se jedná o kapalinové ovládání se mě zdá že jde dost ztuha.Chvilku jsem užíval jiné auto a při návratu do Lantry jsem měl pocit že mám pod pedálem želvu .Slyšel sem že je tužší než obvykle ,a už my to ani nepřišlo,ale když si představím že by to měla šlapat celý den jemná nožka nějaké slečny......mno,asi se něco děje. můžete ohodnotit jakou silou šlapete do pedálu spojky,od 1-5 bodů.s tím že jedna =" vzduchoprázdno" a pětka= "to se nedá ušlápnout",popřípadě radu proč se tak děje. díkes a zdar Mimoňi
LANTRA 1.8-beast in korea 25*5*10 + --odpočívej v pokoji
- Reklama
- kopir
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mne ide spojka asi tak na 2,5 až 3. Skús ju odvzdušniť na spojkovom valci, či nieje zavzdušnená, alebo tam nieje dáky bordel v kapaline (nezabudni dolievat pri odvzdušňovaní) popr. skús pozret dole pod pedál či je tam piest v poriadku a nič abnormálne povolené, čo by mohlo spôsobovat spriečenie a následne ťažšie stláčanie pedálu. Inak ma nič iné nenapadá......
Chrysler pt cruiser 2,0 16V
Hyundai Lantra combi 1,6 16V GLS G4CR/84kw-predané
Hyundai Lantra 1,5 GLSi -predané
Re: spojka .. zase
Vysvětlení je jednoduché ,přibývajícími kilometry atd přítlačný talíř tuhne a špatně se vrací,pokud budeš jezdit dál tak jednoho dne spojku prošlápneš!!!Topek2 píše:zdravím /-/áčkaři, mám dotaz na majitele J2jek ohledně spojky a to ,jakou silou musíte šlápnout na pedál? na to že se jedná o kapalinové ovládání se mě zdá že jde dost ztuha.Chvilku jsem užíval jiné auto a při návratu do Lantry jsem měl pocit že mám pod pedálem želvu .Slyšel sem že je tužší než obvykle ,a už my to ani nepřišlo,ale když si představím že by to měla šlapat celý den jemná nožka nějaké slečny......mno,asi se něco děje. můžete ohodnotit jakou silou šlapete do pedálu spojky,od 1-5 bodů.s tím že jedna =" vzduchoprázdno" a pětka= "to se nedá ušlápnout",popřípadě radu proč se tak děje. díkes a zdar Mimoňi
P.s Síla tuhnutí bude stoupat!! Jinak zdravá spojka jde fakt krásně z měkoučka!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
U minuleho Accenta 95 to slo jako po masle, akorat v zime prvni razeni z 1 na 2 slo dost ztuha, ale jak se poohral olej bylo vse OK.macháček píše:Mě jde jako víno, to víš to řazení to je drobnej neduh háček (teda Lanter, nevím jak to komu řadí u jiných modelů)
Hyundai už nemám, ale za to to tu mám rád, vždycky jsem tu našel radu
-
- **
Ivan píše:Vysvětlení je jednoduché ,přibývajícími kilometry atd přítlačný talíř tuhne a špatně se vrací,pokud budeš jezdit dál tak jednoho dne spojku prošlápneš!!!
P.s Síla tuhnutí bude stoupat!! Jinak zdravá spojka jde fakt krásně z měkoučka!!
A co je tedy třeba zkontrolovat nebo vyměnit.
LantraII 1.8, Lancia Lybra 1.9JTD, i-40 1.7CRDI
Komplet spojku nic jiného!!Michal.Orlova píše:Ivan píše:Vysvětlení je jednoduché ,přibývajícími kilometry atd přítlačný talíř tuhne a špatně se vrací,pokud budeš jezdit dál tak jednoho dne spojku prošlápneš!!!
A co je tedy třeba zkontrolovat nebo vyměnit.
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
-
- **
Hmm. Mětaky občas jde spojka trochu ztuha, ale za chvíli se uvolní. Spíše když jsem hodil auto na zvedáky a nastartoval motor, tak na neutrál se mi kola točí jako blázen, což poznám i po startu normálně - při neutrálu pustím spojku a otáčky se hned zhoupnou níže.
Ale dělá to už 5 let, tak jsem na to házel celkem bobek. Možná letos se spojkou něco podniknu.
Ale dělá to už 5 let, tak jsem na to házel celkem bobek. Možná letos se spojkou něco podniknu.
LantraII 1.8, Lancia Lybra 1.9JTD, i-40 1.7CRDI
Zdravím ...mám dotaz ohledně spojky...při studeném motoru"ráno po noci v garáži" rozjedu se dvojka ...dám tři a na noze cítím že mi spojka zabrala "spustila" nevím jak to napsat a pedál mi jde ještě tak o cenťák nahoru...po zahřátí "asi 3minut" pak to jede normál ....spojka zařadit a pustit ...pustí normál nahoře pedálu...nevím jak to přesně napsat....snad mě pochopíte ...díky
Hyundai i30 combi 2gen. 1.6 mpi r.v.2015
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
Škoda Octavia combi 1.9 tdi r.v. 2000
Hyundai Lantra 1.6 16V r.v. 1999
SPOJKA LANTRA 1.8 16V 94KW RV96
Tak cely problem je v tom,že nemužu sešlapnout spojkovz pedal,ale spojka ok.Nejake typy?co stím
Naposledy upravil(a) black_sheep dne 12 pro 2011, 15:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: nepochopím co tohle téma, které sotva popisuje o co jde, mělo co dělat v accent - elektronika?!
Důvod: nepochopím co tohle téma, které sotva popisuje o co jde, mělo co dělat v accent - elektronika?!
Re: spojka .. ovládání hydraulikou / spojkový pedál
chci se zeptat jak mi zabira spojka az na konci tak co se presneji tam meni at vim cenu dekuji
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
většinou lamela, někdy i přítlačný talíř, pokud si můžeš dovolit nechat auto dýl v servise, tak si nech vyndat spojku a zkontrolovat co je potřeba vyměnit
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
kolik to tak asi stoji??