Tempomat
Moderátoři: Martun, Moderátoři
Tempomat
Máte někdo tempomat na CRDi popř. nějaké info o tom jestli je to originál od Hyundai ? podle toho co mají nafoceno sem zjistil že by se mělo jednat spíše o překupování tempomatu od firmy WAECO typ MS-800 s ovladačem MS-BE4 .....
Accent 1,5 CRDi VGT elegance Gold Beige
- Reklama
- CzechJoker
- **
Re: Tempomat
Mě by docela zajímalo, jestli se dá při použití tempomatu ušetřit palivo... Jinak na D1 v dnešním provozu je tempomat spíš na otravu
Hyundai Accent 1.5 CRDi VGT SS Elegance
- CzechJoker
- **
No, cena tempomatu je 10.700,-, k tomu se musí přičíst ovladání buď páčkou nebo tlačítkama. Páčkou to stojí 3500,- a tlačítkama 5700,-. Ceny jsou přibližné, moc si je už nepamatuju. Zvolil jsem tlačítka na volant, protože páčka je někdě pod volantem (pořád to hledat atd.). Prodejce mi dal cenu na tempomat i s tlačítkama na volant 14.000,-
Accent 1,5 CRDI
ja sem mel predstavu ze tlacitka na volant znamenaji ze se stanou soucasti volantu po vyjmuti lece nebo prave zaslepky na volantu... bohuzel to tak neni jedna se o nevzhlednou krabicku ktera nijak nesplyva s volantem... a nebo se mylim ?Mickey007 píše:No, cena tempomatu je 10.700,-, k tomu se musí přičíst ovladání buď páčkou nebo tlačítkama. Páčkou to stojí 3500,- a tlačítkama 5700,-. Ceny jsou přibližné, moc si je už nepamatuju. Zvolil jsem tlačítka na volant, protože páčka je někdě pod volantem (pořád to hledat atd.). Prodejce mi dal cenu na tempomat i s tlačítkama na volant 14.000,-
- CzechJoker
- **
Já jsem si naopak myslel, že tempomat bude místo levé záslepky (vpravo je DO na rádio). No žádná láce to teda není... Asi budu tvrdej a odolámo5martin píše: ja sem mel predstavu ze tlacitka na volant znamenaji ze se stanou soucasti volantu po vyjmuti lece nebo prave zaslepky na volantu... bohuzel to tak neni jedna se o nevzhlednou krabicku ktera nijak nesplyva s volantem... a nebo se mylim ?
Podle informace od prodejce se tempomat na spotřebě neprojeví. Alespoň ne natolik, aby úspora vyvážila jeho cenu. Takže rozhodnutí je jen pokud jde o pohodlí.
Ta páčka se dá koupit za polovinu napr. zdeMickey007 píše:No, cena tempomatu je 10.700,-, k tomu se musí přičíst ovladání buď páčkou nebo tlačítkama. Páčkou to stojí 3500,- a tlačítkama 5700,-. Ceny jsou přibližné, moc si je už nepamatuju. Zvolil jsem tlačítka na volant, protože páčka je někdě pod volantem (pořád to hledat atd.). Prodejce mi dal cenu na tempomat i s tlačítkama na volant 14.000,-
http://www.dalix.cz/eshop/109-autoprisl ... s-be4.html
- CzechJoker
- **
Fíha! A jak funguje? Když přibrzdíš, tak se vypne a musíš ho znovu nastavit, nebo je adaptivní a sám se vrátí na původní rychlost?
Má pamatováka na jednu rychlost, nebo na dvě? Tohle totiž už kdysi uměl KübelWagen, stačilo (tehdy) navolit 60/90 a dalo se drandit jako na kriplkáře (bez noh)
Liší se funkce tlačítek a páčky? Předpokládám, že tlačítka dodává přímo Hyundai a protože ovládání rádia na volantu toho moc neumí, raději se ptám.
No a poslední otázka - kolik to stálo...?
Díky
Má pamatováka na jednu rychlost, nebo na dvě? Tohle totiž už kdysi uměl KübelWagen, stačilo (tehdy) navolit 60/90 a dalo se drandit jako na kriplkáře (bez noh)
Liší se funkce tlačítek a páčky? Předpokládám, že tlačítka dodává přímo Hyundai a protože ovládání rádia na volantu toho moc neumí, raději se ptám.
No a poslední otázka - kolik to stálo...?
Díky
Pro CzechJoker:
Prosím tě nemohl bys přestat používat ten výraz Kryplkára, pro postižené je ten výraz urážlivý a nejen pro ně !!!! Ty nemáš ve svém okolí postižného kamaráda nebo třeba někoho v rodině???? Ono může dojít na každého!!!! Takže napříště bez toho hnusného výrazu. To, že ty jsi zdravý a někdo postižený to není tvoje zásluha!!!! Zatím tě to bohudík nepotkalo.
Prosím tě nemohl bys přestat používat ten výraz Kryplkára, pro postižené je ten výraz urážlivý a nejen pro ně !!!! Ty nemáš ve svém okolí postižného kamaráda nebo třeba někoho v rodině???? Ono může dojít na každého!!!! Takže napříště bez toho hnusného výrazu. To, že ty jsi zdravý a někdo postižený to není tvoje zásluha!!!! Zatím tě to bohudík nepotkalo.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
- CzechJoker
- **
Tempomat má pamatováka na jednu rychlost. Ovládá se třema tlačítkama. tlačítko + a zároveň set je na zapamatování rychlosti a když je tempomat aktivní tak na přidávání. Tlačítko - res je na ubrání plynu a pro restart tempomatu - vrátí se na poslední rychlost od jeho vyřazení. Prostřední tlačítko je pouze na vypnutí a zapnutí tempomatu - při vypnutí si nepamatuje žádnou rychlost. Tempomat se vyřadí šlápnutím na brzdu či spojku. Funguje i ve městě na 3. a 4. převodový stupeň. Cena - viz výše. Foto bych nahrál, ale fakt mi to tu nejde vložit. Nevím proč.
Accent 1,5 CRDI