Ochranné rámy
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Ochranné rámy
Zdravím všechny.
Potřebuji poradit ohledně ochranných rámů na Santíka-01.
Kde máj přijatelné ceny, co na něj nejlépe vypadá???
A navíc jestli se vyplatí investovat do ocelových nebo raději zaplatit 2xnásobek za nerezové.
Předem vám všem děkuji.
Potřebuji poradit ohledně ochranných rámů na Santíka-01.
Kde máj přijatelné ceny, co na něj nejlépe vypadá???
A navíc jestli se vyplatí investovat do ocelových nebo raději zaplatit 2xnásobek za nerezové.
Předem vám všem děkuji.
- Reklama
-
- *
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
A podle me je to přímo hloupost...teda záleží i na tom, kde s tím jezdíš a taky na vkusu a na praktičnosti..Jestli chceš jen dopředu bude Ti trochu vadit v terénu...na tratích kde jsem jezdil si s ochranejma rámama pak chodili pro různé záslepky, které potratili při jízdě. Navíc když si pořídíš pod prahy, budou Tě špinit při vystupování...ale ppoku se Ti to líbí a jsi ochoten toto překousnout, tak není problém. A jinak bych šel taky do nerezu.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Ja mam santu 2004 s ochranyma ramama od firmy Bures - samozrejme nerez. Mam nizky ram vepredu a pak bocni ramy a auto tak vypada mnohem lip. Muzu ti vyjmenovat spoustu kladu, jaky to ma, ale dalsi by je tu mohli zacit hned vyvracet, proste neni nad osobni zkusenost. A tak pridam i jednu svoji - zatim jedine minus jsem zjistil, kdyz jsem potreboval vymenit kolo, tak se trochu obtizneji manipuluje s heverem. Ale to je fakt zatim jedina "vada na krase", kterou muzu popsat. Takze vesele ramuj a opravdu nezapomen na atest kvuli STK.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Nyni: Santa Fe 2.4 (2007-?)
predtim: Ford Mondeo 1.8 TD (2002-2007)
predtim: Ford Fiesta 1.3 (1996-2002)
Nyni: Santa Fe 2.4 (2007-?)
predtim: Ford Mondeo 1.8 TD (2002-2007)
predtim: Ford Fiesta 1.3 (1996-2002)
Mám akorát ty trubky podél prahů a znovu bych je už nedával. Byly zamýšleny pro usnadnění nastupování, ale k tomuto účelu se absolutně nehodí. Dnes slouží výhradně na oklepávání noh od sněhu.
Jinak potvrzuji horší manipulaci s heverem. Snižuje se prostupnost terénem (zlomový úhel). Na druhou stranu když už, tak to opřu o ten rám a ne o prah/podvozek. Dvě krytky jsem z toho ztratil letos v zimě v terénu, takže doporučuji je přilepit aspoň silikonem. No a samo to taky něco váží, takže to odebere svou porci výkonu.
Jinak potvrzuji horší manipulaci s heverem. Snižuje se prostupnost terénem (zlomový úhel). Na druhou stranu když už, tak to opřu o ten rám a ne o prah/podvozek. Dvě krytky jsem z toho ztratil letos v zimě v terénu, takže doporučuji je přilepit aspoň silikonem. No a samo to taky něco váží, takže to odebere svou porci výkonu.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak se trošku rozepiš. Jo ten nízkej rám vepředu bych taky asi snesl...ale pak tam asi nemas parkovačky, co?? I když ja je vepředu taky nemám. A boční rámy Ti opravdu nevadí?pel13 píše:Ja mam santu 2004 s ochranyma ramama od firmy Bures - samozrejme nerez. Mam nizky ram vepredu a pak bocni ramy a auto tak vypada mnohem lip. Muzu ti vyjmenovat spoustu kladu, jaky to ma, ale dalsi by je tu mohli zacit hned vyvracet, proste neni nad osobni zkusenost. A tak pridam i jednu svoji - zatim jedine minus jsem zjistil, kdyz jsem potreboval vymenit kolo, tak se trochu obtizneji manipuluje s heverem. Ale to je fakt zatim jedina "vada na krase", kterou muzu popsat. Takze vesele ramuj a opravdu nezapomen na atest kvuli STK.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Já jsem už koupil auto s komplet rámama. Přední rám má opodstatnění. Boční stupačky jsou hezký akorát na pohled. Jinak jsou k ničemu, vadí při nastupování i vystupování, problém dostat auto na zdviž /musejí se demontovat, nebo musejí mít v servisu prodloužení/. Ani na okopávání sněhu nejsou a na nastupován, vystupováníí už vůbec ne.
Já bych za to ty peníze nedal.
Já bych za to ty peníze nedal.
Pepik
nyní: CLIO 1,9 D
BMW 525TDS
Santa Fe 2,0 CRDi 2004 4WD
nyní: CLIO 1,9 D
BMW 525TDS
Santa Fe 2,0 CRDi 2004 4WD
Určitě nerez praktická stránka nulová je to jen o desingu.Na Santě mám jen vepředu spodní tyč o kolem taky jen trubky,ale předtím jsem mněl komplet orámovanou Ravku a po bokách nášlapy o který nejen že se vždy zašpiníš ale pokuď na tom namrzne sníh a někdo neznalej na to šlápne tak to fakt klouže
New Santa Fe 2,2VGT ELEGANCE
Black pearl béžová kůže
Black pearl béžová kůže
Cau mam na prodej org. nerezove, jsou jak nove, ja je sundal, jelikoz mam stareho jezevcika co nemuze pres ne se vyskrabat nahoru
http://img266.imageshack.us/my.php?imag ... 059il2.jpg
http://img266.imageshack.us/my.php?imag ... 059il2.jpg
Boční rám jako ochrana proti obouchání od dveří.
Budu kupovat nove Santa Fe a jelikoz vetšinu času bude parkováno ve městě, chtěl jsem se zeptat, zda boční rám - ať už trubka nebo stupačky přesahují karoserii a tedy ochrání proti obouchání od předních dveří sousedního auta. Děkuji
Re: Boční rám jako ochrana proti obouchání od dveří.
Domnívám se, že nikoliv. I kdyby rám výrazněji přesahoval, dveře aut jsou většinou tak natvarovaná, že kolizní bod dveře X bok je mnohem výše než umístění rámů.marsen píše:Budu kupovat nove Santa Fe a jelikoz vetšinu času bude parkováno ve městě, chtěl jsem se zeptat, zda boční rám - ať už trubka nebo stupačky přesahují karoserii a tedy ochrání proti obouchání od předních dveří sousedního auta. Děkuji
2002-2006 SF 2,00 CRDi dynamic Black
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007
2006-? New SF 2,2 VGT elegance A/T Blue titanium MY 2007