Getz: otáčky v kopci, spotřeba
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Getz: otáčky v kopci, spotřeba
Potřebubju se zeptat na toto, Getze sem si koupil před dvěma týdny a párkrát se mi stalo, že když stojím do kopečka a mám zařazený neutrál tak zničehonic se mi otáčky motoru vytáčí na 2500, pomalu pak spadnou na 1000 a po chvilce se to stejný opakuje.
Na plnou nádrž sem ujel 400 km, nemyslíte že je u toho spotřeba nějaká vysoká? otáčky jsem většinou držel při 2500.
Na plnou nádrž sem ujel 400 km, nemyslíte že je u toho spotřeba nějaká vysoká? otáčky jsem většinou držel při 2500.
Naposledy upravil(a) mysak85 dne 10 lis 2007, 19:54, celkem upraveno 1 x.
Hyundai Getz 1.4 16V 71Kw 11/2007 Red
- Reklama
Zdar "michalcz", vítám Tě v klubu, první věc, kterou udělej - dej si do podpisu typ auta a motoru. Typuji, že máš 1.4. Druhá věc- máš to auto nový, nebo z druhé ruky? Kolísání volnoběžných otáček je u jednačtyřky známý softwarový problém, který se řeší jeho přehráním v autorizovaným servise.
Na plnou nádrž 400km? To je dost málo. Spotřeba je závislá od toho, kde jezdíš a hlavně jakým stylem! Ale 400km je i na nový auto málo
Na plnou nádrž 400km? To je dost málo. Spotřeba je závislá od toho, kde jezdíš a hlavně jakým stylem! Ale 400km je i na nový auto málo
GETZ Dynamic 1.1/48kW
Re: Getz: otáčky v kopci, spotřeba
Ten problém ti tvá pokud stojíš pouze do kopce? Jinak je to tak jak píše Janjan softwarová chyba -> řeší se přehráním softwaru v řídící jednotce motoru v servisu. Je možné že to má i vliv na spotřebu.michalcz píše:Potřebubju se zeptat na toto, Getze sem si koupil před dvěma týdny a párkrát se mi stalo, že když stojím do kopečka a mám zařazený neutrál tak zničehonic se mi otáčky motoru vytáčí na 2500, pomalu pak spadnou na 1000 a po chvilce se to stejný opakuje.
Re: Getz: otáčky v kopci, spotřeba
Jo, stalo se mi to jenom když sem stál v kopci, nastartoval jsem a udělalo mi to tohle.vipe píše:Ten problém ti tvá pokud stojíš pouze do kopce? Jinak je to tak jak píše Janjan softwarová chyba -> řeší se přehráním softwaru v řídící jednotce motoru v servisu. Je možné že to má i vliv na spotřebu.michalcz píše:Potřebubju se zeptat na toto, Getze sem si koupil před dvěma týdny a párkrát se mi stalo, že když stojím do kopečka a mám zařazený neutrál tak zničehonic se mi otáčky motoru vytáčí na 2500, pomalu pak spadnou na 1000 a po chvilce se to stejný opakuje.
No, uvidíme jak to dopadne, v pondělí tam jedu tak se na to zeptám.
Hyundai Getz 1.4 16V 71Kw 11/2007 Red
Ten problem mam i moja 1.4-ka, ale robi to nie len "do kopca".
V sevise to napichli a skonstatovali, ze nepomozu, pretoze je to uz novsi datum vyroby (to prehratie softu je mozne u modelov len do urciteho vyr. c.) a teda ten problem by mal uz byt odstraneni z fabriky, ale nie je!
Takze musia oslovit Prahu a vraj sa to vyriesi, vraj je to 2. auto v tomto servise zatial.
Ak pochodim, dam vediet.
V sevise to napichli a skonstatovali, ze nepomozu, pretoze je to uz novsi datum vyroby (to prehratie softu je mozne u modelov len do urciteho vyr. c.) a teda ten problem by mal uz byt odstraneni z fabriky, ale nie je!
Takze musia oslovit Prahu a vraj sa to vyriesi, vraj je to 2. auto v tomto servise zatial.
Ak pochodim, dam vediet.
Tucson 2.0i CVVT + Getz 1.4i + Galloper 2.5TD