MP3 přehrávač místo autorádia
Moderátoři: vipe, Moderátoři
MP3 přehrávač místo autorádia
Chtěl bych se zeptat jestli by šel nějak propojit MP3 přehrávač s 3,5 mil. jackem do konektoru v getzovi? Existuje nějaká redukce?
Hyundai Getz 1.4 16V 71Kw 11/2007 Red
- Reklama
- mario_liptov
- *
A ak nemas, pozri si tuto stranku a kup si to. Ja to mam, ale akurat, ze casto musim nabijat baterky v transmitery. MP3 alebo ine AUX zariadenie pripojis cez kablik na transmitery.
Problem so spotrebou vyrieseny. Stal som sa majitelom novuckeho PEUGEOT 2008...
5.9l/100km
5.9l/100km
Co kvalita toho transmitteru? Kamos ho ma a stezoval si na obcasne zasumneni a take rikal, ze je to porad "jenom" radiova kvalita?
Michalcz: Ty nechces vubec pouzit radio? Jako pripojit MP3 primo k ISO? Co zesilovac? Bez nej to nepujde Ale jestli jsem to spatne pochopil, tak potrebujes bud AUX in nebo USB, jak pise Tomikp, nebo alespon ten transmitter.
Co se transmitteru tyce, je horsi v tom (i pokud hraje dobre), ze je to dalsi krabicka, ktera potrebuje napajeni. Stejne jako MP3 prehravac pripojeny pres AUX. Takze extra kabely nebo nabijeni baterky.
Ze vstupu na radiu bych volil spis USB, protoze vidis nazvy skladeb primo na radiu.
PS: Ja mel radio s USB, ted mam s AUX. USB jsem parkrat pouzil a AUX jeste nikdy. Vystacim si s MP3 na CD
Michalcz: Ty nechces vubec pouzit radio? Jako pripojit MP3 primo k ISO? Co zesilovac? Bez nej to nepujde Ale jestli jsem to spatne pochopil, tak potrebujes bud AUX in nebo USB, jak pise Tomikp, nebo alespon ten transmitter.
Co se transmitteru tyce, je horsi v tom (i pokud hraje dobre), ze je to dalsi krabicka, ktera potrebuje napajeni. Stejne jako MP3 prehravac pripojeny pres AUX. Takze extra kabely nebo nabijeni baterky.
Ze vstupu na radiu bych volil spis USB, protoze vidis nazvy skladeb primo na radiu.
PS: Ja mel radio s USB, ted mam s AUX. USB jsem parkrat pouzil a AUX jeste nikdy. Vystacim si s MP3 na CD
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
JJ takhle jak to pises, tak by to bylo dobry ... ale jinak slysel jsem to hrat u kamose a nebylo to uplne ono ... kdyz pustil primo CDcko s MP3ojkama, tak to bylo lepsi .. .ne tak plochej zvuk ....MartasZ píše:Kvalita toho transmiteru bude asi nic moc.. ale mohlo by to bejt zajímavý někde na srazu, kde bude stát pár aut vedle sebe a ze všech bude hrát stejná muzika Nemusely by se tahat kabely ze zesiků, jak se to normálně dělá
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Fm transmittery maju tu: www.mp3doauta.sk
Re: MP3 přehrávač místo autorádia
Existují MP3 kazetové adaptéry na MP3 do auta např. http://mp3namiru.cz/6-kazetove-adapterymysak85 píše:Chtěl bych se zeptat jestli by šel nějak propojit MP3 přehrávač s 3,5 mil. jackem do konektoru v getzovi? Existuje nějaká redukce?
Spíše bych ale z vlastní zkušenosti volil některý z FM transmitteru, které mají taky v nabídce.
Pro nenáročné řidiče postačí
Galgan: Já myslím, že to za posledních sedm let už nějak dořešil
BTW: mohla by být zajímavá anketa, jestli tu má ještě někdo kazeťák v autě
EDIT: aha, já jsem trouba.... tady nejde o to někomu poradit, ale nacpat nám do kebulí trochu reklamy, co? Aspoň tak soudím z Tvých zbylých příspěvků. Vítej ve mnou ignorovaných uživatelích
BTW: mohla by být zajímavá anketa, jestli tu má ještě někdo kazeťák v autě
EDIT: aha, já jsem trouba.... tady nejde o to někomu poradit, ale nacpat nám do kebulí trochu reklamy, co? Aspoň tak soudím z Tvých zbylých příspěvků. Vítej ve mnou ignorovaných uživatelích
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ale ved prečo nie, však MC rádio v aute. dobré rádia s MC mechanikou a aspoň trocha slušnejšou elektronikou vedeli veľmi pekne prehrávať audiokazety. Ja by som do getzíka kľudne prijal aj MC rádio, kazety stále používam, nahrávam na ne, dajú sa kúpiť, tak nevidím v tom problém
AD k tomu prehrávaniu MP3 : je dostať tuším na ebay taký prehrávač v tvare MC kazety ktorý už v sebe obsahuje elektroniku na čítanie audiosuborov z microSD karty (kartička s muzikou sa zasunie do tela kazety) nasledne ich prehráva a signál je vedený na klasickú audio hlavičku v tej kazete, ak sa kazeta zasunie do rádia stretnú sa oproti sebe dve audiohlavičky (jedna v kazete a jedna v mechanike rádia) dochádza k indukcii signálu v hlave autoradia a nasledne tento signal je spracovaný a zosilnený v rádiu tak isto ako pri snímaní magnetického pásku.
Prenos je kvalitnejší než nejaké transmittery a pod kde je nutné modulovať signál a pod...tam na to pôsobí veľa rušení modulácia nieje nijako kvalitná (v niektorý prípadoch transimtteroch sa nejedná o Sterero prenos ale len Mono... )
pri použití tej MP3 player kazety sa eliminujú rušiace aspekty ako je snímanie šumu z pásky , oter hlavy a pod takže vysledný zvuk je čistejší a brilantnejší než pri použití klasickej kazety s páskou, (odporúča sa vypnúť aj omezovač šumu Dolby.. ak ho rádio má )
samozrejme ale stále platí že najkvalitnejší prenos je ak má rádio LINE IN alebo AUX vstup ktorý ide priamo na vstup predzosilňovača a nasledne do koncového vstupňa. takémuto prepojeniu sa nevyrovná nič
AD k tomu prehrávaniu MP3 : je dostať tuším na ebay taký prehrávač v tvare MC kazety ktorý už v sebe obsahuje elektroniku na čítanie audiosuborov z microSD karty (kartička s muzikou sa zasunie do tela kazety) nasledne ich prehráva a signál je vedený na klasickú audio hlavičku v tej kazete, ak sa kazeta zasunie do rádia stretnú sa oproti sebe dve audiohlavičky (jedna v kazete a jedna v mechanike rádia) dochádza k indukcii signálu v hlave autoradia a nasledne tento signal je spracovaný a zosilnený v rádiu tak isto ako pri snímaní magnetického pásku.
Prenos je kvalitnejší než nejaké transmittery a pod kde je nutné modulovať signál a pod...tam na to pôsobí veľa rušení modulácia nieje nijako kvalitná (v niektorý prípadoch transimtteroch sa nejedná o Sterero prenos ale len Mono... )
pri použití tej MP3 player kazety sa eliminujú rušiace aspekty ako je snímanie šumu z pásky , oter hlavy a pod takže vysledný zvuk je čistejší a brilantnejší než pri použití klasickej kazety s páskou, (odporúča sa vypnúť aj omezovač šumu Dolby.. ak ho rádio má )
samozrejme ale stále platí že najkvalitnejší prenos je ak má rádio LINE IN alebo AUX vstup ktorý ide priamo na vstup predzosilňovača a nasledne do koncového vstupňa. takémuto prepojeniu sa nevyrovná nič
Hyundai Getz 2007, 1.1 12V 49kW, Gold Beige
- alvin
- **
- Kontaktovat uživatele:
Ja som mal kazeťák do 11.6. t.r. aj transmiter,ale nehral nič moc. Navyše,keď už sa po viac ako 10 rokoch odporučil aj kazeťák, nahradil som celý prístroj súdobejším,pravdaže rovnakej značky,ovšem za polovičné cenu,ako stál kedysi ten predošlý
DACIA Sandero 1,0 SCe Arctica, ex-HUNYADI GETZ 1,1i/2004 ,zvaný Veľrybák, 132 000 Km,kupovaný ako fungláč-nedám naň dopustiť,len zub času
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,
predtym 2x Daewoo, 2x OPEL ASTRA,SEAT Ibiza, 2x Škoda,