Novou ridici jednotku nebo repasovanou?

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

cor-win

Novou ridici jednotku nebo repasovanou?

Příspěvek od cor-win »

Ahoj lidi, jsem pul roku majitelem Lantry '99 a tento tyden mi odesla ridici jednotka. :( Chtel jsem vas poprosit o radu, zda si myslite, ze je lepsi koupit do 9 let stareho auta novou, nebo risknout repasovanou z vrakace. Pokud vim, tak nova stoji kolem 30 000, coz je skoro pulka ceny auta. Poradite prosim ? Diky
Reklama

Petr Langer
*

Příspěvek od Petr Langer »

Já bych bral určitě repas, nová se za ty prachy nevyplatí, mrkni se tady do sekce prodám jestli ji někdo nenabízí, nebo napiš do sekce koupím.
Hyundai Lantra J2 1.6 16V Kombi 1996
cor-win

Příspěvek od cor-win »

Diky, zkusim :)
Vita
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vita »

Jojo ... urcite funkcni ze staryho auta .... ale je dobry zkusit zjistit, proc odesla .....
Aby to nebyla zavada ktera ti tam zustane a odpali ti i tu novou ....
Coupe 2.0 r.v. 2005 GK - 105.1/6000
Lantra 1.6 r.v. 1992 16V G4CR DOHC 84/6200
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladislav Bureš »

Vita píše:Jojo ... urcite funkcni ze staryho auta .... ale je dobry zkusit zjistit, proc odesla .....
Aby to nebyla zavada ktera ti tam zustane a odpali ti i tu novou ....
to je velice důležitá poznámka a proto bych radil vše prověřit byla by to drahá zkouška kdyby byla příčina jinde. Při opravách je důležité špatný díl vyměnit ale ještě důležitější je zjistit příčinu odchodu toho dílu a to platí u elektryky dvojnásob.
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Audi S4 2,7 BiTurbo quattro
Ford Fiesta 1,4 TDCI 2005
Hujer

Příspěvek od Hujer »

Jen takova mala poznamka,lantra 99 ma v rid. jednotce imob. a kdyz neznate pristupovi kod od ninejsi tak i od te z vrakoviste,tak si sni muzete maksimalne vypodlozit nohu u skrine!Ten 4 mistnej kod se tam zadava pri prodeji a muzou to bejt jakekoliv cisla treba datum narozeni majitela apodobne!
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Vladislav Bureš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vladislav Bureš »

Jejda ale předpokládám že to v hyundai umý resetovat že? :P
Scoupe LS
Scoupe GT
Nissan 200SX S13 1992
Nissan 200SX S13 1989
E36 318TDS T
Scoupe GT
E36 325Ci
E36 325Ci
AUDI A6
BMW E39 530d T
Audi S4 2,7 BiTurbo quattro
Ford Fiesta 1,4 TDCI 2005
Hujer

Příspěvek od Hujer »

Vladislav Bureš píše:Jejda ale předpokládám že to v hyundai umý resetovat že? :P
Ani v hyundai.Musis znat ti prist kody,byl a je predepsanej zpusob jaky cisla tam zadat,ale kdyz tam zadal nekdo neco jinyho tak stim muzes slehnout na hromadu na srotaku.
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
cor-win

Příspěvek od cor-win »

Aha, to jsem netusil, dik za tip. Na to se urcite informuju.
Bruno

Příspěvek od Bruno »

A ta Dastinova ECU z 1996, co nabízí by tam nepasovala???? Třeba by to na ni jezdila ,ta ten kod asi nemá!!!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
cor-win

Příspěvek od cor-win »

Dastin ma trochu jinou (podle cisla), ale uz sem sehnal v Uvalech na vrakaci, zitra pro ni jedu. Tak dam vedet jak to dopadlo :)
cor-win

Příspěvek od cor-win »

Ahojte lidi, vyskytl se mi jeden problem a potreboval bych jeste poradit. Dovezl jsem do autorizovaneho Hyundai servisu tu novou ECU jednotku s naprosto stejnym cislem. Ted jsem s nimi telefonoval a tvrdi mi pohadky, ze ECU jednotka se pred vyndanim z jednoho auta musi pres diagnostiku neutralizovat a pak dat do jineho auta. To ze na te me nebylo udelano a bez toho, ze mi ji tam nerozchodi. Mluvil jsem i s clovekem z vrakoviste, ktery mi ji prodaval a ten mi tvrdil, ze je to nesmysl, ze jich prodal mraky a zadna se mu nevratila.
Mluvil jsem i se znamym, ktery dela automechanika v Saabu a ten potvrdil moje podezreni, ze povidaji pohadky. Menil hromady Ecu jednotek v ruznych autech a pokud presne sedelo cislo, nebyl zadny problem. Take prodava ECU jednotky z bouracek a zadna se mu taky nevratila.
Co vy si o tom myslite?
Mam v planu se poptam v jinych servisech co mi na to reknou a kdyztak to odtahnu jinam.
Mate nejake zkusenosti s hyundai servisy v Plzni? V soucatne dobe to mam na Brucne.
Hujer

Příspěvek od Hujer »

cor-win píše:Ahojte lidi, vyskytl se mi jeden problem a potreboval bych jeste poradit. Dovezl jsem do autorizovaneho Hyundai servisu tu novou ECU jednotku s naprosto stejnym cislem. Ted jsem s nimi telefonoval a tvrdi mi pohadky, ze ECU jednotka se pred vyndanim z jednoho auta musi pres diagnostiku neutralizovat a pak dat do jineho auta. To ze na te me nebylo udelano a bez toho, ze mi ji tam nerozchodi. Mluvil jsem i s clovekem z vrakoviste, ktery mi ji prodaval a ten mi tvrdil, ze je to nesmysl, ze jich prodal mraky a zadna se mu nevratila.
Mluvil jsem i se znamym, ktery dela automechanika v Saabu a ten potvrdil moje podezreni, ze povidaji pohadky. Menil hromady Ecu jednotek v ruznych autech a pokud presne sedelo cislo, nebyl zadny problem. Take prodava ECU jednotky z bouracek a zadna se mu taky nevratila.
Co vy si o tom myslite?
Mam v planu se poptam v jinych servisech co mi na to reknou a kdyztak to odtahnu jinam.
Mate nejake zkusenosti s hyundai servisy v Plzni? V soucatne dobe to mam na Brucne.
Asi jine automobylky nemaji tak kvalitni imob.Ja jsem ti to rikal,delam par let v Hyundai!Kdyz tam davas starsi,tak tam musis dat celou sestavu:Rid. jednotku,jednotku imob. a spinaci skrinku s klickem!
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
cor-win

Příspěvek od cor-win »

Hujer píše:
cor-win píše:Ahojte lidi, vyskytl se mi jeden problem a potreboval bych jeste poradit. Dovezl jsem do autorizovaneho Hyundai servisu tu novou ECU jednotku s naprosto stejnym cislem. Ted jsem s nimi telefonoval a tvrdi mi pohadky, ze ECU jednotka se pred vyndanim z jednoho auta musi pres diagnostiku neutralizovat a pak dat do jineho auta. To ze na te me nebylo udelano a bez toho, ze mi ji tam nerozchodi. Mluvil jsem i s clovekem z vrakoviste, ktery mi ji prodaval a ten mi tvrdil, ze je to nesmysl, ze jich prodal mraky a zadna se mu nevratila.
Co vy si o tom myslite?
Asi jine automobylky nemaji tak kvalitni imob.Ja jsem ti to rikal,delam par let v Hyundai!Kdyz tam davas starsi,tak tam musis dat celou sestavu:Rid. jednotku,jednotku imob. a spinaci skrinku s klickem!
Pokud je to skutecne tak jak rikas, tak me zarazi, ze v autorizovanem servisu to nevedi. :shock: Jeste jsem se jich na to specialne ptal, nez sem jel pro tu novou ECU.
Hujer

Příspěvek od Hujer »

To zjistili az potom cos jim to privezl.Jinak je pravda ze kdyz tu samotnou jednotku(starsi) chces dat do jineho auta,tak ji musis v tom puvodnim aute dat do servis.stavu.Na vrakaci dneska vedi kulovi,ty tak umej max porovnat tehlici a pod.A TO KTOMU JEN NEKDY!Moje skusenosti.
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Elektronika“