coupe - zaber spojky

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

black_sheep
Moderátor

coupe - zaber spojky

Příspěvek od black_sheep »

Hoj vsici, uz mi asi 20 000 zlobi spojka a rozhodl jsem se to resit.

Projevuje se to tak, ze spojka zabira pocitove dost nahore, jenze pokud pustim pedal jen trochu a pomalicku, nekam tak do tretiny, kde by mel byt zaber, tak se nejdriv nestane nic, ale kdyz chvili pockam a vic ji nepoustim, a ona zacne zabirat ikdyz drzim stejne plynu..

drzim ji tedy v zaberu a ona zacne delat fakt divny veci. misto zaberu to tak pochipava a takhle to jakoby skube v zaberu a pridani vic plynu v rozumny skale to neresi, to bych musel davat fakt kotel plynu aby to zabiralo normalne.. vtipny je pak kdyz nekam zacouvavam, pridam trosku plynu, pustim spojku do zaberu a drzim a ono to popojizdi trhave tak jak to vynecha, takze to zabere - popojede, pak vynecha - skoro to chcipne ale nez to chcipne tak to zase zabere...

pokud ji pustim rychleji (tzn. necekam nez to zacne trhave zabirat) tak se to neprojevi a zabere normalne, jen proste nahore... jsem z toho jelen, uz jsem nadaval i sobe ze snad neumim jezdit, ale v jinejch coupatkach jsem se s timhle nesetkal.. kapalina drzi, nikam nemizi..

tak abych to shrnul, cim to muze byt? neni to pritlacak? asi bych menil spojku tak jako tak celou, ale prijde mi ze uz spojka menena byla a ma to najeto cca 150tis, a napadlo me jestli za to nemuze hydraulika..
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Reklama

black_sheep
Moderátor

kdyz o tom premejslim, je to asi normalni, ona ma diky ty hydraulice opozdenou reakci (oproti lanku) a kdyz pak zabira vejs nez by mela, tak to takhle blbne.. nemam s tim zkusenosti, na scoupku cely roky slouzila spojka dobre, a jinde je lanko tak to proste zabiralo nahore a ne takhle divne.. :-)

jen nechci zbytecne nechavat kuchat spojku kdyz by mohla bejt chyba jinde.. dokonce jsem se ptal i dvou mechaniku co s tim popojizdeli (jeden co mi ted menil olej, trval na tom, ze zajede do garaze sam, tak mel docela problemy), cim by to mohlo bejt a nikdo mi neodpovedel, proste rozebrat a vymenit :-)
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Hujer

Příspěvek od Hujer »

V tvem coupatku je tazna spojka a s nejvetci pravdepodobnosti je spatne lozisko(ma na jedne strane praskli zajistovaci plech a pootvira se,proto napr. to skubani pri rozjezdu.Na techto spojkach to neni nic neobvikleho.
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
black_sheep
Moderátor

Hujer píše:V tvem coupatku je tazna spojka a s nejvetci pravdepodobnosti je spatne lozisko(ma na jedne strane praskli zajistovaci plech a pootvira se,proto napr. to skubani pri rozjezdu.Na techto spojkach to neni nic neobvikleho.
nojo takze beztak sundat :-) asi se Ti hujere brzo ozvu :lol: snad jeste chvili vydrzi..
I cars
Davepic

Příspěvek od Davepic »

Možna mám stejný problem...Ono to je jak kdy... někdy si musim fakt s tou spojkou pohrat abych se rozjel bez cukáni :roll: nemyslíš že může byt chyba ještě někdě jinde??? jak jsem kupoval Coupečko tak v bazaru mi tvrdili, že tam byl se spojkou nějaky problem ale byl opraven to jsem se i přesvědčil...

Taky to tady minuly tyden řešil borec jeho NICK dzakobo v technicke sekci...A pak psal Úspěšně, že problém vyřešil tím, že vyměnil svíčky, takže prvně zkusím to :?
Obrázek

HYUNDAI COUPE 2.Generace V6
black_sheep
Moderátor

Davepic píše:Možna mám stejný problem...Ono to je jak kdy... někdy si musim fakt s tou spojkou pohrat abych se rozjel bez cukáni :roll: nemyslíš že může byt chyba ještě někdě jinde??? jak jsem kupoval Coupečko tak v bazaru mi tvrdili, že tam byl se spojkou nějaky problem ale byl opraven to jsem se i přesvědčil...

Taky to tady minuly tyden řešil borec jeho NICK dzakobo v technicke sekci...A pak psal Úspěšně, že problém vyřešil tím, že vyměnil svíčky, takže prvně zkusím to :?
ty jo tak zda se mame stejny problem! protoze jsem to byl jeste tedka trikrat objet kolem bloku a proste no problem proste radost se vozit..

ale pak je zase den kdy bych nejradsi vylezl, vytahl to nejvetsi kladivo co v garazi mam a triskal, triskal... svicky uz vybiram, vaham mezi NGK a denso...
I cars
black_sheep
Moderátor

tak jsem to procetl, a neni to ten pripad si myslim.. :roll: jako je mozny vynechava zapalovani a jak to zabira trosku hur uz tak to je pak bordel :-) zrovna mi prijde, ze to auto jakoby netahne ve vysokejch otackach a neni to proste vono, menil jsem ted spotrebni veci ale na ty svicky jeste nedoslo.. a kabely.. kdyz na ne tak koukam, uz taky pomalu dosluhuji... uz by je ani kuna nezrala :lol:
I cars
Hujer

Příspěvek od Hujer »

Kluci tak vam to dela spojka a nebo skube motor?Jinak pri vymene svicek u auta co ma 100 000km doporucuji vymenit i kabely a prosim vas kupte kvalitnejsi nejlepe or. a ne treba nejake starlainy!
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
MartasZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartasZ »

Blacku.. ty svíčky kup klasický NGK Green Line, jede mi to na ně nejlíp, hlavně ale si pohlídej ať ti prodaj se správnym odtrhem, na to můžeš mrknout v každym katalogu ;) A ty kabely doporučuju Bosch, mám je tam a pohoda pohodička pohodičková nejpohodičkovější :P
Hyundai Coupe 2.0 16v 1997
102kW G4GF
dB Drag Racing 136,2dB :D
Obrázek
Davepic

Příspěvek od Davepic »

Hujer píše:Kluci tak vam to dela spojka a nebo skube motor?Jinak pri vymene svicek u auta co ma 100 000km doporucuji vymenit i kabely a prosim vas kupte kvalitnejsi nejlepe or. a ne treba nejake starlainy!
škube motor při rozjezdu..Jako mužu mít nastavenych 2000 otaček a pouštět spojku a prostě motor cuka jak cip, ale jak kdy...
Obrázek

Davepic

Příspěvek od Davepic »

black_sheep píše:tak jsem to procetl, a neni to ten pripad si myslim.. :roll: jako je mozny vynechava zapalovani a jak to zabira trosku hur uz tak to je pak bordel :-) zrovna mi prijde, ze to auto jakoby netahne ve vysokejch otackach a neni to proste vono, menil jsem ted spotrebni veci ale na ty svicky jeste nedoslo.. a kabely.. kdyz na ne tak koukam, uz taky pomalu dosluhuji... uz by je ani kuna nezrala :lol:
Zase nemam problem s tím že by motor nějak netahl ten jede jak Pila!!!
Ja uplně u toho zuřím když to začne škubat taky bych do toho nejraději třískal a třískal :lol:
Je zajímave, že to neděla u každeho rozjezdu jak jedu delší dobu tak nic je to úplně v klidu...nechapu to :?

Za celé ty 2 roky co to auti mam mě nikdy nezlobilo jako ted...
Obrázek

black_sheep
Moderátor

MartasZ píše:Blacku.. ty svíčky kup klasický NGK Green Line, jede mi to na ně nejlíp, hlavně ale si pohlídej ať ti prodaj se správnym odtrhem, na to můžeš mrknout v každym katalogu ;) A ty kabely doporučuju Bosch, mám je tam a pohoda pohodička pohodičková nejpohodičkovější :P
jojo svicky NGK a kabely bosch, presne tohle jsem v katalozich vypozoroval.. starlajny bych tam nedal ani kdyby mi za to platily :-) ostatne, ja mam vubec s tema kabelama desny zkusenosti ze sscoupecka a vim ze origo jsou origo..

jen me trosku prekvapili ty kabely co tam mam, jsou to bougicordy, maj loga hyundai.. probuh, to tam takovy kramy davali origo? a navic na trech kabelech je cislo 1 a jsou stejne dlouhy, na jednom je ctyrka a je nejkratsi.. tak mi prijde ze to nakej koumak pekne pomichal, ty kabely maj mit ruzny delky a podle toho odpory.. tak to diky tomu bude asi pekne blbe palit.. safra.. :-) mno koupim novy, a asi fakt bosh, mozna jeste nipparts ci origa..
I cars
Hujer

Příspěvek od Hujer »

Davepic píše:
Hujer píše:Kluci tak vam to dela spojka a nebo skube motor?Jinak pri vymene svicek u auta co ma 100 000km doporucuji vymenit i kabely a prosim vas kupte kvalitnejsi nejlepe or. a ne treba nejake starlainy!
škube motor při rozjezdu..Jako mužu mít nastavenych 2000 otaček a pouštět spojku a prostě motor cuka jak cip, ale jak kdy...
Skus jeste neco,rozjed se dej dvojku a nech otacky klesnout na 1900-2000 a pak po chvili pridej nesmi to zaskubat a ani tam nesmi byt dira,musi se to plynule rozjet,jak to zaskube a nebo to ma diru tak hned kup kabely a mas klid.
Accent 1.5 GT
Sonata 2.0 2002
Romanko999
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Romanko999 »

Panove tento problem mam aj ja..ale tiez mi to robi len zriedka a nie stale:) tento mesiac idem tiez kupovat kable a sviecky tak napisem ci mi to problem pomohlo odstranit:) dám na MartasZ s jeho skúsenostiami NGK Green Line a kable Bosch :D
Hyundai Coupe 2.0 1998
xenony H1 6000k
utierka na utieranie zahmleneho okna :)
Davepic

Příspěvek od Davepic »

Hujer píše:
Davepic píše:
Skus jeste neco,rozjed se dej dvojku a nech otacky klesnout na 1900-2000 a pak po chvili pridej nesmi to zaskubat a ani tam nesmi byt dira,musi se to plynule rozjet,jak to zaskube a nebo to ma diru tak hned kup kabely a mas klid.
Kabely mam nově kupovane... Ale zjístil jsem jednu věc :shock: Nevím jestli jsem tím problém vyřešil, ale koukal jsem do nadobky kde je kapalina pro spojku a bylo tam na minimu, takže jsem dolel a zatím mi to neudělalo....čert ví jestli je problém vyřešený
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“