Ahoj všichni!
V minulých dnech jsem zaznamenal jakýsi řehtavý (chrčivý) zvuk z motoru u pravého předního podběhu. Zepředu nebo u levé strany slyšet není. Něco jako rozvodový řetěz (pokud tam něco takového je). Mám takový dojem, že ve velké intenzitě se ozvá i při přetočení motoru nad určitou hranici do vysokých otáček. Prosím, poslechněte si svou SF při chodu na volnoběh (je třeba se sehnout k PP kolu) a dejte sem svou zkušenost.
Díky moc!
Pazvuky z motoru ?!
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Pazvuky z motoru ?!
SF 2007 Elegance Satin Begie
- Reklama
Re: Pazvuky z motoru ?!
ahoj no tazko povedat co to moze byt ale:Olaf píše:Ahoj všichni!
V minulých dnech jsem zaznamenal jakýsi řehtavý (chrčivý) zvuk z motoru u pravého předního podběhu. Zepředu nebo u levé strany slyšet není. Něco jako rozvodový řetěz (pokud tam něco takového je). Mám takový dojem, že ve velké intenzitě se ozvá i při přetočení motoru nad určitou hranici do vysokých otáček. Prosím, poslechněte si svou SF při chodu na volnoběh (je třeba se sehnout k PP kolu) a dejte sem svou zkušenost.
Díky moc!
Ja som po par dnoch objavil zvuk taky chrachlanie tesne nad 2000otacok pri automatickej prevodovke, respektive som sa zlakol ze s tym nieco je ale je pravda ze automat okolo 2000ot zacne chrachlat cca do 2500otacok, udajne vtedy prevodovka dosahuje max. tociveho momentu a je to ok. To iste ma kolega, takze to bude pri vsetkych autach.
Ale co sa tyka pravej strany, tak by to mohol byt naznak rozsypajuceho sa kompresoru na klimu.
Mne sa to stalo a prejavilo sa to tak ze pri zaradeni D, som sa isiel pohnut a ozval sa rachotavy zvuk spod praveho kolesa, zlakol som sa ze mi rupol nahon na poloos alebo tak. Nemusi to vsak byt tvoj pripad, len pisem svoje zazitky. Hyundaie maju problem s tym ze v kopresore sa povoluje matka a srob sa rozpadne a zosrotuje kompresor, takze z toho mozes mat ten zvuk. Pokial to nie je paranoia tak zabehni do servisu a trvaj na tom nech ti skotroluju srob v kopresore a nech ho dotiahnu. Oni uz budu vediet o co ide nebudes prvy ani posledny.
Tak jsi měl asi pravdu tomki. Zabehol som do servisu na výměnu nefunkčních příčníků na střeše (nešly posunovat) a při té příležitosti upozornil na rachtavý zvuk z pravé strany motoru. Technik prolistoval servisní knížku a podivoval se nad tím, že mi při roční garančce nedotahovali šroub u kompresoru klimy. Jedná se prý dokonce o nějakou servisní akci Hyundaie, kdy šroub před dotažením pomažou nějakým závitovým lepidlem. U mého Santy byl prý šroub už hodně volný. Tak snad to bylo ono.
SF 2007 Elegance Satin Begie