Zdravím všetkých Sanťákov.
Chcel by som sa opytat či nema niekto skusenosti z montážou Alu diskov v rozmere 275/45/R20 ET 30a alebo 35 či to tam vojde a nebude to príliš tvrde.
Videl som jedno biele ( mod. 2008 ) ten mal 20 origo len si nepamatám aké to mal gumy.
Uvažujem o kúpe ALU diskov v CZ na stránke www.tuningelektrony.cz mate niekto s týmto portálom skusenosti ? ceny vyzeraju zaujímavo.
V prípade že máte niekto aj sukromne fotky tohto typu poprosím o zaslanie na mail roommyNo.1@gmail.com
New Santa Fe alu 20
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- Reklama
Jedinú skúsenosť mám zo včerajška. Na ceste na zastavila policajná hliadka bez akého koľvek dôvodu. Vypítaly si doklady. Mal som so sebou vozík. Vytiahol si technický preukaz a prvé čo bolo mi kontroloval romer pneumatík. Potom či mám zapísané fólie na oknách (na SF nie sú ale sú tam tmavé sklá) a či mám na tri mesiace starom vozíku STK a ďalšie veci. Po tom čo už bol zúfalí že niet za čo dať pokutu tak mi doklady urazený vrátil.
Chcem len týmto povedať že neviem ako chceš ten rozmer zapísať do technického preukazu. Bolo to tu už dosť rozoberané.
Chcem len týmto povedať že neviem ako chceš ten rozmer zapísať do technického preukazu. Bolo to tu už dosť rozoberané.
New SF 2007 2,2 VGT Elegance AT 7miest čierna koža
predtím PEUGEOT 406 2,0 Hdi Break ST
predtím PEUGEOT 806 1,9 TD ST 8miest
predtím PEUGEOT Partner 1,9 D
predtím Škoda Felícia 1,3 LX
predtím PEUGEOT 406 2,0 Hdi Break ST
predtím PEUGEOT 806 1,9 TD ST 8miest
predtím PEUGEOT Partner 1,9 D
predtím Škoda Felícia 1,3 LX
Nevim jak u vas na vychodě, ale u nás v osvědčení o registraci, které s sebou povinně vozíme, údaje o rozměrech gum nejsou. Velký techničák se s sebou vozit nemá. Jedinej, komu může vadit jiný pneu či kola je člověk u STK. Na Mercedesu mám kola šířky 255 a v techničáku je max 244, neřekli ani slovo..
Další problém by mohl být v případě nehody s pojistkou - případně se zárukou, kdyby se něco někde pokazilo.
Další problém by mohl být v případě nehody s pojistkou - případně se zárukou, kdyby se něco někde pokazilo.
Minule som bol v predajni Hyundaiov..konkretne v autopalace v BA mali tam bieleho Santu v rozmere 265/45/R20 myslim že aj v AT a D maju tieto disky origo v ponuke s homolog.
Kamoš ma Q7 na 295/35/R21 origo ma 18-ky a v poho.
Mna len zaujímalo či tam ten rozmer viem dat bez toho aby to škrelo blatníky.
v US a Koreji montují na 20"disk s ET35 pneu 255/45 a na ET30 255/45 nebo 265/45.
Ono i podle přepočtu z origo 18" to na 20" disku vychází nejlépe u 255/45. Zas na druhou stranu ani tvých 275 není katastrofální a navíc tam bude vyšší guma než u 255.
K té firmě www.tuningelektrony.cz nevím nic, jen že vznikli letos v březnu, takže asi žádné velké reference na ně ještě nebudou.
Ono i podle přepočtu z origo 18" to na 20" disku vychází nejlépe u 255/45. Zas na druhou stranu ani tvých 275 není katastrofální a navíc tam bude vyšší guma než u 255.
K té firmě www.tuningelektrony.cz nevím nic, jen že vznikli letos v březnu, takže asi žádné velké reference na ně ještě nebudou.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
ahoj ja mam 275/45/19 a tie tam vojdu ale je to uz o hubu.starka píše:Minule som bol v predajni Hyundaiov..konkretne v autopalace v BA mali tam bieleho Santu v rozmere 265/45/R20 myslim že aj v AT a D maju tieto disky origo v ponuke s homolog.
Co sa tyka miesta nad kolesom tak tam aj tak pneu trcia von z blatnikov asi 2 cm ale miesto za kolesom a pred kolesom, myslim podblatnik je uz malo max tak 2-3cm a priestor z vnutornej strany ked vytocim plny rajd tak je to uplne tesne, parkrat sa mi stalo pri plnom rajde a nejakom hrbole ze som skrtol uz zvuntra bud podblatnik alebo pruzinu alebo nieco neviem co ale bolo pocut ze sa tam nieco melie, takze rozmer co chces dat uz by mohol byt vazny problem !!!!!
Radsej max 265, ale najlepsie 255, keby som mal kupovat nove pneu tak uz kupim 255.
Díky hoši ! Som rád že ste rozobrali aj tuto tému. Asi na tom niečo bude že tie 275 už budu asi nahranu... v podstate mi islo aby ta guma aj poriadne vyzerala myslím tým brutus a zároven aby nebola príliš vysoka:-) no neviem priznám sa že tie gumy a disky su hotova alchymia..na druhej strane ak tie tyčky stabilizatora (zatial som nemusel meniť 55.000km ) su take blato ako píšu ludia na fore...asi by som ich odpálil za pár tisíc km.Jedno je pravda že za krásu sa asi platí. nehovoriac o našich a podobných cestách..