zkušenosti s opravama koroze (u Hujera)? shrnuti 1.prispevek

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Rybář

Re: zkušenosti s opravama koroze (u Hujera)? shrnuti 1.prispevek

Příspěvek od Rybář »

Ona už teda ta cena za lakování 3500+daň je dost vysoká. Navíc si to dělal bez papírů, takže tys mu účtoval stejnou cenu, jako kdyby to bylo s dokladem? Tedy 7000+daň za nalakování lemů a bez dokladu!!!??? Ale to je samozřejmě právo každého, nastavit si cenu, jakou chce, pro mě by byla absolutně nepřijatelná. To ale nic nemění na tom, že ty lemy byly opraveny mizerně. Já jsem opravoval lemy ještě na Accentu (nikdy předtím jsem to nedělal), ale vydrželo to víc než rok. Sice to bylo poznat, protože sprejem tu barvu prostě netrefíš, ale taky to stálo pár korun a troufám si říct, že jsem to udělal lépe než ve vašem značkovém servisu. A klidně se tady na mě vrhněte, ale tohle úplně bije do očí, že to byla nekvalitní a drahá oprava.
Hyundai Lantra GLS, 1,6i 16V 84kW, r.v.1996
Hyundai New Accent Elegance, 1,6i 16V 82kW, r.v.2008
bylo: 2x Hyundai Accent GLS, 1.3i 12V 55kW, r.v. 1994
VAZ 21011, 1.3 50kW, r.v. 1977
Reklama

Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Black. jak psal rade, diskuse byla pekne nalinkovana, aniz by vznikla...tzv. efekt stada. Ja taky vedel, "kdo komu...", to zas neni tak slozity vymyslet...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Re: zkušenosti s opravama koroze (u Hujera)? prekvapeni str 5.

Příspěvek od Yurii »

black_sheep píše:
David PLEVA píše:Taky jsem měl před rokem "techtle mechtle" s Hujerem ohledně mojí Sonaty, ale u mně k mé plné spokojenosti.
.... ale kdyz by nedej boze neco posral on a nebo jeho kolegove, tak zaruky a zodpovednost za praci 0 %. vsadim se, ze kdyby se mi potkal motor a nebo schorela spojka tak to bude to samy. v podstate risk jako blazen, vyjde to totiz nastejno jako nakoupit veci z aukra bez zaruky a nechat to namontovat...
Tak dneska jsem byl na reklamaci u Hujera. V pátek jsem si vyzvedával Skupáče s opraveným vlnovcem a seštelovanými ventily ;)
Až do dneška jsem byl úplně spokojený jak auto potichounku přede ale dneska jsem přišel na to, že je něco špatně a zpod víka ventilů mi po litrech vytejká olej... #-o Tak volám Hujerovi co s tím a okamžitě se nabídl, že můžu přijet už dneska a v šest jsme se sešli před servisem (podotýkám, že dneska je NEDĚLE a hujer tam přijel kvůli mne) fiklé špatně nasazené těsnění mi bez vytáček vyměnil, dolil olej a ještě se omlouval...

Blacku nic proti Tobě ale mám pocit, že se snažíš reklamovat nereklamovatelné a snažíš se na Hujerovi zchladit žáhu protože Tvému tlačení nechce povolit...
Nejsem jeden z těch co svoje příspěvky nebo reakce formulují a upravují podle toho jak se jim zrovna hodí do krámu, ale i když budu vypadat že nadržuju Hujerovi, můžu s čitým svědomím prohlásit, že jsem s ním NIKDY neměl problém a NIKDY se mne nesnažil natáhnout, ani jako nemajetnýho studenta a ani teď, vždycky jsme se shodli a na čem jsme se domluvili, to bez vykrucování platilo i za rok a půl. :-k Navíc je to jeden z lidí, jejichž ochota je občas až zarážející :shock:

Jasně že neni žádná Matka Tereza mezi automechanikama ale kurňa charita taky ne aby Ti auto udržoval nadosmrti tak, že jendou za rok a půl přijedeš na reklamaci s prohnilejma lemama který Ti opravoval a zase hnijou ačkoli si s autem "vůbec nejezdil" a niják ten holej plech vespod neošetřil... :? Pane děláš akorát blbosti, furt dokola omíláš to samý a občas si taky dost protiřečíš... radši toho nech než ztratíš pevnou půdu pod nohama a akorát se ztrapníš.

Tvůj případ bych bral jako exemplární kousek toho, že když chceš mít levně opravený lemy (jen lemy zvenku) je lepší si to udělat sám, než po servisu(bez papíru) chtít, aby Ti to zaplátovali oni... s bednou kitu a namíchanou barvou bys to zvládnul stejně a u hodně chycenýho auta co má nalítáno přes 170tkm se to NEVYPLATÍ protže to stejně dřív nabo pozdějc (podle množství kitu) vyleze nebo rovnou upadne protože jak víme kit sice nehnije ale na rezavym plechu taky nedrží nic moc.
Sám sobě strávený čas a úsilí účtovat nemusíš a pro dobrej pocit to stačí... horší ale je, že po domácí "opravě" budeš nejspíš OPRAVDU vědět jak na tom to auto je a když to zase začne hnít, bude to Tvoje blbost... tak jako tak, koroze se nezbavíš... a u Hyundaie už vůbec. #-o
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Yurii: ale jeho pristup k Tobe je taky trochu specificky, to na druhou stranu musis sam uznat. Protoze co tak procitam, do jineho servisu vubec nejezdis a jste de facto pratele.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Yurii
Moderátor
Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yurii »

Jo máš prevdu že jinam nejezdím a kromě pár garážovejch mechaniků kamarádů jsem jinde nebyl protože nemusím...
Nebejt Hujera tak bych si taky nepořídil dalšího Skupáče protože bych na něj fakt neměl nervy ani finance.
Přátelé si troufnu tvrdit že ANO jsme ale zas né tak moc, že bychom spolu chodili na pivo/kolu jindy než když k němu přijedu s nějákým problémem ohledně auta.
Tak před dvěma měsíci jsme já i Black byli pro hujera podle mne jeden jako druhej (trhlí ex studenti se sežranejma vehiklama)... ale teď jsem byl u Hujera ohledně modráka hodně často tak jsme se trochu víc zkamarádili...
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
bocardo

Příspěvek od bocardo »

:hyu:
HYUNDAI
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

Yurii píše:Jo máš prevdu že jinam nejezdím a kromě pár garážovejch mechaniků kamarádů jsem jinde nebyl protože nemusím...
Nebejt Hujera tak bych si taky nepořídil dalšího Skupáče protože bych na něj fakt neměl nervy ani finance.
Přátelé si troufnu tvrdit že ANO jsme ale zas né tak moc, že bychom spolu chodili na pivo/kolu jindy než když k němu přijedu s nějákým problémem ohledně auta.
Tak před dvěma měsíci jsme já i Black byli pro hujera podle mne jeden jako druhej (trhlí ex studenti se sežranejma vehiklama)... ale teď jsem byl u Hujera ohledně modráka hodně často tak jsme se trochu víc zkamarádili...
ja ti dam sezranej vehikl a jakej ex student? ja pri praci studuju dal, ale vis o me naprosty hovno tak, ani to moje auto jsi nevidel tak pomlc. sezrany ma leda tak ty lemy ktery jsem chtel opravit - tam uz davno zadna rez bejt nemela. pak je jeste naka rez na koncich prahu ale nic vaznyho - jinde neni ani milimetr a to ani v dutinach. to jeste par let vydrzi nez budu muset menit prahy, kor kdyz ty prahy jsem i vystrikal a osetril.

nemas vlastni nazor a akorat papouskujes cizi nazory. hodne ses u me shodil timhletim. tohle fakt ne... ja nevim kdo tady brecel rok ze mu nejezdi auto, tohle ja nedelam a to je velkej rozdim mezi ex studentem trhlym a mnou kterej sice studuje ale ma u toho praci a cele dny-noci sedi u pocitace a pracuje, pokud zrovna neni na prednaskach. ja do svyho auta davam penez dost aby se mi nestalo ze dojezdi, samozrejme stat se to muze, ale byla by to spise smula. navic me to coupe stalo radove nekolika nasobek tveho tribarevnyho scoupe. nedelejte ze me chudaka a ty si na me yurii uz vubec nevyskakuj.

tahle diskuze je uplne o niicem, bavit se o tom kam jezdi yurii servisovat svy vrakoviste.......
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
black_sheep
Moderátor

Re: zkušenosti s opravama koroze (u Hujera)? prekvapeni str 5.

Yurii píše:
black_sheep píše:
David PLEVA píše:Taky jsem měl před rokem "techtle mechtle" s Hujerem ohledně mojí Sonaty, ale u mně k mé plné spokojenosti.
.... ale kdyz by nedej boze neco posral on a nebo jeho kolegove, tak zaruky a zodpovednost za praci 0 %. vsadim se, ze kdyby se mi potkal motor a nebo schorela spojka tak to bude to samy. v podstate risk jako blazen, vyjde to totiz nastejno jako nakoupit veci z aukra bez zaruky a nechat to namontovat...
Tak dneska jsem byl na reklamaci u Hujera. V pátek jsem si vyzvedával Skupáče s opraveným vlnovcem a seštelovanými ventily ;)
Až do dneška jsem byl úplně spokojený jak auto potichounku přede ale dneska jsem přišel na to, že je něco španě a zpod víka ventilů mi po litrech vytejká olej... #-o Tak volám Hujerovi co s tím a okamžitě se nabídl, že můžu přijet už dneska a v šest jsme se sešli před servisem (podotýkám, že dneska je NEDĚLE a hujer tam přijel kvůli mne) fiklé špatně nasazené těsnění mi bez vytáček vyměnil, dolil olej a ještě se omlouval...

Blacku nic proti Tobě ale mám pocit, že se snažíš reklamovat nereklamovatelné a snažíš se na Hujerovi zchladit žáhu protože Tvému tlačení nechce povolit...
Nejsem jeden z těch co svoje příspěvky nebo reakce formulují a upravují podle toho jak se jim zrovna hodí do krámu, ale i když budu vypadat že nadržuju Hujerovi, můžu s čitým svědomím prohlásit, že jsem s ním NIKDY neměl problém a NIKDY se mne nesnažil natáhnout, ani jako nemajetnýho studenta a ani teď, vždycky jsme se shodli a na čem jsme se domluvili, to bez vykrucování platilo i za rok a půl. :-k Navíc je to jeden z lidí, jejichž ochota je občas až zarážející :shock:

Jasně že neni žádná Matka Tereza mezi automechanikama ale kurňa charita taky ne aby Ti auto udržoval nadosmrti tak, že jendou za rok a půl přijedeš na reklamaci s prohnilejma lemama který Ti opravoval a zase hnijou ačkoli si s autem "vůbec nejezdil" a niják ten holej plech vespod neošetřil... :? Pane děláš akorát blbosti, furt dokola omíláš to samý a občas si taky dost protiřečíš... radši toho nech než ztratíš pevnou půdu pod nohama a akorát se ztrapníš.

Tvůj případ bych bral jako exemplární kousek toho, že když chceš mít levně opravený lemy (jen lemy zvenku) je lepší si to udělat sám, než po servisu(bez papíru) chtít, aby Ti to zaplátovali oni... s bednou kitu a namíchanou barvou bys to zvládnul stejně a u hodně chycenýho auta co má nalítáno přes 170tkm se to NEVYPLATÍ protže to stejně dřív nabo pozdějc (podle množství kitu) vyleze nebo rovnou upadne protože jak víme kit sice nehnije ale na rezavym plechu taky nedrží nic moc.
Sám sobě strávený čas a úsilí účtovat nemusíš a pro dobrej pocit to stačí... horší ale je, že po domácí "opravě" budeš nejspíš OPRAVDU vědět jak na tom to auto je a když to zase začne hnít, bude to Tvoje blbost... tak jako tak, koroze se nezbavíš... a u Hyundaie už vůbec. #-o
ty vole neser me tady s tema kecama. tohle neni regulerni vyjadreni nazoru k dane problematice tohle jsou urazky horsi jak od hujera a primy utok na me - zaslouzil bys po drzce. KONCIM s tebou a nereaguji na tvy prispevky ikdybys si psal cokoliv o vylitanym aute se 170.000km...... kdo ma auto co ma skutecnymi 170.000km a ne nespolehlivy dvacet let stary preplnovany auto co a na tachu 170 ale ve skutecnosti 270, tak vi ze to neni vubec zadny problem. emise / spotreba oleje / vykon / spolehlivost = vse jako novy. tesneni pod hlavou - vsecko puvodni a tlaky krasny. neni to primo zazrak, ale neni to rozhodne tak jako rikas ty.
I cars
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
black_sheep
Moderátor

Rybář píše:Ona už teda ta cena za lakování 3500+daň je dost vysoká. Navíc si to dělal bez papírů, takže tys mu účtoval stejnou cenu, jako kdyby to bylo s dokladem? Tedy 7000+daň za nalakování lemů a bez dokladu!!!??? Ale to je samozřejmě právo každého, nastavit si cenu, jakou chce, pro mě by byla absolutně nepřijatelná. To ale nic nemění na tom, že ty lemy byly opraveny mizerně. Já jsem opravoval lemy ještě na Accentu (nikdy předtím jsem to nedělal), ale vydrželo to víc než rok. Sice to bylo poznat, protože sprejem tu barvu prostě netrefíš, ale taky to stálo pár korun a troufám si říct, že jsem to udělal lépe než ve vašem značkovém servisu. A klidně se tady na mě vrhněte, ale tohle úplně bije do očí, že to byla nekvalitní a drahá oprava.
dekuji.
uz jsem myslel ze jsem tady nejaky exot a vyvrhel a co si to vlastne vymyslim za kraviny proti chudaku hujerovi..............
I cars
hlobilp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlobilp »

Nebudu se priklanet na zadnou stranu, nevim co bylo domluveno. S Davidem jsem vzdy dobre vychazel, co jsem potreboval, to mi zajistil. I kdyz jednou to nebylo uplne 100%, ale to nebyla jeho vina. Potreboval jsem ram motoru a ten mi sehnal. Jen se musel jeste trosku dovarit. Nicmene i tak jsem diky nemu usetril pres 20.000kc.
Co me na te oprave zarazilo je cena za lakovani, ta na zaplacene sume 11.000kc cinila nejvyssi sumu. 7000kc bez dane za dva blatniky mi prijde moc, ale jak rikam, neznam souvislosti... pokud odectu od 11.000kc cenu lakovani s DPH, je cena opravy zcela v ramci mych predpokladu.
H Tucson 1,6 T-GDI Go! od 10.5.2018
S Octavia combi SLX 2,0 od 3.5.2017 - 10.5.2018
H Genesis coupe 3,8 od 29.5.2014 - 22.3.2017
K Magentis 2,7 V6 EX+ od 8.5.2014 - 23.3.2016
H i30 1,4 Comfort+ESP od 25.8.2010 - 8.5.2014
H Sonata 2,5 V6 LPG - do 21.7.2010
black_sheep
Moderátor

hlobilp píše:Nebudu se priklanet na zadnou stranu, nevim co bylo domluveno. S Davidem jsem vzdy dobre vychazel, co jsem potreboval, to mi zajistil. I kdyz jednou to nebylo uplne 100%, ale to nebyla jeho vina. Potreboval jsem ram motoru a ten mi sehnal. Jen se musel jeste trosku dovarit. Nicmene i tak jsem diky nemu usetril pres 20.000kc.
Co me na te oprave zarazilo je cena za lakovani, ta na zaplacene sume 11.000kc cinila nejvyssi sumu. 7000kc bez dane za dva blatniky mi prijde moc, ale jak rikam, neznam souvislosti... pokud odectu od 11.000kc cenu lakovani s DPH, je cena opravy zcela v ramci mych predpokladu.
to mas pravdu ze by asi tak odpovidala. ale 3500 za lakovani bez DPH a jakykoliv marze servisu? za kolik to jde pro normalni lidi co si tam u vas v KK objednaj? 5.000? je to lakovany cely bok od dveri ke svetlum do urovne toho prolisu.

hele kdo chcete rad vam to ukazu. ty fotky jsou jeste docela nevinny ale kdokoliv to videl na vlastni oci tak i proste nadaval :lol:
I cars
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

hlobilp píše:Nebudu se priklanet na zadnou stranu, nevim co bylo domluveno. S Davidem jsem vzdy dobre vychazel, co jsem potreboval, to mi zajistil. I kdyz jednou to nebylo uplne 100%, ale to nebyla jeho vina. Potreboval jsem ram motoru a ten mi sehnal. Jen se musel jeste trosku dovarit. Nicmene i tak jsem diky nemu usetril pres 20.000kc.

No v brne v servisu sem chtel nalakovat kridlo a chteli 2100 za nalakovani , proste nektery servisy jsou drahy no. Nakonec sem sehnal typka co mi to nalakoval za litr. Zase je otazka jestli nejakej servis to nedela kvalitneji jako vic vrstev a tak nevim. Lakovani je proste drahy a je lepsi to sehnat nekoho kdo to ma spis jako hobby nebo mensi dilnu nez servis. Ja mam treba svoje auto rad a pecuju o nej ale rvat do toho zbytecne tisice taky nechci. Skoda ze clovek se nemuze naucit uplne vsechno proste u hodne veci zjistuju ze kdyz si to clovek udela sam je to kolikrat lepsi a za nekolikanasobne mensi penize. (napr jak sem si udelal nastrik plastu v motorovym prostoru)
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
black_sheep
Moderátor

DEDe píše:

No v brne v servisu sem chtel nalakovat kridlo a chteli 2100 za nalakovani , proste nektery servisy jsou drahy no. Nakonec sem sehnal typka co mi to nalakoval za litr. Zase je otazka jestli nejakej servis to nedela kvalitneji jako vic vrstev a tak nevim. Lakovani je proste drahy a je lepsi to sehnat nekoho kdo to ma spis jako hobby nebo mensi dilnu nez servis. Ja mam treba svoje auto rad a pecuju o nej ale rvat do toho zbytecne tisice taky nechci. Skoda ze clovek se nemuze naucit uplne vsechno proste u hodne veci zjistuju ze kdyz si to clovek udela sam je to kolikrat lepsi a za nekolikanasobne mensi penize. (napr jak sem si udelal nastrik plastu v motorovym prostoru)
no jenze hujer povetsinu svych argumentu haji teprve od momentu reklamace doted. zadna cena za lakovani, cena za vyvarovani a kitovani dana nebyla. to by mi bylo sakra divny. 7000 lakovani, asi 1500 stundavani dily (to bych si byl udelal sam jako pripravu) a co teda zbylo na klempire? divny... jak rikal mexican - byli vynechany urcite technologicke postupy. takze pri VYVAROVANI blatniku se nevyvarovalo ale jen zaplaclo ale KVALITNE lakovalo. dava to smysl? na co to mit krasne nalakovany, vzdyt za tech sotva pul roku co jsem si to nestacil ani poradne prohlednout. ted jsou tam vylezly vsude naky kropenaty stopy po kitu, koroze pod tim puci dal - nalevo vylezl cely svar. super.

proste tady mas auto a udelejte to. pak ti zavolam kolik to stoji, to jsem vytahl z karty a jel si pro nej. v pulce jsem to chtel zkontrolovat ale neslo to pac byl hujer nemocny.
I cars
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

nevím,jestli má hujer jen servis a karosárnu,ale pokud má jen servis tak bych určitě dal auto s karosářským problémem do karosaršký dílny....protože servis na tohle prostě nemá...jo pojedu do servisu když e mě něco vysere v motoru atd ale s karoserií a korozí jen do karosářský dílny...nic méně zůstávám toho názoru,že práce je podle mě odbytá..a jestli byl hujer nemocnej..to by mě vůbec nazajímalo..já chci svoje auto vidět a at to zařídí jak chce...to se nedá nic dělat...
UMĚLECKÉ KOVÁŘSTVÍ
http://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=53&t=16258
777669782
PRÁCE NENÍ PINĎOUR, POSTOJÍ V POHODĚ I DVA DNY

uplně bez hju
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Já myslím,že by to už stačilo lidi,tady nejde kdo je na čí straně či ta práce a cena odpovídá či nikoliv,teď jde jen o to hlavně se zklidnit a zchladit :) Dát si něco dobrého k pití a k snědku :D Zvednout telefon omluvit se za ten cirkus,protože ten byl úplně zbytečný(Hujer se zlobí za osočení a urážky :evil: ) Domluvit se popřípadě tam k němu zajed neboj do držky Ti nedá :lol: Blacku na to má moc velkej charakter :)
A uvidíš ,že ledy se hnou a prosím lidičky ,který je neznaj ať sem raději už vůbec nepíšou ,zbytečně tu přilejváte olej do ohně a zbytečně :!:
Teď jde jen o Blacka aby vzal rozum do hrsti a střebal to,Blacsheep byl vždycky poplašňák ten jinej už nebude :lol: :lol:
A hurá do mě :D/
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Odpovědět

Zpět na „Pokec“