Ahoj Alfe, já asi ne

Já mam teď asi po 500 km v poměru město a venku tak 30:70 průměrnou spotřebu 5,7, takže jsem velmi spokojen. Dalo by se jezdit ještě za míň, ale zjistil jsem, že už mě to pak ovlivňuje v přemýšlení na silnici. Např. při předjíždění jsem víc přemýšlel, jestli ano nebo ne, nechtěl jsem zbytečně podřazovat (což zdelšilo čas a dráhu předjíždění) atd. Takže jsem začal jezdit s rozumem (netočit každou chvíli, normal jízda) bez ohledu na spotřebu a vida. Pokud to bude pod 6 litrů, naprostá spokojenost.
Nedávno jsem probíral něco podobnýho s kámošem, a musel jsem se smát. Jeho ségra nepoužívá klima (ani v tom horku) kvůli tomu, aby neměla vyšší spotřebu. Chápeš to? Když si kupovala auto, klima prý byla podmínkou, dá za to 20 tisíc příplatek a pak to nepoužívá, protože to prý víc žere. Já ani nevim o kolik. Nikdy jsem to na spotřebe nepoznal. Možná 2-3 deci na sto. To můžu rovnou vypnout radio, vyndat přebytečný sedačky a jezdit s co možná prázdnou nádrží a sám.
Minulý týden přijela na křižovatku Audi Q8, auto jak kráva, motor 3 litry možná víc, cena 2 mega a víc a ... start stop systém

To bych se smíchy zbláznil. Že by majitel chtěl ušetřit nějakou korunu když všechno nastrkal do auta nebo mu jde o životní prostředí a proto má pod kapotou 3 litr a ne něco menšího

Svět se zkrátka pomát a honba za "úsporou" jej obrátila naruby