nesuhlasim, lantru sme kupovali v ČR, auto sme dostali a od vtedy sa nic nedavalo naviac, teda abs, klima, imobilizer atd.. su od zaciatku.. a netocilo to pokial som nedal imobilizer prvy,Mr. HYUNDAI píše:Všecko je to o tom, jestli je to imobilizér origo nebo dodělávaný. Dodělávaný může blokovat cokoliv, ale pkud je to origo, tak startér točit bude .
odpojeni imobiliseru/ proc to nestartuje ?
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Re: odpojeni imobiliseru
H Getz 1.4
- Reklama
- Mr. HYUNDAI
Nejsem vševěd, ale dal bych ruku do ohně za to, že se sem začali vozit auta s originál imobilizérem v klíčku až od modelového roku 97/98.
To že jste auto koupili už s imobilizérem přece neznamená, že ho nedodělal dealer před prodejem .
Nemluvě o tom, že originál imobililzér nikam nedáváš, je integrovaný v klíči a aktivuje se sám.
To že jste auto koupili už s imobilizérem přece neznamená, že ho nedodělal dealer před prodejem .
Nemluvě o tom, že originál imobililzér nikam nedáváš, je integrovaný v klíči a aktivuje se sám.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
tak se mi ozval autoelektrikar,kteryho mi sehnal otec .... cas bude mit od pondelka, zrepauje starter a odpoji imobiliser ...taky promeri kontakty a zkusi ukostreni .... rikal ze ve stredu rano bych si ho kdyz to pujde vsechno jak ma, mohl vzit a odcouvat mu ze dvora a vyrovnani si prej dohodne s tatikem, to je pro me velice zajimava nabidka ...tak doufam ze to bude posledni zavada na dlooouhou dobu... s lantrici jsem jinak bez vyhrad spokojenej
:hyu: Hyundai Lantra 1.6 16V GLS 84kW r.v.1996 zelená metalíza
Seat Cordoba 1.8 červená metalíza r.v.1999 R.I.P 2010
VW Passat Variant 1.9 TDI 85kW r.v2000
- Mr. HYUNDAI
Tak tady jsou fotky klíčků od auta s originál imobilizérem. K těmto Lantrám se dodávali 2 černé klíče pro běžné používání a 1 fialový pro kódování s pomocí Hi-Scanu. Auta bez originál imobilizéru měla klíče s jiným tvarem hlavy.
tak ja mam opravdu jiny klič
..to znamena ze k memu autu nebyl ten fialovy klic i kdyz to kupoval byvaly majitel primo u hyunaie jako novy vuz???
..to znamena ze k memu autu nebyl ten fialovy klic i kdyz to kupoval byvaly majitel primo u hyunaie jako novy vuz???
- Přílohy
-
- to neni rez na klici :D ... to je odlesk
- DSC00037.JPG (47.64 KiB) Zobrazeno 1665 x
- Mr. HYUNDAI
Přesně tak. V Tvém autě originál imobilizér není a k autu byly jen dva tyto klíče. A imobilizér je namontovaný dodatečně. Ono se to dá poznat i podle spínací skříňky, ta u aut s imobilizérem má popisky v černém okraji (v něm je ukrytá čtečka), auta bez mají spínačku celou stříbrnou (jako ta Tvoje kočička).
no tak alespon uz vim ze jsem dostal k autu vsechno a "nemec" si nenechal ten nejdulezitejsi klic (kterej nemel vlastne ani on sam ) ...no imobiliser pujde pryc ..me tam proste nevyhovuje ...nahodou nevis jestli by sel muj klicek predelat do toho vystrelovaciho pouzdra? to by se mi celkem libilo ...hned jak to odstranim tak napisu co to bylo a co me drzelo u chodniku
- Mr. HYUNDAI
Nedovedu si moc představit jak to udělat, ale nevylučuju, že to někdo vyrábí jako doplněk. Pak by bylo jedno jestli to byl klíč s čipem nebo bez.
tak jsem nasel vystrelovaci klice http://www.rakso.cz/... ja mam na aute central pres zamek ..tak bych mel i dalku ..a maji i nevybrousene planzety na /-/yundai .. tak mozna to zkusim a pujdu do toho
mám přesně tyto klíče (dva černé a jeden fialový) a to mám jako imobilizér????Mr. HYUNDAI píše:Tak tady jsou fotky klíčků od auta s originál imobilizérem. K těmto Lantrám se dodávali 2 černé klíče pro běžné používání a 1 fialový pro kódování s pomocí Hi-Scanu. Auta bez originál imobilizéru měla klíče s jiným tvarem hlavy.
Ten klíč nejde nikde otevřít. To ten čip je tam jako natvrdo zalitý? Nemyslim si, že bych měl imobilizer (Coupe 97)
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Mr. HYUNDAI
Pokud máš tyto klíče, tak máš čip imobilizéru zalitý v tom plastu. Když se na klíč budeš dívat ze spodu (jako kdyby sis chtěl klíčem vypíchnout oko), tak na jedné straně máš v oblouku plastu malou plošku (nedá se to bohužel vyfotit) a za tím je čip. A koukni se na spínačku měla by mít černý okraj s popisky .
Proč by Coupé 1997 nemělo mít imobilizér ?
Proč by Coupé 1997 nemělo mít imobilizér ?
Trosku prispeju. Na Lnatre J2 (99ka) byl od autsalonu udelan alarm od Jablotronu. Zadne procedury jsem pri startovani delat nemusel, ale pokud jsem vyndal klicek ze zapalovani, do 5 minut sepnul imoilizer a poud jsem chtel nastartovat, musel jsem dal klicek do polohy on a zmacknout tlacitko na odemknuti auta na dalkovem ovladaci, tim sepnuli kontrolky. Startovat slo normalne bez spojky. Na Elantre ho mam v klicku a opet bez procedur a na getzovi je Jablotron, takze stejny princip jako na Lantre J2.
Btw, ta planzeta za 90Kc je bomba, ale co stoji ji vybrousit a kde?
Btw, ta planzeta za 90Kc je bomba, ale co stoji ji vybrousit a kde?
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Mr. HYUNDAI
Lantra z roku 1999 i Getzík by měly mít originál imo v klíčku. Což by znamenalo, že ten alarm od Jablotronu je vlastně i druhý imobilizér . Tomu říkám zabezpečení!
Jj, asi to tak je, protoze fialovy klice mame taky. To samy u Sonaty. + u Getze mam pager u postele.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
- Mr. HYUNDAI
Ty u máš u Sonaty NF fialový klíč? Já měl za to, že v těchto Sonátách, stejně jako v např. v Accentech LC, už jsou předkódované imobilizéry a jsou k ní jen 2 resp. 3 černé klíče (viděl jsem i šedé). Nějak se v tom asi ztrácím .