Zdravím, po nějaký době jsem se dostal z jistých důvodů (dozvíte se níže) na Hyundai forum.
Asi 2 týdny po napsání posledního postu (tj. začátkem února) jsem si dovezl z Mnichova od autorizovaného prodejce. Byl od prvního majitele, jeden z posledních vyrobených modelů tohoto typu (r. 2007), nalítaných měl necelých 150k km a byl ve skvělé výbavě na zakázku. Chtěl jsem sice už novější model, ale dostal jsem fakt pěknou cenu, tak čert to vem - kde ušetříš, tam ušetříš a víc mě zajímal motor, se kterým si majitel fakt vyhrál - dal větší turbo, popravil to a vyladil řídíci jednotku, takže auto mělo krásných 300 koníků a 675Nm už při 1650 ot./min, což je super, protože člověk nemusí mít strach předjet 5 kamionů za sebou a s přehledem to natřete každému závodníkovi ve Fabii RS.
Prodejce byl sice asiat, ale evidentně tomu rozumněl a nejspíš to nebylo první auto, který prodával.
Jak jsem psal, jezdím spíš dálky, takže jsem se dostával na dálnici s přehledem pod 7l/100km (a 130km/h jsem nejezdil). Občas nějaký lítání po polňačkách, když byla potřeba - čtyřkolka si s nerovnostma poradila skvěle, policejní Octávky se nechytaly. Ani se spotřebou to moc nehnulo - dlouhodobá 7,1l/100km.
Každopádně s Audinkou se mi jezdilo skvěle. Když píšu jezdilo, je jasný, že už se nejezdí. Bohužel jsem tomu jednou pěkně šlápnul do zatáčky a asi ve 170km/h se mi utrhla prdel, po smyku jsem skončil ve vodě. Bylo to rána jako prase, ale nebyl jsem v bezvědomí, tak jsem se odpásal, pomalu otevřel dveře a čekal jsem, až se nahrne voda. Byla studená jak ledová královna, člověk překousne všechno.
Vylezl jsem na břeh, mezitím přijela sanitka. Po ošetření zjistili, že jsem nejspíš ze železa a nic vážného se mi nestalo. Příkládám fotky z vytahování auta, které bylo na odpis.
![Totálka 1](./download/file.php?id=22849)
- Totálka 1
- totalka_1.jpg (76.61 KiB) Zobrazeno 2532 x
![Totálka 2](./download/file.php?id=22850)
- Totálka 2
- totalka_2.jpg (79.48 KiB) Zobrazeno 2532 x
A teď se dostáváme k tomu, proč jsem na foru. Za půl roku se poměry ve firmě trošku změnily a já mám možnost si teď vzít něco jinýho. Tak pročítám zkušenosti s ix55. Je to velké auto, doufám že i bezpečné se slabším třílitrem, takže mě to snad nebude pokoušet. Kdyby přece, tak mě ochrání 2 tuny kvalitní oceli.
Na lítačku si časem koupím německé kupéčko v benzínu s 6ti válem (nejspíš BMW M3 e46), ale teď chvíli nechám anděla strážného odpočívat.