Pajk píše:To:black_sheep...Je možný,aby Scoupe,který mělo mít původně turbo jezdilo bez něj???Kámoš teď měl auto v opravě a řekli mu,že to bylo původně turbo,takže tam nepasujou díly který na to objednali.
Ano máš pravdu!Auto kde byl motor od výroby z turbem je bez turba mnohem slabší.Je to tím že jsou tam použité jiné písty popřípadně jiná hlava aby když zapne turbo aby tam nevznikaly tak silné komprese...
Tohle ti snad napoví : písty u motoru z turbem vypadají asi takhle Y (nemají rovné písty ale májí tam jak kdyby malou vaničku) ,motor bez turba má ale zase takové písty T ,tím pádem tam vznikají silnější komprese,ale když s kombinuješ motor bez turba z turbem tak získáš zadarmo silnější kompresi asi 3b... Podle tabulek co mám má motor u scoupéčka bez turba tlak 13,2b v normálu,ale turbo motor jen 10,3b
To je to samé jako kdybys dal silnější turbo!!!Jen stím rozdílem že to má zátah,už mnohem v nižších otáčkách!!!
ALE POZOR!!! Nesmí být už snížená hlava ,spíš se ještě dělají drážky do hlavy aby se ty tlaky malinko snížily.Jinak vám budou vznikat detonace
a může vám to poškodit motor. Osobně jsem to zažil a tak říkám nic není zadarmo.Chce si to pořádně promyslet ,jak to udělat. Pokud budou vznikat detonace (malé) dá se to vyřešit bud tím že budete brát 98 a víc ok. benzín .Nebo vám někdo přes řídící jen ubere předstih!
Kdyby někdo chtěl ,tak mám úplně všechno z motoru turba ....veškerou el. ,turbo , sání ,celé vstřikování , říd. jen , atd. Je to práce asi tak na 8 hod když se daří...
HODNĚ ŠTĚSTÍ
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)