Karle a ja som uz myslel,ze nemas zakryte preto,lebo nechavas miesto na zdvihaciu strechu

pretoze az so zakrytim celej plochy prichadza k pozadovanemu efektu,t.j. znizeniu ohrievania interieru. Pozn. som zvedavy o sa to bude spravat cez zimu,ked na to navali snehu pocas spania(alebo to nebudes pouzivat? Ale ako pojadna garaz je to fajne,mozes opravovat auto aj ked prsi,akurat by si musel predlzit zakrytie az nad prednu kapotu

Ja to nemam definitivne rozhodnute,bud pojde Omnistor 2000 v dlzke 260cm,alebo v pripade zdvihacej strechy zabudujem roletovu markizu pod odkvap.Ale to ma caka az na rok(mozno) zalezi od casovych moznosti,tento rok som to nezvladol vobec podla mojich naivnych predstav
Celkovo ale urcite nechcem zdvihat vysku strechy o viac ako 5cm a ked uz,tak to musi byt aerodynamicky riesene,ono sa to nezda ale nad 80km/h narasta dramaticky odpor vzduchu(stvrtou mocninou) a to sa prejavi aj na spotrebe a vonkajsom hluku.O zhorsenej prejazdnosti cez kroviny a v lese ani nehovorim.
PS napr. na poslednom Bulharskom tripe sme hladali jeden monastir,odbocili sme podla tabule(sice pod sipkou bolo nieco azbukou napisane,ale kto by to cital v tej rychlosti)

pokracovali,odbocili sme na inu cestu,ta sa zuzovala a klesala,zarastena,prechod len tak pre chodca,uz ani otocit nebolo kde,tak som to radsej isiel pozriet pesi,nastastie cesta koncila na nepouzivanej polorozpadnutej brane do daneho klastora,kde by eventualne dalo otocit.Tak sme pokracovali dalej,odtial vybehol nejaky nadvorny horal(Stevko sa volal)po kratkej konzultacii(nemecky vedel,ale ja nie,anglicky a rusky zasa on nevedel)

sme presli na uzemie zenskeho klastoru,kde nas privitala matka predstavena(ta vedela anglicky) a dovolila nam prejst a vyjst hlavnou oficialnou branou. Boli tam nejaki bulgarci na navsteve a nezabudnem na ten pohlad,ako sa divali,ked sa z lesa vynorila z krovia nejaka modra obluda z cesty,po ktorej uz par rokov urcite nikto nesiel

Ale vsetko sa vysvetlilo,potom som sa dozvedel,ze ten napis na tej tabuli hovoril o neprejazdnosti danej cesty

cestou spat po uz standartnej(pre Bulharsko rozumej neasfaltovej ceste) som to skontroloval. Takisto po kopirovani Ciernomorskeho pobrezia po nezpevnenych polnackach,cez lesiky by cokolvek na streche dostalo dobre naprdel. Skratka strecha pre moje potreby musi byt hladka,prosta vycnelkov.