Žiaľ elektromobily v roku 2020 ktoré boli na trhu síce mohli mať ťažné ale iba pre nosiče bicyklov
![Brick wall ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Nahradil to Jaguar XF V6 2.7 2008 a Jeep Wrangler 4.0 '96
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
ok, takze sa zhodneme ze nie je dovod hanit ani jeden typ motorizacie, lebo kazda ma svoje pre a proti
Měl jsem Octavii 1.6 MPI rok 2010, najel jsem s ní 70 tis. km převážně po dálnici a I30 je ve všech směrech lepší. Motor táhne od nižších otáček a když člověk nechce předjíždět, není ho třeba vytáčet. Na silnici se mi zdá stabilnější a podvozek je komfortnější. Spotřeba také příznivější.pavelhr píše: ↑27 říj 2022, 13:19 Dobrý den,
jako nemajitel i30 bych měl dva dotazy na tento motor v i30:
1. Někdo píše, že je to strašně líný a "nejede to" po dálnici. Teď mám Octavii2 1.6 mpi/75kW v LPG (2007), která má parametry víceméně podobný, o 10 kW míň a podle některých (skoro všech) je taky líná. Jezdím s tím kolem komína a jednou za rok Chorvatsko, jednou za "měsíc" do 50 km nákupy. Na dálnici nemám problém jet tacho 140 km i s relativně plným autem (čili za mě to jede dobře).
Má někdo z Vás srovnání s oběma auty (O2 1.6Mpi vs i30DPi)? Předpokládám, že to 1.5 DPi nebude v i30 horší než 1.6 mpi v O2.
2. Snažil jsem se vlákno projít ohledně LPG (ale ty 3 písmena to nevyhledá) a je toho 190 stránek, tak jsem neprošel úplně všechno.
Má někdo z Vás reálnou zkušenost s přestavbou tohoto motoru na LPG? Je mi jasné, že ten motor není v prodeji moc dlouho.
Díky
(Patřím do kategorie řidičů, pro kterou není TSI doporučováno (6km do práce), nafta taky ne, atmosférický motor mi nevadí, nezávodím, ale jsem držgrešle a i když mám menší nájezd (do 10000km/rok), jsem s LPG velmi spokojený už 9. rokem, jenže dnes už atmosféry skoro nejsou, tak jsem došel při výběru dalšího vozu až sem k i30 s 1.5Dpi - s tím, že ho nebudu kupovat zítra a nové, ale třeba za rok, dva, ve stáří do těch 4 let, starší stejně zatím nebudou, jen chci mít jasno v hlavě a být připraven, kdyby se naskytla příležitost nebo bych to musel urychlit)
Ano, máte pravdu.. někdy je to sranda, ale opravou je to mnohem, mnohem lepší, než Octavia 1.6 Mpi
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |