Markusus píše:Zdravim... kedze zatial nikto nepopisal postup ako naozaj vykonat cistenie klimatizacie... tak chcem sa opytat...
Mam sprej (s dlhou hadickou) na cistenie ventilacie a klimatizacie - skratka na dezinfekciu a odsmradenie...
Ako postupovat ak to chcem aplikovat na I30 ventilaciu,klimu...?
Prosim o presny postup - teda aj ako da dostat k otvorom do ktorych to treba nastriekat a ako to dostat do celeho ventilacneho/klimatizacneho obehu auta?
diky...
Zdravím. Tak jsem se dnes rozhodl klimu vydezinfikovat.Zajel jsem do servisu,zeptat se, jak to dělají tam. Takže: demontují pylový(kabinový) filtr a pěnu prý aplikují přímo do prostoru filtru,půl až celé balení. Potom spustí motor na volnoběh a ventilátor na plno a postupně usměrňují proud vzduchu v autě do všech průduchů a nechají to běžet deset až patnáct minut.
Já si dal chvilku práce s tím,abych prostrčil tu dlouhou hadičku vrtulkou ventilátoru(nechci si ho poškodit a vyzkratovat

),který jde nahmatat v prostoru pod filterm,nastříkal jsem tam půl balení,ale ventilátor jsem zapnul jen na pár vteřin,aby se pěna dostala na kondenzátor a do vnitřních průduchů a pak jsem to nechal 15 min působit dle návodu. Poté jsem nastartoval,dal topení na max a ventilátor taky a při otevřeném autě to nechal 10 min odvětrat a vypařit. Dal jsem zpět filtr a hotovo. Najíždět na kanál nebo zvedat kolo a cpát tam pěnu přes odtokovou hadičku kondenzátu se mi zdá složité.