Policejni test na drogy

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Policejni test na drogy

Příspěvek od Tringi »

Jak co koho ovlivňuje je hodně individuální. Všechny tři zmíněné drogy, THC (trávu), nikotin i alkohol, mám osobně vyzkoušené, a kupodivu zrovna na mě nejhůř působí nikotin, možná protože jsem nekuřák, a když si výjimečně k pivku dám, má to efekt opravdu intenzivní. Od doby co mám auto si už dám stejně jen občas pivko, protože všechny peníze vrazím do benzínu.

Ale efekty zmíněných drog mám trochu nastudované, protože jak svým sestrám, tak dvěma kámoškám jsem pomáhal se seminárními pracemi na tohle téma. Největší problém při porovnávání alkoholu a trávy je ve způsobu měření koncentrace v krvi, který si myslím že je špatný u obou těchto drog. Konkrétní výrazy se mi teď ale nechce dohledávat, takže jenom stručně a obecně.
U trávy se měří výskyt látek, které v krvi zůstávají týdny, i když jsou už dávno neaktivní, než se odbourají. Takže člověk už je dávno v pohodě, ale stejně je změřen. Zatímco u alkoholu se měří právě výskyt alkoholu, zatímco nejvíce špatně je člověku z látek, které se vytváří odbouráváním a také ovlivňují člověka tím že je mu zle a motá se z nich. To si myslím že není rovnocenné. Ale tuším, že alternativní způsoby měření, které by tuhle neférovost porovnávání vyrovnaly, jsou buď mnohem dražší nebo neexistují.
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Reklama

mirpie

Příspěvek od mirpie »

já si jel v Brně v klidu z potravin dom a na křižovatce mi do protisměru vletěl idiot v bílé felicii, co to pěkně řezal. Tak jsem ho protroubil, at se klidí na svou stranu (musel jsem kvůli němu brzdit). Vyjedu z křižovatky a v zrcátku vidim, že borec to smykem zastavil, hodil zpátečku a otáčí se za mnou. Tak si řikám, nemám náladu se s někým hádat, chtěl jsem ho upozornit, ne vyprovokovat. Tak na to šlápnu a předjedu pár aut at se mu ztratim. Nicméne borec si kvůli mě nelámal hlavu ty auta předjet všechny z leva po tramvajovém ostrůvku. To už mi bylo jasný, že rozhovor tedy bude. Na další kižovatce jsem odbočil vpravo a počkal na něj. Dojel a za volantem chlap jak hora, že se tam ramenama skoro nevešel a vedle něho nějakej holohlavej magor. Tak vylezu, jdu k němu, on stáhne okno a povidá, co mám za problém. Mu řikám, že kdyby tak neřezal křižovatky protisměrem, tak žádnej. Na to z něho vypadlo: Policie ČR, zastavte támhle. Kouknu mu na zadní sedadla a tam policejní vybavení (vesty, plácačky, atd). Jde za mnou a ptá se mě, zda je auto napsaný na mě a jestli u sebe mám doklady. Říkám, že jo a že chci vidět jeho doklady. Na to řekl, že mám chvíli vydržet, že přijede označený policejní vůz. Pak se mi zvenku okýnkem rozhlížel podezíravě po autě a ptá se na nějaký drogy, alkohol. Říkám nic, on jde zpět k autu a neuběhlo ani 10s, co šel zpět za mnou a řekl, at jedu....
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

mirpie píše:já si jel v Brně v klidu z potravin dom a na křižovatce mi do protisměru vletěl idiot v bílé felicii, co to pěkně řezal. Tak jsem ho protroubil, at se klidí na svou stranu (musel jsem kvůli němu brzdit). Vyjedu z křižovatky a v zrcátku vidim, že borec to smykem zastavil, hodil zpátečku a otáčí se za mnou. Tak si řikám, nemám náladu se s někým hádat, chtěl jsem ho upozornit, ne vyprovokovat. Tak na to šlápnu a předjedu pár aut at se mu ztratim. Nicméne borec si kvůli mě nelámal hlavu ty auta předjet všechny z leva po tramvajovém ostrůvku. To už mi bylo jasný, že rozhovor tedy bude. Na další kižovatce jsem odbočil vpravo a počkal na něj. Dojel a za volantem chlap jak hora, že se tam ramenama skoro nevešel a vedle něho nějakej holohlavej magor. Tak vylezu, jdu k němu, on stáhne okno a povidá, co mám za problém. Mu řikám, že kdyby tak neřezal křižovatky protisměrem, tak žádnej. Na to z něho vypadlo: Policie ČR, zastavte támhle. Kouknu mu na zadní sedadla a tam policejní vybavení (vesty, plácačky, atd). Jde za mnou a ptá se mě, zda je auto napsaný na mě a jestli u sebe mám doklady. Říkám, že jo a že chci vidět jeho doklady. Na to řekl, že mám chvíli vydržet, že přijede označený policejní vůz. Pak se mi zvenku okýnkem rozhlížel podezíravě po autě a ptá se na nějaký drogy, alkohol. Říkám nic, on jde zpět k autu a neuběhlo ani 10s, co šel zpět za mnou a řekl, at jedu....
Jestli se Ti toto ještě stane nebo někomu v Tvém okolí, ihned zaznamenej RZ (je jedno jestli to je jeho soukromé auto nebo policejní neoznačené) a hned před ním začni volat 158. Nahlaš přesně co se Ti stalo, v tomto případě ohrožení nebezpečnou jízdou ... polda když nebude úplně blbej raději hned zmízí nebo se z toho sice sice vymluví se svému náčelníkovi na toto a toto, ale příště ho takové manýry přejdou. Vím o tom své naboural mě jednou polda v soukr. autě a taky se snažil dělat bububu, ty potíže, které jsem mu nadělal mu myslím nestály zato. A něco o tom, že Tě jako zadrží na místě do doby, než přijede označené auto kolegů ... smlsnul bych si na něm, absolutně na toto nemá právo ...
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
mirpie

Příspěvek od mirpie »

jo, na tu RZ jsem si vzpomněl, až když jsem odjížděl...Taky se mi to moc nelíbilo. Jak jsem se ho ptal na jeho doklady, tak dal pokoj...Zastavit bych se neoznačeným autem ani nenechal. Zastavil jsem první a počkal na něj, když jsem viděl, že jede vyloženě za mnou.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Lukino
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukino »

mirpie píše:jo, na tu RZ jsem si vzpomněl, až když jsem odjížděl...Taky se mi to moc nelíbilo. Jak jsem se ho ptal na jeho doklady, tak dal pokoj...Zastavit bych se neoznačeným autem ani nenechal. Zastavil jsem první a počkal na něj, když jsem viděl, že jede vyloženě za mnou.
tak to jo ... no mě vždycky příběhy s takovou tématikou zvednou krevní tlak, na takovéto policajty jsem alergický ... :evil:
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Odpovědět

Zpět na „Pokec“