zacal mi klepat motor, nahral som ho

1996 - 2002

Moderátoři: Tringi, Moderátoři

dolezz
**

Re: zacal mi klepat motor, nahral som ho

Příspěvek od dolezz »

:D auto mi uz ide ok, som isel rano na nom na vlak
Reklama

DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

nevim kolik najezdis ale pokud ti vymena vychazi 2x rocne tak bych tam pred zimou 15w40 nedaval ale 10w40.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
dolezz
**

Příspěvek od dolezz »

ja malo jazdim tak 6000 km asi aj to vela pisem :)
delphino
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delphino »

Jak je to s těmi rozvody? Dá se poznat v jaky jsou stavu, či kdy je měnit? Ja kupoval coupe před rokem, mělo 120tis,ale bez servisky samorejme.. pokud se mění jednou za 90tis, tak snad je ten clovek nekdy menil a byl by cas,zpatecne uz ted nezjistim, pokud ovsem km sedi..jinak se to asi pri rizeni nak nepozna hm a teda vymena kolem tech 5000? ](*,) ,ale zase pokud by to byla pravda a menil je kolem 90 a ted to ma 128, tak zas jsem mel na vanoce jine plany :mrgreen:
Hyundai coupe 1.6 98 16V
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

delphino píše:Jak je to s těmi rozvody? Dá se poznat v jaky jsou stavu, či kdy je měnit? Ja kupoval coupe před rokem, mělo 120tis,ale bez servisky samorejme.. pokud se mění jednou za 90tis, tak snad je ten clovek nekdy menil a byl by cas,zpatecne uz ted nezjistim, pokud ovsem km sedi..jinak se to asi pri rizeni nak nepozna hm a teda vymena kolem tech 5000? ](*,) ,ale zase pokud by to byla pravda a menil je kolem 90 a ted to ma 128, tak zas jsem mel na vanoce jine plany :mrgreen:
tam to prave zalezi na tom slovicku "snad" pokud si ses jistej nebo tomu dost veris ze majitel nebyl hajdelak tak je nemen :) Ale slysel sem o dost lidech ktery meli auto proste jen na jezdeni a poradne ani nevedeli ze se rozvody meni tak to proste neudelali a motor se pak odvaril.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
mirpie

Příspěvek od mirpie »

delphino píše:Jak je to s těmi rozvody? Dá se poznat v jaky jsou stavu, či kdy je měnit? Ja kupoval coupe před rokem, mělo 120tis,ale bez servisky samorejme.. pokud se mění jednou za 90tis, tak snad je ten clovek nekdy menil a byl by cas,zpatecne uz ted nezjistim, pokud ovsem km sedi..jinak se to asi pri rizeni nak nepozna hm a teda vymena kolem tech 5000? ](*,) ,ale zase pokud by to byla pravda a menil je kolem 90 a ted to ma 128, tak zas jsem mel na vanoce jine plany :mrgreen:
pokud to nevíš na 100%, tak ty rozvody vyměň. Je lepší ted dát 5000 za rozvody, než pak nějakých 15-20tis za výměnu motoru....Celkem dost riskuješ
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
delphino
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delphino »

Dobře, prodava se nekde sada rozovdu, zkousim neco googlovat,ale nic moc. jinak jsem nasel tenhle starej topic https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=4&t=9910 . vsechno,co zminuje romanko999 musim k vymene sehnat ?
Hyundai coupe 1.6 98 16V
Hardcam

Příspěvek od Hardcam »

Toto:

REMEN....890,- SK
KLADKA NAPINACIA.....1762,- SK
KLADKA VODIACA....1373,- SK
Vodnú pumpu už mám za 2500,-

Vodni pumpu nemusis, pokud netece, ale je dobry i tak ji vymenit...
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG

Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
laxo18

Příspěvek od laxo18 »

no ja som mal podobnu skusenost kupil som auto spod ruky nevedel som ci boli menene rozvody tak som volal do servisu ze ich chcem objenat material a ze dojdem na vymenu , dosiel som do servisu a dosiel servisak co mi obhliadol auto a vravi mi ze ten rozvodovy remen co mam vypada byt este v dobrom stave ze je este pekne na nom vydno pismena ci napisy tak mi vravel ze nech to este nevymenim ze nech pockam ,tiez som sa bal aby som nahodou nezlikvidooval motor tak som to nechal vymenit na nasledujucej servisnej prehliadke ale tiez radsej doporucujem to spravit mate aspon istotu ako si potom buchat hlavu o stenu a calovat novy morot
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
delphino
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delphino »

I kdyz ted mi doslo, ze kdyz jsem kupoval auto, bylo u neho napsano GO motoru...to je generalka,ze jo, u ni se delaj i rozvody..? Me se to totiz zacal dost loupat lak na kapote, chtel jsem s tim neco udelat, da se nechat nalakovat jen kapota, bo nakej postrih, v tomhle se nevyznam..
Hyundai coupe 1.6 98 16V
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

GO motoru? kolik to ma najeto proboha? :lol:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
delphino
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delphino »

Nestras ](*,) :mrgreen:
Hyundai coupe 1.6 98 16V
dolezz
**

Příspěvek od dolezz »

ja som pozeral tie rozvody a vyzeraju ok, aj niake blbosti su na nich popisane, niekedy cez vyken to vsetko nafotim, by som to najradsej vsetko pomenil len musim pomalicky, lebo mi peniaze padli na auto.

este som musel platit za vodicak lebo som nafukal :-$ ale o tom ani muk, tak cca. som este 3 tyzdne bez neho, ale brat ma vozi tak ok. Ale fukol som na skutri, a este pri nasipe, do auta by som nesadol ked som pil.

ludia davajte si na to pozor ten novy zakon na slovensku je strasne prisny
18Lada
*

Příspěvek od 18Lada »

potrboval bych poradit ohledne klepani motoru mam v coupecku 1.8i r.v 97 klepal mi i 1.6 tak jsem ji vymenil za tu 1.8. Poradíte mi proc to klepe? dostatek oleje tam je od ty doby co jsem ten motor menil tak jsem zatim nemusel dolivat olej. Ten motor tam mam tak pul roku a mel najeto 93000km. já si myslím že je to vahadlama klepe to jak kdyby mi tam lítal nekde pod vikem hlavy uvolněnej šroubek :( . při studenem motoru to tolik neklepe jak při zahřátí, kdyz se to zahreje tak to zacne:(. delal jsem si nove rozvody,filtry jsem menil a olej. Olej ktery jsem tam daval tak je to 5W40.Mam tam dát 10W40? nebo čím to je prosím poradte mi už jsu z toho nemocnej :oops: ](*,)
mirpie

Příspěvek od mirpie »

tak hlavně, beta motory nemaj vahadla, protože maj dvě vačky, tak vahadla nepotřebujou. Pravděpodobně oba motory maj načatý hydraulická zdvihátka, nebo jejich vedení (hlava). zkus přejít na jiný olej typu 10W/40 nebo klidně 15W/40 příslušné výkonové klasifikace. Ten olej to neopraví, ale ztišší se chod. Jinak oprava - bud vyměnit všech 16 zdvíhtek s nejistým výsledkem (jak jsem psal, zdvihátko může být uvnitř ok, ale mlátí o vedení, ve kterém chodí,což je hlava) a enbo tedy vyměnit hlavu za některou, o které víš, že je ok....
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Odpovědět

Zpět na „COUPE 1G“