Moderátoři: Martun, Moderátoři
Kolo na střeše dělá určitě vyšší spotřebu .... daleko větší odpor vzduchu i když jsou to jen trubky, klidně 1.5 - 2 litry navrch a hlavně, když s kolem na střeše letíš 140 km/hbahamontes píše:Ahoj, chcice se zeptat na vase zkusenosti, s Accentem jsem toho moc nenajezdil, ale jednou sem si ho pujcil od nasich na dovcu. Auto jelo super do tech 120 - 140, pak uz mu trochu na dalnicich dochazel dech. To by az tak nevadilo, ale zdesila mne tehdy spotreba, ktera vyskocila z cca 7 litru na 9,5 pri zhruba 140 taho na dalnici. Je to normalni? Je fakt ze sem mel na strese kolo, ale i tak se mi to nezdalo. Auto tehdy jeste nebylo moc zajety, melo tak 5 tis km, myslite ze spotreba jeste muze dal klesat. V servise pri tehdy rekli, ze je to syrovosti otoru atd...Asi budu mit moznost si todle auticko odkoupit, ale pokud bych mel na dalnicich pri 140 jezdit za 9, tak bych do toho asi nesel...
Tak si vyskusaj aj ine auta, budes prekvapeny.bahamontes píše: ale pokud bych mel na dalnicich pri 140 jezdit za 9, tak bych do toho asi nesel...
Kam to ma este klesnut?Vilda píše: Mě 1.6ka při 140 - 150 km/h bere 7.3 l, ale mám najeto okolo 3 000 km, takže ještě tajně doufám, že to klesne ...
Někde jsem četl, že s kolama na střeše, by si neměl překročit 90 km/h, ale je to tak, že na ně prostě zapomeneš ... S Twingem jsem jel na dovolenou na šumavu a prostě jsem se zakecal se ženou a najednou jsem zjistil, že se dvěma kolama na střeše jedu 150km/h a taky tomu pak odpovídá spotřeba. S Twingoušem se dalo jezdit v normálním režimu po dálnici, pod 5 litrů ... s kolama na střeše 7 litříků jako prd. Na Ácovi jsem kola zatím nevezl, tak budu zvědavej, ale nejdřív musim na střechu koupit příčníkycert píše:Taky nemůžu říct, že by Accentu při 140 docházel dech... S 1,6 je tam 160 jako prd. Po dálnici jsem jel zatím jen jednou a taky auto mělo cca 3000 km, takže jsem jel spíš normálně než abych na to šlapal a spotřeba byla v pohodě (někde jsem to tu už psal). Kolo na střeše zvedne spotřebu fest a kor při takový rychlosti (BTW nepíše se u nosiče, do jaké rychlosti je dimenzovaný?).
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |