včera jsem si po delší době vyzkoušel českou dálniční síť... konkrétně D8 a D1 ... D8 je již bez omezení... zúžení do vou jízdních pruhů nad Prackovicemi už není a samozřejmě to pomohlo... vyjížděl jsem směr Břeclav ráno v 6:25 ... zasekli jsme se až v místě opravy vozovky před Prahou... jinak ok, Prahu jsme projeli v pohodě... vzal jsem to po magistrále... problémy samozřejmě nastaly na D1, to je prostě voser... několikrát kolona apod. celkem jsme jeli přes 5 hodin... hrůza!!! každopádně nazpět jsem vyjel ve 20:30 a i s tankováním jsem byl doma v 00:00... celková doba jízdy 3:11 h. a 355 km..
řeknu vám ale, že na silnicích se pohybují opravdu hovada... hlavně ta souběžná jízda našim řidičům nic neříká... překvapuje mě, zaráží mě a nechápu, proč mágor v dodávce jedena dálnici 120 km/h a v místě zúžení tak 110 km/h... ta osmdesátka mu asi prostě vůbec nic neříká... když vidím, jak v noci a v mlze předjíždí v místě zúžení kamión, tak mě jímá hrůza... každopádně musím konstatovat, že večer se jelo absolutně v pohodě, bez problému... bez zácpy, prostě to frčelo... ve směru na Brno byla ale nějaká bouračka asi, protože tam stála dost dlouhá kolona a navíc auta měly vypnutý světla a asi i motory, z čehož jsem usoudil, že tam už nějakou dobu stojí...
celkově musím říct, že po D8 se jede dobře... dobrý povrch... D1 je za trest... chudáci ti, kteří tam musí pravidelně jezdit...
no a jak to všechno zvládl Sid? docela dobře... průměrná spotřeba cca 7,4 l na sto... jeli jsme 3 dospělí... v kopcích se mu moc nechce rozjíždět... když ale jedete těch tacho 140 až 150 km/h... tak to spolehlivě zvolenou rychlost udrží... není to motor na pravidelné ježdění po dálnici, ale občas se to dá... takže za mě ok

co mě potěšilo, že mě ze sedačky nebolely záda... takže za mě palec! celkem jsem včera najel cca 780 km ... ufff