Vrzganie palubnej dosky
Moderátoři: amaize, Moderátoři
Re: Vrzganie palubnej dosky
Adal: Zítra vyzkouším dělá mi přesně to samé... a v servise to bohužel nevyřešili... pokud to vyjde.... Zasloužíš můj obdiv zítra zkusím díky za tip...
teď : Hyundai i20, od 2.5.2011, 1.2 kappa, zelená metalíza, 40 000+km (zatím spokojenost ;-))
bývalo: Fiat Punto 1. generace (2009-2011) cca 33 000km; black
- Reklama
Neřešil jste někdo klepání okolo schránky před spolujezdcem?
Na minulém (1. garanční) servisu nějak opravil, tvrdili nějaká výplň. Klepání se vrátilo na 2. garančním prý nějaký držák dotáhli u vzduchového filtru, ale nepomohlo.
Na minulém (1. garanční) servisu nějak opravil, tvrdili nějaká výplň. Klepání se vrátilo na 2. garančním prý nějaký držák dotáhli u vzduchového filtru, ale nepomohlo.
Hyundai ix20 1,6 Czech Edition Plus (TRIKOLOR Essential) Ara Blue (01/12/2016 - ..............)
Hyundai i20 1,2 Inclusive Plus Comfort Ice Blue (21/06/2011 - 01/12/2016)
viron
Mne po 70.000 km vŕzga celý interiér, museli by rozobrať všetky plasty aby to opravili
Väčšinou ak niečo rozoberú, pokazia sa aj iné časti
Mne po 70.000 km vŕzga celý interiér, museli by rozobrať všetky plasty aby to opravili
Väčšinou ak niečo rozoberú, pokazia sa aj iné časti
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
Ahoj, já vyzkoušel snad vše... ale to, že mi vrčí v palubovce kolem 2500-2900 otáček což je okolo 90km/h je k nesnesení, ani rádio to nepřehluší... už mě to zase rozčiluje tak pojedu na záruku s tím ať se starají... už jednou mi rozebírali palubovku a bohužel je to tu znovu...
teď : Hyundai i20, od 2.5.2011, 1.2 kappa, zelená metalíza, 40 000+km (zatím spokojenost ;-))
Děkuji za reakce, to nepotěší. Asi silnice a auto=spotřebák.
Hyundai ix20 1,6 Czech Edition Plus (TRIKOLOR Essential) Ara Blue (01/12/2016 - ..............)
Mi drnčelo v palubce něco na kostkách nebo hrbolaté cestě vlevo před řidičem. Při garančce jsem to nahlásil a bylo to identifikováno jako vadné uložení tlumiče.
Další mnou objevené místo drnčení. Plastový kryt u pravé nohy řidiče (popř. u levé spolujezdce). Šroubek utáhnout nejde, tak jsem to vyřešil tím že jsem pod kryt nacpal houbičku na nádobí.
- Přílohy
-
- drrrn 2500.JPG (113.06 KiB) Zobrazeno 3344 x
i30 1,5 DPi Start - 2021
i20 1,2 - 2010
i20 1,2 - 2010
Mě zase nedávno na kostkách něco drnčelo vlevo od řidiče - nešlo identifikovat kde.
Už jsem na to přišel - když mrknete do prostoru pedálů - tam kde je spojka tak nad pedálem je plast který má levý vzdálený roh opřen o karoserii, originál tam byl asi nějak přilepen - tak jsem ustřihl suchý zip přilepil na ten rožek plastu a je po hluku.
Jinak najeto už necelých 5000km a zatím nic víc nevrže.
Už jsem na to přišel - když mrknete do prostoru pedálů - tam kde je spojka tak nad pedálem je plast který má levý vzdálený roh opřen o karoserii, originál tam byl asi nějak přilepen - tak jsem ustřihl suchý zip přilepil na ten rožek plastu a je po hluku.
Jinak najeto už necelých 5000km a zatím nic víc nevrže.
Naposledy upravil(a) soban dne 21 črc 2013, 07:46, celkem upraveno 1 x.
Dík za nasměrování. Mám úplně stejný problém. Jdu ráno hledat jestli tam taky není něco uvolněného.
Při 4. garančce to identifikovali jako vadné uložení tlumiče. To nakonec vyměnili a drnčí to stále. Skoro se dá říct že až zvoní. Velmi protivný zvuk. Další místo drnčí v prostou kolem rádia. To ale naštěstí jen někdy a slabě.
Tak jak se o škodě 1000 MB říkalo 1000 malých bolestí, tak by označení i20 mělo mít taky nějakou podobnou mnemotechnickou nápovědu.
Při 4. garančce to identifikovali jako vadné uložení tlumiče. To nakonec vyměnili a drnčí to stále. Skoro se dá říct že až zvoní. Velmi protivný zvuk. Další místo drnčí v prostou kolem rádia. To ale naštěstí jen někdy a slabě.
Tak jak se o škodě 1000 MB říkalo 1000 malých bolestí, tak by označení i20 mělo mít taky nějakou podobnou mnemotechnickou nápovědu.
Prostě na spodu palubovky je vodorovně kus plastu nad pedály a drží to pouze na jedné hraně, protilehlá je ve vzduchu a prostě se to chvěje, na levém vzdáleném rohu.
Je možné že u někoho to může rozezvučet palubovku, tak mrkni zda máš nad pedály vodorovný plast a skus s ním zahejbat aby jsi viděl do čeho naráží.
Jedná se o novou i20 nevím zda je to i ve staré i20.
Je možné že u někoho to může rozezvučet palubovku, tak mrkni zda máš nad pedály vodorovný plast a skus s ním zahejbat aby jsi viděl do čeho naráží.
Jedná se o novou i20 nevím zda je to i ve staré i20.
Jo, našel jsem to. U indické i20 to vypadá trošku jinak. Není tam koberec, ale je tam kostka z extrudovaného polypropylénu a přilepené to je rožkem. Jako konstrukční uzel prostě úžasné.
Přilepil jsem to, ale někde vlevo to drnčí dál. Vychází to někde z levého průduchu nebo od zpětného zrcátka. Navíc je dole pod volantem nad plynovým pedálem výdech klimatizace a ten u mě klepal také. Takže jedno malé vítězství a 2 místa ještě zbývají.
Přilepil jsem to, ale někde vlevo to drnčí dál. Vychází to někde z levého průduchu nebo od zpětného zrcátka. Navíc je dole pod volantem nad plynovým pedálem výdech klimatizace a ten u mě klepal také. Takže jedno malé vítězství a 2 místa ještě zbývají.
Nevím je možné že jsem tam měl mít taky kostku, ovšem není jinak není tam kobereček, ale ta tlumící hmota - sek jsem se - nalepil jsem suchy zips a už to neklepe.
Jinak co oddělat ten boční kryt z palubovky a kouknout zda tam neklepou nějaké kabely - případně ten průduch vzduchu - u mě je tam železná tyč nebo jak bych to nazval (část karoserie) a o tu je opřený ten výdech vzduchu a je tam vypodložen aby neklepal tak zda tam nějakou izolaci máš?
Jak to budeš oddělávat opatrně vypáčit ať nestratíš ten plíšek co je na západkách (jeden jsem stratil a už nenašel).
Jinak co oddělat ten boční kryt z palubovky a kouknout zda tam neklepou nějaké kabely - případně ten průduch vzduchu - u mě je tam železná tyč nebo jak bych to nazval (část karoserie) a o tu je opřený ten výdech vzduchu a je tam vypodložen aby neklepal tak zda tam nějakou izolaci máš?
Jak to budeš oddělávat opatrně vypáčit ať nestratíš ten plíšek co je na západkách (jeden jsem stratil a už nenašel).
Ahoj tak jsem také objevil ten nesnesitelný zvuk vrzání...jedná se o co tu má vyfocený adal, ale ten u spolujezdce. Nacpal jsem tam pěnové tlumení a je to ok. Už jen jak se zbavit povrzávání stříbrného plastu kolem rádia? Ale to zatím není takový problém. Takže už jsem spokojený zase s Hyundaikou. Chystám se tlumit přední dveře a kufr tak uvidíme zda to pomůže.
bartiik18
Akým spôsobom budeš realizovať to tlmenie?
Akým spôsobom budeš realizovať to tlmenie?
Hyundai i20 1,2 LPG BRC 02/2011 ice blue metallic 100.000 km
Carusel: no na ahifi jsem si vyhledl myslim ze se jmenuje stp silver koupim platy a uvidim jak to bude fungovat pry to funguje dobre a zmizi plechovy zvuk. Je to teda drazsi ale co buch hyundaice k Vanocum nedopral budu pomalu kupovat platy a bud vymenim jen tu foliinebo to nalepim i ze vnitr na dvere uvidím to je zatím můj plán. Pak bych se chtel pustit i do prahu v kufru, ale ro je zatim ve hvezdach určitě poreferuji a dam info i foto. Musim mazlika trochu vylepsit z venku už mám vše co jsem chtěl teď je na řadě jen tohle nevim jestli jeste nezkusim vymenit krouzky na repro to se musim podivat jak to tam je pridelane. Nemenil nekdo repro? Jak je sundal?