No, heleďte, mluvil jsem se švagrem, který dělá vedoucího servisu v Citroënu, tak jsme se bavili o autech podobné velikosti a o jednání během servisu... Z toho nakonec vylezlo, že olej, který tam nalili (10w40) by správně v tomhle autě vůbec být neměl a v autech typu C3 jednoznačně dávají olej plně syntetický (narozdíl od 10w40, který je založen na syntetické složce+aditivy) - ten rozdíl prý vůbec poznat nejde, ale po takových najetých 60000 s výměnou oleje, samozřejmě (po kterých už možná ani záruka platit nebude), rozdíl na motoru uvidím. Údajně plně syntetický olej je výrobcem psaný na 25000 km, přičemž již po 15 000 jsou jeho vlastnosti výrazně zeslabeny, a 10w40 je na tom ještě hůř a ztrácí vlastnosti kolem 10 000 najetých km. No, nevím, jestli to není kec, ale chlapík má fakt dlouhodobý zkušenosti s různými značkami a posledních asi 10 let se drží Citroënu (a nadává na něj jak může, takže zlatá moje i20)

Pokud jde o jednání servisu a ceny, doporučil obloukem se vyhýbat větším městům, protože ty, jak už bylo řečeno v přispěvku přede mnou - nemají o práci nouzi a nemusí se tudíž o zákazníka vůbec starat, ten příjde dřív či později, a až příjde, tak je ho třeba důkladně voškubat - koneckonců projděte si příspěvky lidí z Prahy. Rozhodně tady o cenu šlo taky, jelikož rozdíl mezi dvěma autorizovanými servisy, který je 100% (z prvního odhadu 2500 jsem nakonec zaplatil 4900), ale hlavně to jednání mi přišlo naprosto nefér, a proto do Budějc rozhodně už NÍKDY nepojedu. Příště už si radši udělám výlet do Tábora, pak za rok zase poreferuji