vlhkost na zadnich oknech

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
x-plode
*

vlhkost na zadnich oknech

Příspěvek od x-plode »

ahoj.Mám takový problém na zadnich oknech se mi drží často vlhkost a když to klimoškou odpařím tak za 2 dny je to tam znova.nevíte čím to je?
getz 1.1l dynamic,space silver mica,2006
Reklama

slabostka

Re: vlhkost na zadnich oknech

Příspěvek od slabostka »

Vlhkosť v interieri a extra počas dažďa je problém novších áut bez rozdielu značky. Asi neostane nič iné ako to prijať, používať na odvlhčenie klimu alebo jazdiť s otvorenými oknami čo je samozrejme nič moc... neviem či je to klima filtrami alebo utesnením auta?... rieši sa to aj accent fore a určite na forach všetkých značiek ale ide o normálne nenormály jav ktorý asi neporiešime.... ono stačí že máte troška mokré koberčeky a zdroj vlhkosti je tam hoc ste mali predtým klímu zapnutú....
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
x-plode
*

Příspěvek od x-plode »

no filtrama to neni mam tam komplet nové.este se mrknu pořádně po autě.No snad neumrznu až budu větrat.jinak díky. :mrgreen:
XMira

Příspěvek od XMira »

Ja bych rekl, ze je to prave tou klimatizaci. Doporucuje se pred prijezdem do cile cesty vypnout klimu a nechat vysusit cely system suchym vzduchem. Jinak dojde k tomu, ze teply vzduch zacne kondenzovat na vymeniku a ve vzduchovem potrubi - to je zivna puda pro plisne a mikroorganismy (smrad).
Podle meho nazoru je to v zime jeste horsi, protoze se studenym vzduchem se jen tezko neco vysusi, takze pri dalsi ceste se hned od zacatku fouka do auta pekne vlhky vzduch.

Myslim, ze existuje jedina cesta: Privadet do auta dostatek ohrateho vzduchu (necirkulovat), protoze ten dokaze pohltit mnohem vic vlhkosti nez chladny a ohlidat, aby nebyly mokre rohozky (kazdy by si mohl pred nastoupenim do auta oklepat boty)

Pak muzes jeste zkusit uterky proti mlzeni, ale tim odstranis jen dusledek, ne pricinu.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
x-plode
*

Příspěvek od x-plode »

ok to zni logicky tak dikes za rady
juraj196

Příspěvek od juraj196 »

Pripomienka - vysušiť auto treba so zapnutou klímou - Klíma vysušuje vzduch -časť vzdušnej vlhkosti sa vyzráža vo výmeníku. Preto je potrebné - hlavne v zime pri sušení vlhkosti napr. na prednom skle zapnúť klímu - vtedy je proces rýchlejší. Niektoré autá pri prepnutí klaplky na fúkanie na čelné sklo zapínajú klímu automaticky. S ostatným súhlasím - vo výmeníku resp. na chladiči sa vo vlhkom prostredí obzvlášť darí plesniam. Preto je potrebné klímu (chladič)občas vyčistiť. Sú na to prípravky, prípadne to robia aj v klímovom servise. Hlavne v zime sa do auta dostáva dosť vody a tak je možné, že a vyzráža na sklách - hlavne veľkých. Sklo je vlastne tepelným mostom - niečo ako keď si namontuješ v byte plastové okná, prestane Ti do bytu fučať a začne plesnivieť roh izby (t.j. najchladnejšie miesto - miesto so zlou izoláciou- t.j tepelný mostˇ). Pomáha - pokiaľ je možné auto garážovať - vybrať gumené rohože a s pootvorenými oknami nechať vnútro, hlavne podlahy preschnúť. Toľko moja skúsennosť. Predpokladám, že ak by Ti netesnili dvere, tak sa nič nezráža. Všetko je to nič proti tomu, keď mi do Š 110, prípadne 105 tieklo vždy keď som ju umýval, prípadne nevhodne pršalo.
Odpovědět

Zpět na „GETZ“