porucha svetiel- permanentne svietia iba diaľkové
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
porucha svetiel- permanentne svietia iba diaľkové
Ahojte všetci,
obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc, dnes ráno som naštartoval auto a po zapnutí stretávačiek som si všimol, že svietia iba diaľkové svetlá, dokazuje to aj kontrolka na palubovke, ktorá svieti, po zapnutí diaľkových svetiel páčkou sa kontrolka rozsvieti viacej a stále svietia diaľkové svetlá. Vidím to na poruchu v páčke riadenia svetiel, ale nie som si istý.
Za každú radu vedúcu k oprave Ďakujem.
obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc, dnes ráno som naštartoval auto a po zapnutí stretávačiek som si všimol, že svietia iba diaľkové svetlá, dokazuje to aj kontrolka na palubovke, ktorá svieti, po zapnutí diaľkových svetiel páčkou sa kontrolka rozsvieti viacej a stále svietia diaľkové svetlá. Vidím to na poruchu v páčke riadenia svetiel, ale nie som si istý.
Za každú radu vedúcu k oprave Ďakujem.
Hyundai Lantra J1 (po facelifte)1,5 GLS, r.v. 1995 , tmavozelená metalíza
nádherné vozítko, milujem ho !
- Reklama
Re: porucha svetiel- permanentne svietia iba diaľkové
Chalani, to nikto neviem, čo by sa s tým dalo robiť ? Prosím pomôžte, ak môžte !
- tatulda
- **
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc je jen jedna-rozdělat přepínač a porovnat v něm pružinové kontakty.Dělal jsem to sestře na acc,je to nimravá práce,ale jde to
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
Tatuldo, prosím ťa nejaký podrobnejší návod by si sem nemohol k tomu dať ? Bol by som moc vďačnýtatulda píše:Pomoc je jen jedna-rozdělat přepínač a porovnat v něm pružinové kontakty.Dělal jsem to sestře na acc,je to nimravá práce,ale jde to
- tatulda
- **
- Kontaktovat uživatele:
Těžko se to popisuje-když ten přepínač rozděláš,tak v něm najdeš páskové kontakty,tuším,že po obou stranách,ale nepamatuji si to přesně.Mezi nimi jsou takové plastové kolíčky,které se pohybují v otvorech v těle toho přepínače.Nám se stalo,že ty kontakty přestaly pružit a ty kolíčky se zanesly a tím pádem to přestalo přepínat.Kontakty jsem připružil,kolíčky jsem očistil,promazal a problém byl vyřešen.(samo,že ne na první rozdělání,ale povedlo se to)
Nazdar Tatuldo, tak po dlhom skúšani a prezeraní som dospel k názoru, že musí byť už zlé relátko musí byť vovnútri zalepené a preto neprepína.....zhrozil som sa , keď zaň v originál servise Hyundai pýtajú 27,10 ečiek...... asi neoriginálne nezoženiem čo ?
čo ešte prípadne s tým urobiť ?
čo ešte prípadne s tým urobiť ?
V případě že je to relé, to by jsi mohl rozchodit - tam kontakty očistíš. Jeslti váš kde je, tak ho zkus prohodit třeba s relátkem na mlhovky - to je stejný typ a uvidíš rovnou. Doopravdy to není ta páčka ?? Když odpojíš konektor k té páčce, co se stane?
Na Getzi jsem to řešil taky, ale oprava to jenom odsunula. Nakonec jsem stejně musel spínač vyměnit, ale stál jen 760 CZK. Fakt je, že v mém případě ten přepínač byl napálený a po "opravě" se mi proměnil v elektrickou dýmovnici. Normálně při přepnutí na dálkové se z něj začalo kouřit, i jsem si to tehdy natočil. Takže to zkus rozdělat - není to složité. Povolit šrouby krytu pod volantem, sundat celý kryt, odpojitkonektor a vycvaknout páčku ven. Na něm byly na bocích plastové západky a samořezné šroubky - je to jako Lego. A ty kontakty lehce najdeš tak je překontroluj.
Na Getzi jsem to řešil taky, ale oprava to jenom odsunula. Nakonec jsem stejně musel spínač vyměnit, ale stál jen 760 CZK. Fakt je, že v mém případě ten přepínač byl napálený a po "opravě" se mi proměnil v elektrickou dýmovnici. Normálně při přepnutí na dálkové se z něj začalo kouřit, i jsem si to tehdy natočil. Takže to zkus rozdělat - není to složité. Povolit šrouby krytu pod volantem, sundat celý kryt, odpojitkonektor a vycvaknout páčku ven. Na něm byly na bocích plastové západky a samořezné šroubky - je to jako Lego. A ty kontakty lehce najdeš tak je překontroluj.
Getz 1.3i Dynamic r.v.2004, 04/09 výměna za
SantaFe 2.0 CRDi, r.v.2004 - silver - omlazení za
NEWSantaFe 2.2 CRDi, r.v.2015 - gray shadow
Znám dvě nekonečna - lidskou hloupost a Vesmír. Ale u toho Vesmíru si nejsem jist - A.Einstein
SantaFe 2.0 CRDi, r.v.2004 - silver - omlazení za
NEWSantaFe 2.2 CRDi, r.v.2015 - gray shadow
Znám dvě nekonečna - lidskou hloupost a Vesmír. Ale u toho Vesmíru si nejsem jist - A.Einstein
ešte sa na to skúsim pozrieť lebo mi to stále vrta v hlave, či to nebude tou páčkou........... kurňa jak to ty korejci robili, to by človeka trafilo...PhanTom píše:V případě že je to relé, to by jsi mohl rozchodit - tam kontakty očistíš. Jeslti váš kde je, tak ho zkus prohodit třeba s relátkem na mlhovky - to je stejný typ a uvidíš rovnou. Doopravdy to není ta páčka ?? Když odpojíš konektor k té páčce, co se stane?
klídek, na octáviích I taky častá závada
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Zdravim vseci zkusil bych vymenit obě predni zarovky H4 parkrat se mi stalo ze se to v te zarovce propojilo.
- tatulda
- **
- Kontaktovat uživatele:
kdyby jen ochcavka-mit pažouta,tak tě to bude stát 7000 jak prd a bude se to opakovat a oprava není v domácích podmínkách možná
no chlapci, môj najnovší poznatok je podzrenie na vypínač, pretože mi odpálilo poistku na lavej strane svetiel, sú spojené, zadné koncové+predné parkovačky , tak to vymysleli v Hyundai, je to na 10 A poistky a stále mi iba pravú stranu odpaluje, ľavá záhadne stále drží..
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
to iste spravilo aj mne. dovod = zle zapojene autoradio. spravene v servise.Karky píše:no chlapci, môj najnovší poznatok je podzrenie na vypínač, pretože mi odpálilo poistku na lavej strane svetiel, sú spojené, zadné koncové+predné parkovačky , tak to vymysleli v Hyundai, je to na 10 A poistky a stále mi iba pravú stranu odpaluje, ľavá záhadne stále drží..
len neviem, preco mi odvtedy nesvietia zadne hmlovky...
Audi A4 1,8T 20V QUATTRO 110KW made 11/95
Lantra 1,5GLS 63KW made 11/95 - darovane
Audi 80 1,8S 66KW made 11/91 - predane
Civic 1,4i 16V 66KW made 4/95 - predane
Re: porucha svetiel- permanentne svietia iba diaľkové - NOVÉ !
Zdravím vás všetkých, opäť aktualizujem túto tému, pretože stále neviem prísť na príčinu, vyzerá to na spojitosť chybnej páčky svetiel na palubovke , starého relátka, prípadne káblov, ktoré vedú od objímky tohto relátka, v motorovom priestore na svetlá priamo do ovládania svetiel.....som z toho zúfalý, už som to xkrát prestriekavala kontakt sprejom, raz to ide dobre, potom zas zle a teraz už vôbec....Pomôžte..Ďakujem...
sežeň si páčku někde z vrakoviště nebo tady z fora od někoho, kdo rozprodává Lantru na díly....Opravovat tam ty kontakty a skládat vyskakující pružinky je o nervy. Kup, to, vyměn kus za kus a mělo by to jet. Podle mě na 90% to bude páčkou.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance