Caute
Chcem sa spytat na vase skusenosti. Dvaja majitelia predo mnou santikovi vobec nenakladali a auto sa zacina proti mojmu sposobu jazdy burit. Motor chytil taky divny rachotilkovsky pazvuk. Kamarat mi povedal, ze su to samodostelovavacie hydraulicke zdvihatka ventilov. Otazka : Moze mat pravdu ? Ked ano, ako zistit ktore to rachoti ? ( je na to nejaky trik alebo da sa to nejak inac zistit ) Nerad by som totiz menil vsetkych 24. A este mam jednu otazku : Ako to vidite s vymenou oleja v automatickej prevodovke a dvoch skriniach 4x4 ? Podla servisneho manualu treba menit kazdych 60t alebo po kazdom zaplaveni ja fakt neviem ako je to kriticke.
P.S. Ako hustite pneu ? mam 225/70 r16 je rozdiel do terenu a nacesty ?
Hydraulicke zdvihatka ?
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Hydraulicke zdvihatka ?
2.7 V6 4WD
- Reklama
- Rave
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hydraulicke zdvihatka ?
zdvihatko na motoru poznas tezko.vsechny dolu a do sveraku nebo klesti.zdihatko ktere je zalite olejem jde jen stezi zmacknout.pokud zmacknout jde v celku lehce =vymenit.
aj em Miris.Aj em madrfakr mekanik
Re: Hydraulicke zdvihatka ?
bylo by vhodné uvést si do podpisu typ auta, motor a rok výroby. Jinak z počtu zdvihátek soudim, že jde o 2.7 V6. Nejprve si zkontroluj množství oleje. Motory s hydraulickým vymezováním ventilové vůle jsou ciltivé na kvalitu a množství oleje. Takže kdyžtak dolij, pak uvidíš dál. Pokud to nepřestane, je problém. Poznat, které to přesně je, moc dobře nejde a i když vyměníš všechny, je možný, že je to vedením - ocelové zdvihátko v hliníkovém vedení hlavy, které může být vyběhané a nepomůže tak ani nové zdvíhátko .
Jo, jinak nevim, jestli V6 ty zdvihátka vůbec maj....Já V6 nemám, at někdo řekne. Ale výše popsané platí.
Jo, jinak nevim, jestli V6 ty zdvihátka vůbec maj....Já V6 nemám, at někdo řekne. Ale výše popsané platí.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997