1162 píše:Zdar všem !
Mám dotaz. Stalo se Vám už někomu že Vám Accent odmítl startovat ? Mě se to stalo asi 3x. Nejsem vůbec odborník přes auta, ale nepřijde mi to jako když nechtěla chytit stará 120. Spíše jako když jsem startoval bez imobilizeru. Motor se pouze otáčel, ale žádný náznak zážehu
Vrátím klíček zpět a na podruhé už to jde. Není to časté, jak říkám za poslední měsíc tak 3x. Možná bych to mohl přičítat zimě, ale ono se to stává naopak většinou když s autem už předtím jedu. Ale třeba jen kousek k benzínce či pro cigára a pak to chci znova nahodit. Taky mě napadlo zda žhavící kontrolka nezhasíná dříve než je skutečně připravena....
No teď babo raď
Já jsem rád že najdu volant...
Možná je to tím že naftové auto nemá zážeh, ale vznícení...
Ale teď vážně:
1, Podívej se zda ti nesvítí nebo neproblikává kontrolka motoru Check...
V případě že ano, může být vadné nějaké čidlo nebo komponent motoru
2, Zjisti jak se chová kontrolka imobilizéru, chování je popsané v návodu k obsluze.
V případě že ti někdy někde odejde imobilizér, existuje ke každému accentu čtyřmístný kód, který se zadává zapínáním a vypínáním zapalování, tím se zadá a poté je možno do cca 30s nastartovat...
Ale ať už je kterákoli z možností vadná, měli by to poznat v servisu na diagnostice.
A k tomu žhavení, řídí se skutečně teplotou, u mě v létě pohasíná kontrolka žhavení mezi prvníma a teď v zimě při prvním startu až poslední po airbegách.