Automaticka prevodovka TUCSON
Moderátor: Moderátoři
Automaticka prevodovka TUCSON
Po koupi auta jsem na druhý den ráno zjistil, že mi při řazení nejde zařadit rychlostní stupeň D, páka sice v dané poloze je, ale na displeji svítí neutrál N nebo nic. Neutrál a zpátečka zařadit jde. Tento problém se mi objeví ale jen vždy ráno, když už se mi podaří rychlost zařadit (někdy po 10 někdy 20 minutách), pak již během dne lze řadit bez problému, přesně, bez cukání, řadí plynule, i po odstávce asi 4 hodin. S tímto problémem jsem byl v servisu Hyundai, kde nasimulovali mé podmínky, nechali auto odstát přes noc a ráno ještě před řazením napojili na diagnostiku, kdy byla zjištěna chyba P0707 - obvod senzoru převodového stupně, nízké vstupní napětí obvodu. Zkušebně provedena výměna snímače zařazené rychlosti - závada přetrvávala. Bylo provedeno odpojení táhla ovládání voliče převodových stupňů na převodovce. Ani poté nešlo mechanicky přímo na převodovce zařadit rychlost D a sport mód. Dle mého názoru to dělá jen když je motor dlouho odstaven a v zimě. Poté, co se kapaliny zahřejí, již zařadit lze. Ale může to být jen můj subjektivní pocit a když tedy zařadím po zahřátí motoru, tak je to jen náhoda. Měl jsem to týden u jednoho mechanika v Ostravě, který mi bohužel nebyl schopen za celý týden nic zjistit. Proto jsem si auto vyzvedl a jel se zeptat do dalšího Ostravského servisu, kde mi bylo sděleno, že je potřeba provést repas převodovky, že bude vadný hydroměnič + ucpaný filtr. Oprava cca 40000 a více. Jelikož se mi to nezdálo, tak jsem ještě telefonicky kontaktoval další 2 servisy, jeden v Polsku a firmu KAPS v Kojetíně. Oba servisy se shodly na tom, že ucpaný filtr to být nemůže, jelikož v tom případě bych nezařadil ani zpátečku. Shodly se i na tom, že by to mohl být vadný snímač zařazené rychlosti. Tudíž bude asi někde problém v elektronice. V Hyundai mi řekli, že převodovky neopravují a že pokud to bude to, co si myslí (nějaký hydraulický převod nebo co), že tento nelze repasovat ani opravit ani koupit zvlášť. Bylo mi řečeno, že bude zapotřebí vyměnit celou automatickou převodovku za částku kolem 200 000,-. Jelikož jsem auto koupil za 180 000,- není pro mne přijatelné investovat do výměny převodovky. I když jsem závadu ihned reklamoval, autobazar má na vyjádření 30 dní a vyrukovali na mě s hláškou, že nezodpovídají za předchozí provoz vozidla. Prosím poraďte. Nevíte někdo v čem může být problém. Tento čtvrtek to vezu znovu do Hyundaje, aby vyloučili, že vada je na elektronice. Nemáte zkušenosti s firmou KAPS z Kojetína?
Hyundai Tucson 2.7/automat/129KW/2005/123000km.
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
- Reklama
Re: Automatická převodovka, problém po koupi
Tak to máš teda pech. Co takhle vyměnit převodový olej. Je to asi to nejlevnější co můžeš zkusit.
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
To mě taky napadlo, ale myslím si, že kdyby to bylo olejem, tak by to snad nějaký servis, ve kterém jsem byl, vyzkoušel nebo by je to taky napadlo. Jinak díky za nápad, ale bojím se, že to bude ta vážnější varianta.
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
Tak proč to dělá jen po dlouhé odstávce nebo přes noc kdy je zima.... Ale nejsem servisák, bylo by to jen to, co bych udělal já. Hodně štěstí při opravě Koukám, že jsi taky z Těšína
Mne taky prvni napadla vymena oleje - pravdepodobne za ridsi. Otazka je, jestli tam neni hustejsi olej proti specifikaci od vyrobce, ktery maskuje dalsi zavadu. Ono se s olejem v prevodovce da docela kouzlit. Ta prisada do prevodovky, co podavam, dokaze celkem ozivit rozhibat i hodne jetou prevodovku.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Já jim to ve čtvrtek v tom Hyundai řeknu at mi to vymění. Jo, jsem Těšínák co koupil auto v AAA )
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
No a jak si mám vysvětlit že mi při zařazení nejde jen D a ostatní jdou, Nevypadá to na elektroniku?
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
Ono jde taky o olej co tam dáš. Jinak to co prodává hardcam dělá zázraky (osobně vyzkoušeno) . V servisu ti řeknou že je v převodovce i filtr co se musí měnit.Na ten bych se vykašlal , protože to bude stát dost peněz (demontáž převodovky). Jen vyměnit olej, který tam patří. Já čekám jen na lepší počasí a taky vyměním v Trajetu olej v převodovce, protože tam asi není ten , který tam patří.Ale dokud mám v garáži kosu, tak se mi nechce
edit: mě za studena taky nejde dát jednička a ostatní jdou Je to prostě další věc, kterou můžeš zkusit než začneš házet tisíce za opravy.
edit: mě za studena taky nejde dát jednička a ostatní jdou Je to prostě další věc, kterou můžeš zkusit než začneš házet tisíce za opravy.
OK. Tak jsem se rozhodl že ten olej vyměním v první řadě, pokud to nepomůže tak uvidím co s tím
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ad bazar: pokud máš sepsanou smlouvu, kde je seznam závat a tato není uvedena. Tak máš ze zákona práco do xx dní odstoupit od smlouvy = skrytá vada. Navíc, co sem četl, tak AAA jsou předchozím majitelem vozu... Ale je to boj... Hodně štěstí...
Člen Hyundaiclub.cz
Hyundai i30 kombi 1.6i Weekend+
Hyundai Ix35 2.0i Style LPG 2010 = prodáno
Mazda 6 Sport MZR-CD 2003 = out
Audi A4 Avant 2002 TDi = out
Škoda Fabia 1.4 MPi = out
Škoda Favorit 135LS = out
Na vrácení vozu jsem podle smlouvy měl 7 dní a nesměl jsem mít najeto víc jak 200km. Což je blbost když jen cesta domů je 50km. 200km najedu za 2 dny, takže to je v můj neprospěch ta smlouva. Akorát jsme s AAA sepsali reklamaci s tím že se mi do 30 dní ozvou co a jak. A dle pojištění Carlife mě můžou dát max. 10000kč což je směšné pokud mě oprava či výměna bude stát 10-200000kč. Už jsem to dal právníkovi a ten říkal že mají dobře napsanou smlouvu. Né podle občanského ale podle obchodního zákoníku a ten je v můj neprospěch. Takže na soudy a právníky nemám peníze
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
- FISHkaa
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
= AAA opět dokázali svojí zazmrdovanost ach jo... přeju ti hodně štěstí s tou výměnou oleje. Zkusím se po okolí poptat, zda někdo nemá zkušenost s hydra předovovkama, ale stejně to máš přes republiku... Na druhou stranu, máš jenom cca dva měsíce, pak se oteplí a třeba to bude ok
Člen Hyundaiclub.cz
To bys byl moc hodný, no jo jenže po létě přijde podzim a pak zase zima Nechci to moc oddalovat at se mi to nepo.... ještě víc. Na vzdálenosti nezáleží V jednom servisu mi řekli že by museli moji převodovku poslat na repas až do Holandska.
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
Víte nedostatek oleje mě napadl ihned, jenom mi je divné, že po zahřátí problém vymizel.
Mám ho od 7.2.2011
Mám ho od 7.2.2011
Hele já mám taky auto z AAA pravda nic se mi nevysralo a auto jsem koupil den po tom co ho tam někdo dal.
S převodovkou moc nepomůžu, ale vím že někde po netu byla firma, která uměla co si pamatuju podle referencí udělat zázraky s automatem jen mě to nikdy nebralo protože jsem měl vždy manuál
S převodovkou moc nepomůžu, ale vím že někde po netu byla firma, která uměla co si pamatuju podle referencí udělat zázraky s automatem jen mě to nikdy nebralo protože jsem měl vždy manuál