jsem tu nováčkem, jak je patrno ze záznamů fóra, a marně tápu po radách.
Před několika lety jsem se stal pyšným majitelem Starexe 4WD, rv. 2000 s naj. km ca 165.000_dovoz rakousko, poctivě dle záznamů v knize "servisováno". Starexe jsem pořídil, tedy s ženou, z rodinných důvodů a dostupnosti našich "silnic". Jsme prostě početnější rodina v hůře dostupné oblasti

Protože jsel t.zv. laik, píši o radu, kde budu vděčný za aždou pomoc, radu či naťuknutí, jelikož se s aute nemíním loučit, je to dost dobrý pomocník hlavně v zimním období, kde se hrne sníh vlastním autem

A kde je problém ?
Při řazení převodových stupňů - 1,2,3 a 5 převodovka je dosti hlučná, jakoby se něco dřelo (hučení ložiska ?), je zajímavé že čtvrtý převodový stupeń to nedělá, ale zase jde tak trochu "mírně přez zuby" při plně vyšlápnutém spojkové pedálu. Jen tak, při GO motoru, spojka ložiska (ložisko i obložení OK), tam to asi nebude. Potřeboval bych, tedy jestli má někdo obdobnou zkušenost, nějakou radu, popřípadě schema převodovky "myslím že to bude na kompletní rozborku a sborku" či jiné moudrosti.
Jak jsem již psal, s autem mám dle těchto stránek které mně inspirovali další úmysly (v dobrém ) a chtěl bych tento problém řešit. Díky moc za jakoukoliv radu či naťuknutí, zdraví Luděk.
PS: postupně budu dodávat foto.