Pekný deň prajem všetkým... mám taký malý problém: asi po 90 000 km (teraz mám 91 200) sa mi zdá, že pri brzdení - hlavne pri malej rýchlosti cítim na volante na začiatku brzdenia akoby sa mierne volant "prepadol" - taký pocit akoby medzi volantom a prednou nápravou bola nejaká pružinka, ktorá sa pri brzdení práve vtedy stlačí a po dobrzdení sa zase vyrovná - taký nejaký pocit. Som čerstvo po výmene rozvodov pri 91 000, ale bolo to prítomné ešte pred garančkou. Myslel som, že sa to upraví, ale nestalo sa tak. Pi obhliadke ma servisák upozornil na voľnejší pravý predný kĺbik a tiež niečo hovoril o silenbloku - som v autách dosť mimo, takže neviem, či to môže súvisieť nejako dokopy. Inak pri brzdení vo vyšších rýchlostiach to nepozorujem.... tak babo raď
Elantra 1,6 benzín, r.2006
myknutie volantu pri brzdení
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
myknutie volantu pri brzdení
HYUNDAI Elantra 1.6 GL r.2006
- Reklama
Re: myknutie volantu pri brzdení
Volant sa určite neprepadáva. Je to asi "pocit". Myslím si, že ak máš vadný silenblok, ktorý je vplyvom zostarnutia unavený alebo prasknutý, môžeš mať pocit, najmä pri malých rýchlostiach (vtedy si to schopný postrehnúť), akoby sa náprava pri brzdení posunula do zadu. Myslím si ale , že by ťa pri brzdení trochu ťahalo na stranu, ak je to silenblok na jednej strane.Ak sú načnuté aj na druhej, tak ten pocit, že "prepadne "volant je celkom výstižný...(relativita)
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com