zaseknuty brzdic na zadnej naprave
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
zaseknuty brzdic na zadnej naprave
Zdravim,
neviem ci sa s tym uz niekto stretol, ale stalo sa mi to, ze sa mi zasekli brzdice na zadnych kotucoch, teda konkretne podla servisu sa zasekava pravy. Ale iba v pripade pouzivania rucnej brzdy. V podstate to iste sa stalo jedenmu znamemu (tiez na pravej strane) (je dost mozne, ze nase auta boli vyrobene v ten isty den, mozno tyzden)
V pripade znameho mu brzdic ostal zaseknuty a samozrejme sa mu to poriadne prehrialo. V mojom pripade sa to prejavilo tak, ze rucna brzda prve 2-3 cm vobec nezaberala, bola uplne volna, takze je mozne, ze mne sa zaseklo ja lanko (u znameho sa toto neprejavilo).
Je mozne, ze to bude problem u viacerych novych i30, kedze v servise nic okolo toho neriesili. Povedali, ze objendaju nove brzdice a vymenia v ramci zaruky.
Pisem len tak pre info, ak by sa niekomu nieco podbne stalo. Treba ist do servisu na vymenu.
neviem ci sa s tym uz niekto stretol, ale stalo sa mi to, ze sa mi zasekli brzdice na zadnych kotucoch, teda konkretne podla servisu sa zasekava pravy. Ale iba v pripade pouzivania rucnej brzdy. V podstate to iste sa stalo jedenmu znamemu (tiez na pravej strane) (je dost mozne, ze nase auta boli vyrobene v ten isty den, mozno tyzden)
V pripade znameho mu brzdic ostal zaseknuty a samozrejme sa mu to poriadne prehrialo. V mojom pripade sa to prejavilo tak, ze rucna brzda prve 2-3 cm vobec nezaberala, bola uplne volna, takze je mozne, ze mne sa zaseklo ja lanko (u znameho sa toto neprejavilo).
Je mozne, ze to bude problem u viacerych novych i30, kedze v servise nic okolo toho neriesili. Povedali, ze objendaju nove brzdice a vymenia v ramci zaruky.
Pisem len tak pre info, ak by sa niekomu nieco podbne stalo. Treba ist do servisu na vymenu.
- Reklama
Re: zaseknuty brzdic na zadnej naprave
Me se tento problem staval na starsim Nissanu Almera Tino. Nakonec se musel cely brzdic vymenit.mikit píše:Zdravim,
Hyundai i30 combi - 2012, premium, 1.6GDi 99KW, aqua blue
Tak by mě docela zajímal systém řízení jakosti u Hyundaie???? Jak je možný že se stejná závada vyskytuje dál a u dalších modelů? Jak jim funguje systém zlepšování? Motor kvality? To se budou zasekávat brzdiče na ix20, i30, ix35 ????? Co děláte manažeři jakosti? Běžte do Mobisu či jak se ten dodavatel brzdičů jmenuje a trošku jim tam udělejte průvan! Teda spisovně mimořádný audit .
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?f=86&t=24984
http://www.mobis-auto.cz/index.php
ix20 1,6 LPG a i30 1,6 LPG
a v ktorom mesiaci boli tie auta vyrobené?
Hyundai i30 kombi / 1.6 GDI / hazel brown / 01/2013
Hyundai Accent / 1.3i / dark red / 12/1997
http://www.spritmonitor.de/en/detail/558009.html
myslel som Mikitove auto
Hyundai i30 kombi / 1.6 GDI / hazel brown / 01/2013
quinnet píše:myslel som Mikitove auto
no musim sa pozriet kedy presne, ale na predajni boli v marci, takze predpokladam, ze boli vyrobene v januari alebo februari 2012.
airwaves píše:Tak by mě docela zajímal systém řízení jakosti u Hyundaie???? Jak je možný že se stejná závada vyskytuje dál a u dalších modelů? Jak jim funguje systém zlepšování? Motor kvality? To se budou zasekávat brzdiče na ix20, i30, ix35 ????? Co děláte manažeři jakosti? Běžte do Mobisu či jak se ten dodavatel brzdičů jmenuje a trošku jim tam udělejte průvan! Teda spisovně mimořádný audit .
tak toto je tazky WTF... .... to iste na ix20
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
tuhle výrobní vadu tu popisovalo už víc lidí a autorizáky o tom údajně ví a mění brzdiče v rámci záruky, mělo by se ale jednat jen o určitou sériimikit píše:Zdravim,
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
Mám stejný problém, při zatažení ruční brzdy je na začátku úplně volná a zabere až ke konci. Jsem zvědav jak to bude vypadat po garanci, technik mi řekl, že se to promaže.
Hyundai i30 1,6crdi style ice blue 06/2012-prodáno
Hyundai Accent 1,5crdi 2007-prodáno
Opel Astra 1.7TD Isuzu-prodáno
daj si to vymenit... je to vyrobna vada... dnes mi v servise povedali, ze je to "celosvetovy" problem na i30 s tymi brzdicmi.Dalin píše:Mám stejný problém, při zatažení ruční brzdy je na začátku úplně volná a zabere až ke konci. Jsem zvědav jak to bude vypadat po garanci, technik mi řekl, že se to promaže.
Inac dost na dve veci ten servis... minuly tyzden vo svtrtok mi vraj objednali nove, ze 3-5 dni kym dorucia doteraz nic. Chlapik ma odbil s tym, ze je po tom velky dopyt, lebo je to evidentne zle vyrobena suciastka. Tak vravi, ze co ako mam teraz jazdit a on zacal opaerovat, ze 30 dni maju na rklamaciu a pod. Hroza, spravaju sa tam ako keby ich clovek obtazoval... no nic, budem tam volat kazdy den, ze ci uz dosli albeo nie
Tak a mám je vyměněné, v servisu ochota, dali zdarma náhradní vůz jen jsem musel dotankovat.
Dalin píše:Tak a mám je vyměněné, v servisu ochota, dali zdarma náhradní vůz jen jsem musel dotankovat.
To mas stastie, ze mas taky super servis. Mne nedali nic, aj ked som sa im snazil vysvetlit, ze je to vyrobna vada, kt. v podstate neumoznuje vyuziviat auto na 100%, ze by mi mali dat nahradne auto, ale samozrejme len ma odbili tym, ze v tomto pripade sa nejedna o zavaznu poruchu, ze oni mi to premazali a ze nemam az do vymeny pouzivat rucnu brzdu. Som sa musel zasmiat. Samozrejme, ze ani po mesiaci neboli vymenene lebo vraj ich museli objednat z vyorby a je po nich velky dopyt, kedze je to "celosvetovy" problem. Nakoniec som tam prisiel a uz som aj krical, ze ako si to predtavuju, tak mi docasne vymenili z ich predvadzacieho auta kym im nedojdu nove. No a vcera mi povedali, ze nove dojdu 7.4. Tak som zvedavy.
Jo servis mám super(Horšovský Týn) jezdí tam např. i Deegr. Chce to jen hledat ten pravý, třeba v mém okolí jsou 4 servisy a jen jeden je OK.mikit píše:Dalin píše:Tak a mám je vyměněné, v servisu ochota, dali zdarma náhradní vůz jen jsem musel dotankovat.
To mas stastie, ze mas taky super servis. Mne nedali nic, aj ked som sa im snazil vysvetlit, ze je to vyrobna vada, kt. v podstate neumoznuje vyuziviat auto na 100%, ze by mi mali dat nahradne auto, ale samozrejme len ma odbili tym, ze v tomto pripade sa nejedna o zavaznu poruchu, ze oni mi to premazali a ze nemam az do vymeny pouzivat rucnu brzdu. Som sa musel zasmiat. Samozrejme, ze ani po mesiaci neboli vymenene lebo vraj ich museli objednat z vyorby a je po nich velky dopyt, kedze je to "celosvetovy" problem. Nakoniec som tam prisiel a uz som aj krical, ze ako si to predtavuju, tak mi docasne vymenili z ich predvadzacieho auta kym im nedojdu nove. No a vcera mi povedali, ze nove dojdu 7.4. Tak som zvedavy.
25% úspešnosť.To máš ešte super.U nás v niektorých končinách je to zúfale,alebo ešte zúfalejšie.
Hyundai i20 Chic 1,25 (2017-) biela
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...
Opel Insignia GS 1,5 T Innovation(2018-) Satin Grey
Hyundai Elantra AD 1,6 Style Sparkling metal
Hyundai i40cw 1,6 GDI, Blue spirit
Ford Cmax 1,6
Ford Mondeo 1,8
Mazda 626 V6, Renault 21 , Citroen BX16...