Santa Fe II 2006 - Nežhaví
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Santa Fe II 2006 - Nežhaví
Zdravím, mám taký problém, že moje Santa Fečko II 2.2CRDi 110kW nežhaví a tažko štartuje. Už pri 13tich stupňoch dosť ťažko štartovalo a predtým nemalo problém. Po otočení kľúčika sa vôbec nerozsvieti kontrolka žhavenia. A preto sa chcem spýtať že či aj keď sú zlé žhaviace sviečky tak sa nerozsvieti kontrolka alobo kvôli čomu je spôsobovaný tento problem ? Ďakujem
Santa Fe 2.2CRDi 4WD 110kW
- Reklama
Re: Santa Fe II 2006 - Nežhaví
Kontrolka svítí i když máš svíčky špatné a žhaví málo nebo vůbec.
Tak teda kde môže byť problém ? Nejaký konektor sa nemohol odpojiť od otrasov alebo tak ? Alebo relatko žhavenia alebo čidlo teploty vody ?
- Richard555
Já u staršího Santy mám pojistku 80A žhavení přímo na + u baterky , tak mrkni i tam, relé žhavení taky může mít opálený kontakty, a pak vlastní žhaviče, v zásadě se se dají zkontrolovat tak, že vezmeš + od baterky, sundáš tu napájecí lištu ze žhavičů a tím plusem od baterky raději s 30A pojistkou si ťukneš na ten šroub kde je přivedeno napájení žhaviče. Pokud je žhavič v pořádku mělo by to zajiskřit..... Pokud bys chtěl žhavič měřit má hodně malý odpor (pod 1 ohm) tedy skoro zkrat. Jakákoli hodnota nad 1 ohm je buďto dáno blbým přístrojem (nezměří takové hodnoty) nebo je blbej žhavič. Ale já měl všechny žhaviče v háji a santa do -10 startoval celkem slušně, do -15 s obtížema, a přes -15 jen sem tam.... Bez žhavení !!!!!!
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Ďakujem za radu, začnem pri pojistke, potom pozriem relatko a naposledy žhaviče. Lebo kontrolka na pristrojovej doske ani len nepreblikne proste vobec nereaguje. Neviem čím to bude... Ale dojdem na to a keď nie tak servis :/
- Richard555
Kontrolka mi normálně svítila i když byly všechny 4 žhaviče v háji, indikuje jen přivedení napájení a svítí po určitou nastavenou dobu, zhasnutí kontrolky signalizuje to že žhaviče jsou žhavé, spalovací prostor je ohřátý a je možno začít startovat . Žhaviče nežhaví jen ty cca 3 sekundy po dobu svícení kontrolky, ale i chvíli po startu, čím větší zima tím déle.....
To že ti kontrolka nesvítí vůbec bych viděl buď na pojistku, nebo relé.....
To že ti kontrolka nesvítí vůbec bych viděl buď na pojistku, nebo relé.....
Mazda CX3 2.0 6°man.,IX55 V6 CRDI 4x4,Santa Fe CRDI VGT 4X4 2005,YAMAHA 125 Majesty 2005,bejvávalo:Daewoo Nubira kombi 2.0 CDX LPG,Škoda Felicia Kombi 1,3MPI,Pontiac Le Mans,Mistubishi Space Wagon,Škoda Favorit,Moskvič 2140,Moskvič 403,skůtr ČZ175
Uhm, dobre Rišo, zajtra sa nato pozriem a potom keď dojdem na chybu tak dám vedieť, že co bolo zlé. Každopádne ti ďakujem za radu pomohol si mi a môžem riesiť.... Diky moc potom dám vediet.
No pozeral som relatko aj pojistku (80A) .. Relatko vyzera byt v poriadku a pojistka je v poriadku. Tak to necham asi na ten servis.